سرمایشی

 نحوه تمیز کردن کولر گازی

تمیز کردن کولر گازی

رسیدگی و سرویس کردن دوره‌ای هر سیستم لازم و ضروری بوده چراکه به طول عمر مفید آن کمک می‌نماید. تمیز کردن و شست و شوی کولرهای گازی دشوار نبوده و در صورت داشتن اطلاعات کافی می‌توانید آن را به سرعت انجام دهید. در این مقاله به بیان روش‌ها و نحوه تمیز کردن کولر گازی اقدام می‌نماییم تا بتوانید این سیستم تهویه را به راحتی تمیز کنید. پس همراه ما باشید تا در این باره اطلاعات کافی داشته باشید و سوالاتتان بر طرف شود.

کولرهای گازی را چگونه تمیز کنیم؟

کاربرانی که اکثرا از این سیستم تهویه مطبوع استفاده می‌نمایند، شاید با این مشکل مواجهه شده باشند که عملکرد کولر گازی و اسپلیت آن‌ها ضعیف شده است. اختلال و یا ضعیف شدن کولرهای گازی می تواند دلایل مختلفی داشته باشد، اما باید شست و شو و تمیز کردن کولر گازی را در اولویت خود قرار دهید. به همین دلیل پیش از هر گونه اقدام دیگری در ابتدا سیستم کولرهای گازی را تمیز نموده و در صورت درست نشدن آن می‌توانید با یک تکنسین و یا تعمیرکار ماهر و یا زبده در این حوزه مشورت نمایید.

برای تمیز کردن کولرهای گازی باید دو مرحله اصلی همچون شست و شوی داخلی کولر گازی و تمیز کردن پنل بیرونی کولرهای گازی را انجام دهید.

چگونه کولر گازی را تمیز کنیم؟
چگونه کولر گازی را تمیز کنیم؟

مدت زمان مناسب برای تمیز کردن کولرهای گازی

بسیاری از کاربران برای نگهداری صحیح کولرهای گازی و افزایش طول عمر مفید این دستگاه‌ها با این سوال مواجهه هستند که در چه مدت زمان‌هایی باید به شست و شو و تمیز نمودن کولرهای گازی اقدام نمایند. البته باید چنین بیان نمود که مدت زمان شست و شو و تمیز کردن برای هر دستگاه متفاوت است. زیرا اگر کاربر به طور مداوم در فصول گرم سال از این سیستم استفاده می‌نماید، بهتر است که هر دو هفته یکبار به تمیز کردن کولر گازی اقدام نماید. همچنین با شروع فصل سرما و عدم استفاده مکرر از این سیستم می‌توانید سالی یکبار به شست و شو و تمیز کردن آن اقدام نمایید.

بهترین مواد شوینده برای شست و شو کولرهای گازی

امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی محلول‌های بسیاری در بازار فروش محصولات برای شست و شو و تمیز کردن سیستم کولرهای گازی وجود دارد. اما یکی از محلول‌های طبیعی برای شست و شوی کولر گازی، جوهر نمک است.

جوهر نمک یک محلول طبیعی، یک پاک‌کننده و تمیز‌کننده قوی بوده که هر گونه رسوب و یا آلودگی مقاوم و یا سطحی را از بین می‌برد. برای استفاده از این محلول می‌توانید مقداری از آن را با آب ترکیب نمایید و سپس اسپری کنید. پس از گذشت 30 ثانیه باید به خوبی با آب شست و شو نمایید تا صدمه‌ای به قطعات وارد نشود. زیرا جوهر نمک پایه‌ای اسیدی داشته و در صورت استفاده نادرست می‌تواند آسیبی جدی به قطعات سیستم دستگاه وارد نماید.

نحوه تمیز کردن پنل داخلی کولر گازی

برای شروع تمیزکاری و شست و شوی کولر گازی می‌توانید از پنل داخلی آن اقدام نمایید. از قطعات پنل داخلی کولرهای گازی می‌توان به مواردی همچون فیلتر، فاضلاب، کویل، فن و دیگر مواردی از این قبیل را اشاره نمود. هر یک از ‌این قطعات قابلیت شست و شو با محلول‌های طبیعی و یا شرکتی را داشته که باید طبق دستورالعمل‌های نوشته شده انجام شوند. زیرا هرگونه بی‌توجهی به این دستورالعمل‌ها می‌تواند به دستگاه شما آسیب‌هایی جبران ناپذیر وارد نماید.

تمیز کردن کولر گازی
تمیز کردن کولر گازی

نحوه شست و شوی فیلتر کولر‌های گازی

در ابتدا برای شروع تمیزکاری فیلتر کولرهای گازی باید به سراغ بخش اواپراتور برویم. پس از بازکردن پنجره جلوی کولرهای گازی باید یک پنل بزرگ و یا دو پنل کوچک را مشاهده نمایید که توانایی برداشتن آن‌ها را دارید. این پنل‌های بزرگ و کوچک تعبیه شده درون سیستم محصول از ورود هرگونه گرد و غبار و یا آلودگی به دستگاه جلوگیری می‌نماید. به همین دلیل این پنل‌ها در مقایسه با سایر قطعات موجود در سیستم کولرهای گازی کثیف شده و باید در مدت زمان‌های کوتاه تمیز شده و شست و شو داده شوند. فیلتر‌ها در کولرهای گازی آسان‌ترین مرحله برای تمیزکاری و یا شست و شو هستند و در صورت کهنه بودن می‌توان به راحتی فیلترهایی جدید را جایگزین فیلترهای قدیمی نمود.

نحوه تمیز کردن فن کولرهای گازی

فن کولرهای گازی در بخش داخلی این دستگاه‌ها تعبیه شده و دسترسی به آن نسبت نسبت به سایر قطعات دشوارتر است. وظیفه این قطعه این است که هوای سرد و خنک و مطبوع را به محیط مورد نظر انتقال دهد. برای دسترسی به این قطعه باید تمامی شاسی‌های دستگاه با دقت بیرون آورده شود. در صورت هرگونه سهل انگاری و بی‌دقتی در انجام این کار می‌تواند منجر به آسیب و صدمه دیدن این قطعه شود. شست و شوی این قطعه بوسیله آب و شوینده و یا اسپری نمودن محلول بر روی این قطعه به عملکرد هر چه بهتر آن کمک می‌نماید.

نحوه تمیز کردن فاضلاب اواپراتور کولرهای گازی

برای تمیز کردن فاضلاب اواپراتور کولرهای گازی لازم است که پنجره این سیستم را باز نموده و با شیلنگ زیر فن رو به رو خواهید شد. به این شیلنگی که زیر فن قرار داد، شیلنگ فاضلاب می‌گویند. برای از بین بردن رسوبات درون این شیلنگ می‌توان، یک کتری را پر از آب جوش نموده و درون این شیلنگ ریخت تا اگر رسوبات و یا گرفتگی وجود دارد آزاد شود.

نحوه شستن پنل بیرونی کولر گازی

برای شستن و تمیز نمودن پنل بیرونی کولرهای گازی باید برخی اقدامات را انجام داد. در ابتدا برای شروع به تمیزکاری دستگاه را از برق متصل جدا نموده و اجازه دهید تا برق به طور کامل از بدنه آن بیرون برود. برای تمیز کردن و شست و شوی کندانسور‌های کولرهای گازی باید پوشش بیرونی جدا شود. همچنین به هنگام شست و شو و تمیز نمودن کندانسور می‌توانید کویل‌های این سیستم را بررسی نمایید. برای تمیز نمودن این بخش از دستگاه می‌توانید از محلول‌های پاک‌کننده موثر کمک گرفته و سپس به خوبی بخش را بشویید.

مدت زمان لازم برای روشن نمودن کولرهای گازی پس از شست و شو

کاربران پس از آن که پنل درونی و بیرونی کولرهای گازی را شست و شو داده و تمیز کردند، نباید بلافاصله به روشن نمودن دستگاه اقدام نمایند. اگر بلافاصله پس از شست و شو کولر گازی را روشن نمایید تا شروع به کار کند، احتمال اتصال دستگاه را بالا خواهید برد که همین امر به کولر گازی شما آسیب جدی وارد می کند. به همین دلیل باید پس از شست و شو دو الی سه ساعت صبر کنید تا تمامی قطعات و بخش‌های شست و شو شده خشک شوند.

نتیجه گیری

شست و شو و تمیز نمودن به موقع دستگاه منجر به عملکرد هرچه بیش‌تر و افزایش طول عمر کولر گازی آن خواهد شد. در این مقاله به طور کامل به نحوه و روش‌های متفاوت شست و شو و تمیز کردن کولر گازی اقدام نمودیم. هر سیستم برای کارکرد هرچه بیش‌تر به مراقبت و تمیزکاری نیاز دارد که کولرهای گازی هم از این قاعده مستثنی نیست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *