سرمایشی

سیستم فری کولینگ چیست؟

سیستم فری کولینگ

امروزه بسیاری از افراد به دلیل کاهش هزینه مصرف انرژی به نصب فری کولینگ در سیستم خود اقدام نموده‌اند. زیرا تمامی سیستم‌های تولید شده برای کارکرد خود از انرژی‌های مصرفی آب و برق استفاده می‌نمایند، که در صورت کارکرد تنهایی هزینه‌های هنگفتی دارند. یکی از سیستم‌های تعبیه شده درون دستگاه‌ها برای کاهش مصرف انرژی می‌توان به سیستم فری کولینک اشاره نمود. روش استفاده از فری کولینگ به این صورت است که از هوای خنک محیط بیرونی به عنوان سیستم خنک‌کننده داخلی استفاده خواهد شد.

سیستم فری کولینگ قابل نصب در بسیاری ازدستگاه‌های موجود در محیط‌های صنعتی و دیگر محیط‌ها بوده که به سیستم های تهویه مطبوع نیاز دارند. زیرا این سیستم بسیار در بهینه کردن مصرف انرژی مؤثر است. همچنین این سیستم قابل نصب بر روی انواع چیلر‌ها بوده که از راندمان و بازدهی بالایی برخوردار است. با ما در این مقاله همراه باشد تا به سؤالات شما در ارتباط با این سیستم پاسخ دهیم.

سیستم فری کولینگ

از بخش‌های سیستم فری کولینگ می‌توان به سیستم تهویه مطبوع اصلی و سیستم فری کولینگ را اشاره نمود.

سیستم تهویه مطبوع اصلی: کارکرد این بخش به این صورت است که به خنک کنندگی محیط اقدام نموده و هوای خنک به محفظه داخلی دستگاه بر می‌گردد.

سیستم فری کولینگ: کارکرد سیستم فری کولینگ به این صورت است که یک سیستم کمکی در کنار سیستم خنک‌کننده اصلی بوده و به کاهش هزینه‌های مصرفی و کارکرد مطلوب سیستم سرمایشی اقدام می‌نماید.

سیستم فری کولینگ
سیستم فری کولینگ

نحوه عملکرد سیستم فری کولینگ

فری کولینگ یا free cooling به تأمین آب سرد برای انواع چیلر‌ ها و سایر سیستم‌های سرمایشی اقدام می‌نماید. این سیستم قابلیت سرمایش در لحظه و یا ذخیره کردن آن برای زمان‌های دیگر را دارد. برای تمامی سیستم‌های فری کولینگ میزان ذخیره و تأمین آب سرد مطابق با محیط قرار داده شده است. به این معنی است که سیستم در چه دمایی از محیط می‌تواند به تولید و تأمین آب سرد اقدام نماید. به عنوان مثال زمانی که در فصول سرد سال دما به میزان دمای معیین برای فری کولینگ رسیده، سپس آب گرم بوسیله یک شیر سه طرفه به سیستم فری کولینگ متصل خواهد شد.

سیستم فری کولینگ در چه مواردی مورد استفاده قرار می گیرد؟

سیستم فری کولینگ به دلیل پایین آوردن مصرف انرژی دستگا در بسیاری از محیط‌ها کاربرد دارد. در این قسمت از مطلب به بیان برخی از کارکرد‌های سیستم فری کولینگ در محیط‌های گوناگون می‌پردازیم.

برای محیط‌های صنعتی و یا سایر محیط‌هایی که به سرمای بیش‌تری نیاز دارند؛ از سیستم فری کولینگ در کنار سایر سیستم‌های سرمایشی و گرمایشی همچون چیلر‌ها استفاده خواهد شد.

به عنوان مثال در محیط‌هایی که مجهز به سیستم‌های کامپیوتری بوده، استفاده از سیستم فری کولینگ بسیار مناسب است. زیرا به دلیل کارکرد مطلوب کامپیوتر‌ها و عدم اختلال در روند آن‌ها نصب این سیستم در کنار سایر سیستم‌های خنک‌کننده و یا تهویه هوا توصیه شده است. سایر سیستم‌های سرمایشی به تنهایی مصرف زیادی برق را هدر داده و موجب پرداخت هزینه‌های هنگفت خواهد شد. اما استفاده از سیستم فری کولینگ به کاهش هزینه‌های مصرفی کمک می‌نماید.

از دیگر محیط‌هایی که نیاز به فضایی با سرمای مطلوب و مداوم دارند، می‌توان به دیتا سنتر‌ها اشاره نمود. به همین دلیل برای عدم فشار بر روی چیلر‌ها و بالا رفتن هزینه‌های مصرفی می‌توان چیلر‌ها را به سیستم فری کولینگ مجهز نمود.

مزایای سیستم فری کولینگ

از مزایا استفاده از سیستم فری کولینگ می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • استفاده از هوای خارجی و مصرف انرژی پایین‌تر در مقایسه با سایر سیستم‌های خنک‌کننده
  • ارتباط متقابل بین کاهش مصرف انرژی و کم‌تر شدن پرداخت هزینه‌های مصرفی
  • کاهش هزینه‌های نگهداری و پرداخت به دلیل کارکرد آسان و بهینه سیستم
  • کمک به راندمان و بازدهی مطلوب سیستم‌های تهویه مطبوع

کاربرد سیستم فری کولینگ در ساختمان ‌های بزرگ

سیستم فری کولینگ برای استفاده در ساختمان‌های بزرگ با تعداد افراد زیاد، انتخابی بسیار مناسب است. برای نصب سیستم فری کولینگ در ساختمان‌های بزرگ، به موارد زیر توجه نمایید.

موقعیت مناسب نصب فری کولینگ

انتخاب یک موقعیت و یا محل مناسب برای فری کولینگ بسیار اهمیت دارد. به همین دلیل نصب این سیستم در محیطی دارای هوای خارجی خنک و خشک به روند هر چه بهتر آن کمک می‌نماید. همچنین باید در محلی نصب شود که دسترسی به آن به هنگام تعمیر و نگهداری آسان باشد.

انتخاب سیستم فری کولینگ مناسب

از مواردی که به هنگام انتخاب و خرید سیستم خنک‌کننده باید به آن توجه نمایید؛ می‌توان به مواردی همچون راندمان و بازدهی بالا، قابلیت پشتیبانی و نگهداری، ابعاد و فضای ذخیره‌سازی دستگاه را اشاره نمود.

طراحی سیستم‌ های مناسب

ابعاد و مطابقت سیستم اصلی و سیستم فری کولینگ بسیار حائز اهمیت است. زیرا هماهنگ شدن این دو سیستم با یکدیگر در روند و کارکرد بهینه دستگاه تأثیر بسزایی دارد. به همین دلیل باید سیستم تهویه مطبوع اصلی و سیستم فری کولینگ را به گونه‌ای طراحی کرد که بیش‌ترین بازدهی را داشته باشند.

نصب و راه ‌اندازی سیستم فری کولینگ

برای نصب و راه‌اندازی سیستم فری کولینگ باید اطلاعات کلی درباره این سیستم همچون اجزا و محل نصب سیستم داشته باشید. همچنین باید به ابعاد و طراحی سیستم فری کولینگ با سیستم تهویه مطبوع اصلی توجه داشته باشید تا به مشکلی به هنگام کار کرد دستگاه بر نخورید.

سیستم فری کولینگ و طبیعت

سیستم فری کولینگ موجب آسیب دیدن طبیعت شده و در این قسمت از مطلب به مواردی برای جلوگیری از آسیب می‌پردازیم.

از مواردی که موجب آسیب به طبیعت شده می‌توان به مصرف بسیار بالای انرژی اشاره نمود. اگر سیستم فری کولینگ با سیستم اصلی هماهنگی پیدا کند، می‌توان مصرف انرژی را تا میزان زیادی کاهش داد.

سیستم فری کولینگ برای کارکرد بهینه خود به مصرف آب زیادی نیاز دارد. برای کاهش مصرف آب می‌توان از سیستم‌های بازیافت‌کننده آب استفاده نمود. همچنین با رعایت کلی نکات بیان شده در این مقاله می‌توان از آسیب‌های ناشی از سیستم فری کولینگ بر طبیعت جلوگیری نمود.

نتیجه‌گیری

همانطور که در این مطلب بیان شد یکی از سیستم‌های کاهش مصرف انرژی در سیستم‌های اصلی را می‌توان به سیستم فری کولینگ اشاره نمود. برای خریداری و نصب این سیستم باید با نکات گفته شده از جمله میزان ذخیره‌سازی آب در سیستم و هماهنگ بودن آن با سیستم اصلی اطمینان خاطر حاصل نمود. زیرا در صورت عدم توجه به نکات گفته شده با مشکلاتی رو به رو خواهید شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *