لوازم جانبی

انواع مبدل پکیج + کاربرد

انواع مبدل پکیچ

هر پکیجی دارای مبدل اولیه و ثانویه است و مبدل یکی از مهم ترین قطعات پکیج گرمایشی در ‌کارکرد این محصول به شمار ‌می‌رود. در این مقاله می‌خواهیم به معرفی و بررسی انواع مبدل پکیج و به طور کلی کاربرد مبدل‌ها بپردازیم. پس با ما همراه باشید.

مبدل چیست؟

یکی از اصلی ترین قطعات در پکیج مبدل است که تاثیر بسیار زیادی در ‌کارکرد پکیج دارد. مبدل وظیفه گرمایش آب مصرفی را دارد، به طوری که هم رادیاتور و هم آب مصرفی به طور هم زمان گرم شوند.

مبدل کمک به گرم شدن رادیاتور می‌کند و گرمایش رادیاتور، کمک به گرمایش آب مصرفی جهت استحمام، شستشوی ظروف و….. می‌نماید. 

مبدل‌ها وظیفه گرم ‌نمودن آب مصرفی پکیج را دارند و بروز مشکل در این قطعه مهم عملکرد کل پکیج را تحت تاثیر قرار می‌دهد. به طور‌ کلی پکیج از چند قطعه مهم تشکیل شده است که عبارتند از برد الکترونیکی، حسگر‌های پکیج دیواری، قطعات مجری فرمان، قطعات مکانیکی و مبدل.

انواع مبدل پکیچ
انواع مبدل پکیچ

انواع مبدل پکیچ

انواع مبدل پکیج شامل موارد زیر می شود:

مبدل اولیه

مبدل اولیه در پکیج وظیفه تامین آب گرم رادیاتور را بر عهده دارد و آب گرم پس از خروج سرد شده و به پکیج برگشت پیدا می‌کند. مبدل اولیه باعث می‌شود که آب مورد نیاز رادیاتور تامین بشود. مبدل تک منظوره توانایی گرمایش آب مصرفی در سریع ترین زمان را دارد. مبدل تک منظوره استهلاک کمتری نسبت به دیگر مدل‌های مبدل دارد اما احتمال رسوب گیری در این نوع از مبدل بسیار بالا است. مبدل‌های اصلی یا اولیه در تمامی پکیج‌ها قابل مشاهده هستند، اما مبدل‌های ثانویه فقط در برخی از پکیج‌ها کاربرد دارند.

مبدل ثانویه

از مبدل ثانویه در پکیج جهت مصرف آب ساختمان استفاده می‌شود و  نمیتوان از آن در مصارف خانگی و شستشو و سرویس بهداشتی استفاده کرد. با باز شدن شیر آب گرم، مبدل اولیه فعالیت خود را متوقف خواهد کرد و شیر انحرافی شروع به کار می‌کند و آب گرم کثیف به سمت مبدل ثانویه می‌رود.  جنس مبدل ثانویه از استیل بوده و مقاومت بسیار بالایی نسبت به نوع اولیه و تک منظوره دارد. در مبدل ثانویه آب گرم خروجی هیچ نوع نوسان دمایی نخواهد داشت و گرمایش آن به شکل مطبوعی خواهد بود.

در پکیج‌های دومبدله، شعله با آب هیج تماس مستقیمی ندارد.  همین امر رسوب گذاری را ایجاد نخواهد کرد. عدم رسوب گذاری باعث ایجاد ابی زلال و تمیز خواهد شد و میزان رسوب گیری در پکیج‌های تک مبدله از دو مبدله کمتر است. در‌پکیج‌های دو مبدل زمان بیشتری صرف گرمایش آب خواهد شد و استهلاک بیستری نسبت به نوع تک منظوره آن خواهد داشت.

مبدل حرارتی

نوع دیگر مبدل، مبدل حرارتی است که در فصول سرد با باز شدن آب گرم مصرفی، در سنسور فشار جریان پیدا کرده و با ارسال فرمان شیر سه راهی، موتوری را از طریق شیر گرم به مبدل گرم لوله انتقال می‌دهد. مبدل‌های حرارتی فقط زمانی که به آبی با دمای بالا نیازمند هستیم شروع به کار می‌کنند و پس از بستن آب گرم، مبدل حرارتی نیز خاموش خواهد شد.

روش کار مبدل

با باز کردن شیر توسط مصرف کننده، دستگاه شروع به باز کردن آب گرم می‌کند و آب گرم توسط یک قطعه خاص به نام فلومتر به دستگاه مبدل وارد شده و این مبدل در بالای محفظه شعله قرار گرفته است.

در این نوع مبدل شعله به طور مستقیم با آب در تماس است و به این جهت ایجاد تعادل در دمای آب مصرفی بسیار سخت است. هنگام قرار گیری پکیج در حالت زمستانه و درخواست گرمایش از این دستگاه،  شیر سه طرفه محل عبور خود را به رادیاتور تغییر داده و پمپ برای گردش آب در مبدل فعال خواهد شد.

پمپ ‌مذکور با تغییر به حالت زمستانه فعال شده و با برگشت به حالت تابستانه غیر فعال خواهد شد. در حالت کلی تمامی عمل گرمایش بر عهده مبدل است و ارتباط مسقیم شعله با آب تاثیر بسیار زیادی در گرمایش آب مصرفی دارد.  پکیج‌های تک مبدله بسیار‌ مقرون به صرفه  و بهتر خواهند بود.

 خرابی انواع مبدل

رسوب گذاری و آهک موجود در آب و تجمع لجن می‌تواند ضرر بزرگی به مبدل شما زده وباعث خرابی این قطعه مهم شود.  ورود آب سرد به داخل پکیج می‌تواند در‌بر گیرنده مقدار بسیار زیادی املاح و آهن شود و این ‌املاح و آهک زمینه ساز رسوب گذاری خواهند شد.

مقدار آهک در آب به منطقه سکونت شما بستگی دارد و برخی از مناطق دارای سختی آب بالا تری نسبت به دیگر ‌مناطق  هستند و همین امر می‌تواند در میزان رسوب گذاری دخیل باشد.

تجمع رسوب و آهک می‌تواند باعث انسداد جریان لوله شود و راندمان کاری این سیستم را کند کرده و نتواند به خوبی آب مورد نیاز را به مصرف کننده برساند. گاهی ممکن است صداهای نا مشخصی به گوش برسد که همگی نشان از رسوب گذاری در پکیج دارد.

در صورت بروز این مشکل می‌توانید از مواد شیمیایی جهت شستشو و از بین بردن رطوب موجود در سیستم استفاده نمایید و  در صورت خرابی مبدل، با یک تعمیر کار حرفه‌ای و مجرب تماس گرفته و اقدام به تعمیر این قطعه نمایید.

اگر  نشانه‌های پیش رو  را در پکیج خود مشاهده کردید، به معنای خرابی مبدل است و شما باید با یک متخصص جهت تعمیر پکیج خود تماس حاصل نمایید.

سوراخ شدن مبدل یکی از آسیب‌هایی است که ممکن است به مبدل وارد شود و با جوشکاری به طور صحیح قابل تعمیر و استفاده دوباره خواهد بود. برای جوشکاری باید محل جوشکاری را به خوبی تمیز نمایید و از یک گاز مایع، کپسول هوا. شلنگ گاز، سر پیک نیک استفاده کنید.

نشانه‌ های خرابی مبدل

  • آب به هیچ عنوان گرم‌ نمیشود.
  • پکیج روشن است اما عمل گرمایش انجام نمیشود.
  • فشار آب کم شده است.
  • مبدل زمان ‌زیادی جهت گرمایش آب صرف می‌کند.
  • شنیده شدن صداهای غیر عادی

سخن پایانی

در این ‌مقاله به بررسی مبدل و انواع آن و کاربرد این قطعه پرداختیم و در خصوص این قطعه توضیحات لازم داده شد. دقت فرمایید که نکات ایمنی و سرویس دهی این مبدل‌ها را همیشه در ذهن داشته باشتید تا پکیج شما دیرتر خراب شده و مشکلی در خصوص کارکرد این محصول پیش نیاید.  اگر مشکلی برای مبدل ایجاد شد با شناسایی و اگاهی از این قطعه می‌توان مشکل را حل کرد و اگر حل مشکل از توانایی شما خارج بود یک تعمیر کار مجرب  می‌تواند کمک کننده باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *