سرمایشی

سیستم سرمایش از کف چیست + مزایا و معایب آن

سیستم سرمایش از کف

سیستم سرمایش از کف چیست؟ مزایا و معایب سیستم سرمایش از کف کدامند؟ در این مطلب با ما همراه باشید تا با این سیستم بیشتر آشنا شوید.

سیستم‌ های سرمایشی به تولید برودت کافی در فصل ‌های گرم سال پرداخته و به ایجاد تهویه مطبوع در محیط‌ های اداری، تجاری و مسکونی مختلف کمک می‌ کنند.

استفاده از تکنولوژی‌ های جدید برای طراحی و ساخت این تجهیزات سرمایشی با هدف افزایش رضایت کاربری و آسایش هر چه بیشتر مصرف کنندگان صورت می ‌گیرد. در این سیستم‌ ها علاوه بر راندمان و کارایی دستگاه، میزان ایمنی، طراحی ظاهری و مقدار مصرف نیز جزء مهم‌ ترین فاکتورهایی محسوب می شوند که در انتخاب این نوع تجهیزات باید به آن‌ ها توجه نمود.

سازوکار این ابزآلات سرمایشی غالبا بر مبنای مکانیک سیالات استوار است و به این واسطه میزان دما معین شده و بازدهی کارکرد دستگاه مشخص می‌ شود. امروزه از ابزارهای متنوعی چون کولرهای آبی، کولر گازی و اسپلیت ‌ها، پنکه‌ ها و … برای ایجاد سرمایش کافی در محیط استفاده می ‌شود و در این میان روش سرمایش از کف یکی از مدرن ‌ترین و کاربردی‌ ترین روش ‌ها برای تامین برودت مناسب در فضا به شمار می‌ آید. در ادامه این مقاله شما را بیشتر با مفهوم سرمایش از کف، ویژگی ‌ها این روش و مزیت ها و معایب آن آشنا خواهیم کرد.

سیستم سرمایش از کف چیست؟

Cooling Under Floor یا سرمایش از کف یکی از فناوری‌ های نوین برای ایجاد برودت مناسب در محیط است. مطابق این تکنیک، آب سرد در لوله ‌ها و مجاری مخصوصی که در کف خانه تعبیه شده‌ اند، جریان پیدا کرده و دمای سرد و مطبوع را به بخش‌ های مختلف محیط انتقال می ‌دهد. درست مانند سیستم گرمایش از کف که در سرمایش از کف، هوای سرد در فضا منتشر می شود.

در اکثر خانه‌ها لوله ‌های آب سرد در کف خانه جاسازی شده‌ اند و اکنون می ‌توان با روشی سهل الوصول از آن‌ ها برای تنظیم دمای خانه در فصل‌ های گرم بهره گرفت. از مهم ‌ترین شاخصه ‌های این سیستم‌ ها صرفه‌ جویی در مصرف انرژی و کاهش هزینه‌ های ناشی از تولید سرمایش است. یکی از اساسی ‌ترین مولفه‌ هایی که به هنگام راه‌ اندازی سیستم سرمایش از کف باید مورد توجه قرار گیرد، عایق ‌بندی درست پنجره ‌ها و دیوارها است.

عایق بندی اصولی هدر رفت سرما از محیط خانه را کاهش داده و از ورود گرمای خارجی به فضای درونی ممانعت خواهد کرد. باید توجه داشته باشید که طراحی اصلی سیستم سرمایش از کف به سیستم گرمایش از کف شباهت دارد، اما محاسبات این دو سیستم با یکدیگر متفاوت است.

سرمایش از کف
سرمایش از کف

سازوکار و مکانیسم سیستم سرمایش از کف

نحوه کارکرد چنین سیستم ‌هایی به این صورت است که آب به واسطه چیلر نصب شده بر روی پشت بام سرد شده و از دمای آن کاسته می‌ شود (آب به محدوده دمایی 5 تا 10 درجه می رسد). سپس این آب سرد شده در داخل لوله ‌هایی که در کف ساختمان تعبیه شده‌ اند، جریان می ‌یابد.

تفاوت عمده ‌ای که میان این سیستم سرمایشی با سایر تجهیزات برودتی وجود دارد این است که در سرمایش از کف دمای مطبوع به طور یکسان و یکنواخت در تمام بخش‌ های فضا توزیع می‌ شود. درحالی که در سایر سیستم‌ های سرمایشی بخش‌ های نزدیک به دستگاه بیشتر از دیگر بخش ‌ها خنک می ‌شوند.

درواقع اسپلیت‌ ها و کولرهایی که به منظور ایجاد سرما در محیط مورد استفاده قرار می ‌گیرند، باد و هوای خنک را به شکل مستقیم در فضا پخش می‌ کنند و برخورد مستقیم باد با کاربران سبب بروز سرماخوردگی یا درد مفاصل و استخوان‌ ها خواهد شد و مانند محرکی به ایجاد مشکلات آلرژیک منجر می ‌شود. بنابراین برخلاف تجهیزات سرمایشی مختلف، در سیستم سرمایش از کف اختلاف دمایی میان قسمت‌ های مختلف محیط احساس نمی ‌شود و تمام فضا به شکل یکپارچه خنک خواهد شد.

مزیت های سیستم سرمایش از کف

  • با استفاده از این نوع سیستم، از وجود ابزارهای اضافی مانند شبکه ‌های خروج هوا و فن کویل‌ ها بی ‌نیاز خواهید بود.
  • سیستم سرمایش از کف یک سیستم دوجانبه است که علاوه بر تامین سرمای کافی در روزهای گرم سال به ایجاد حرارت مناسب در فصول سرد می ‌پردازد.
  • عدم وجود قطعات و تجهیزات مختلف برای کارکرد این سیستم ‌ها فرسودگی و نیاز به تعمیر را کاهش داده و در نتیجه طول عمر و دوام این سیستم را بالا می ‌برد.
  • با استفاده از سیستم سرمایش از کف می ‌توان به میزان زیادی در مصرف انرژی صرفه‌ جویی نمود.
  • این نوع سیستم‌ ها با حداقل صدای تولیدی به فعالیت می ‌پردازند و از این جهت می ‌توانند آسایش و سهولت کاربری را برای مصرف کنندگان به ارمغان آورند.
  • این سیسم ‌ها را می ‌توان به راحتی با تجهیزات ذخیره انرژی ادغام نموده و پیک بار را به ساعت‌ های کم مصرف انتقال داد.
  • عدم وجود فن و ابزارهای دمش هوا در این سیستم ‌ها ورود آلاینده‌ ها و ذرات معلق به داخل فضا را کاهش می ‌دهد. به این ترتیب این دسته از سیستم‌ های سرمایشی به تجهیزات تصفیه‌ ای برای پاکسازی هوا نیز نیازی ندارند.
  • از آنجایی که این نوع سیستم‌ ها تنها از چیلری در فضای خارجی خانه و لوله ‌هایی در کف ساختمان تشکیل شده‌ اند، فضای داخلی را اشغال نمی‌ کنند و در اساس شکل گیری دکوراسیون یا ایجاد نقص در آن دخالت ندارند.
  • این نوع سیستم‌ ها شما را برای استفاده از دیگر تجهیزات برودتی بی‌نیاز می‌ کنند.
  • به واسطه استفاده از این سیستم ‌ها نیازی به کانال کشی ‌های اضافی در ساختمان نیست و می ‌توان ضمن کاهش هزینه‌ ها، از تمام بخش‌ های فضا استفاده نمود.

معایب سیستم سرمایش از کف

  • آماده ‌سازی و اجرای این سیستم در خانه نیازمند صرف مدت زمان زیادی خواهد بود.
  • چنانچه لوله‌ ها دچار نشتی شوند، آسیب ‌های زیادی در چیدمان خانه به وجود می ‌آید.
  • هزینه‌ های مقدماتی برای نصب و اجرای این سیستم زیاد است. (البته باید توجه داشت که هزینه‌ ای که در طول استفاده از این سیستم‌ ها می‌ پردازید مقرون به صرفه است و توجیه اقتصادی دارد؛ بنابراین می‌ تواند سرمایه اولیه شما را جبران کند)
  • این سیستم‌ ها امکان انتقال و جابجایی هوا را فراهم نمی ‌کنند و با استفاده از آن‌ ها نمی‌ توان از هوای تازه در محیط بهره گرفت. بنابراین در صورت ازدیاد جمعیت در فضا ناگزیر به استفاده از تجهیزات تهویه ‌ای مناسب خواهید بود.

سخن پایانی

همان طور که درباره مزایا و معایب سیستم سرمایش از کف، این سیستم را می توانید در فضاهای مختلفی مورد استفاده قرار دهید. برای آنکه بتوانید بهترین سیستم سرمایشی را انتخاب نمایید، می توانید با مشاوران ما در بهارتهویه تماس بگیرید تا راهنمایی های لازم را دریافت نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *