حوله خشک کنها از جمله سیستم های گرمایشی هستند که به طور معمول در فضای داخلی حمام یا سرویس بهداشتی به منظور ایجاد گرما و خشک کردن حولهها نصب میشوند. از آنجایی که حوله خشک کنها به عنوان سیستمهای حرارتی وابسته به رادیاتور دارای کارکرد ایمن و در عین حال آسان هستند، نحوه نصب، بستن و راه اندازی آنها نیز آسان است. در حوله خشک کنها مانند رادیاتورها از شیر تخلیه هوا استفاده شده است و همچنین قسمتی از دریچه دستگاه نیز سر بسته است. انواع برندهای تولید کننده تجهیزات گرمایشی و تهویهای، طراحی و تولید حوله خشک کنها با ظرفیتها و ابعاد مختلف را در دستور کار دارند. به عنوان مثال شرکت ایران رادیاتور، در کنار تولید رادیاتور ایران رادیاتور به تولید انواع حوله خشک کن با کارایی بالا نیز میپردازد.
در این مطلب راهنمای نصب حوله خشک کن به طور کاملا دقیق با ذکر نکات ضروری ارائه شده است. با مطالعه آموزش نصب و راه اندازی حوله خشک کن میتوانید بدون نیاز به نیروی تعمیرکار، فرایند نصب حوله خشک کن را طی کنید. با این وجود چنانچه در نصب و راه اندازی دستگاه تجربه و مهارت کافی را ندارید بهتر است جهت جلوگیری از بروز خطرات احتمالی، از مهارت تکنسین ماهر بهره بگیرید.
نصب حوله خشک کن
در حوله خشک کن پکیج ایران رادیاتور، یک شیر ورودی و یک شیر خروجی جهت ایجاد جریان آب وجود دارد. زمانی که شیرهای ورودی و خروجی حوله خشک کن را با پیچ مخصوص ببندید، میتوانید نصب دستگاه را آغاز کنید. حوله خشک کنهای رادیاتور بر خلاف حوله خشک کنهای برقی به وسیله سیستم گرمایشی موتورخانه یا پکیج به گرم کردن محیط میپردازند. بنابراین میتوان در فصلهای سرد سال، با راه اندازی موتور خانه یا پکیج از حوله خشک کن نیز استفاده نمود.
نکات مهم پیش از نصب حوله خشک کن
برای آنکه بتوانید بهره را از حوله خشک کن ببرید، خوب است تا این نکات را رعایت کنید:
- حوله خشک کن را در مجاورت درب یا پنجرهای که در حمام یا سرویس بهداشتی وجود دارد نصب کنید.
- پیش از نصب حوله خشک کن بر روی دیوار، از عایق بودن دیوار پشت دستگاه اطمینان حاصل نمایید. عایق کاری دیوار با ممانعت از اتلاف انرژی به صرفه جویی در مصرف گرما کمک کرده و هزینههای ناشی از مصرف را به میزان قابل توجهی کاهش میدهد.
- چنانچه قصد بازسازی، ترمیم یا تعمیر فضای حمام یا سرویس بهداشتی را دارید بهتر است پیش از نصب حوله خشک کن خود رنگ آمیزی دیوار، رنگ کاشی و سرامیک یا طراحی فضای پشتی نصب حوله خشک کن را پیش از نصب و راه اندازی دستگاه انجام دهید تا ایجاد تغییرات با سهولت همراه شود.
- در صورتی که محیط حمام یا سرویس بهداشتی دارای شبکه لوله کشی مربوط به رادیاتور یا حوله خشک کن است و قصد جابجایی محل لوله کشی را دارید، بهتر است ابعاد و فاصله اصولی بین ورودی لولهها را ارزیابی کنید. با انجام این اندازهگیریها به شیوه صحیح، در زمان خرید تجهیزات از ابعاد و اندازه لولهها اطلاع داشته و برای نصب آنها با مشکل مواجه نخواهید شد.
- چنانچه لوله کشی از قبل در محیط وجود دارد، بهتر است برای جلوگیری از پرداخت هزینه های اضافی، حوله خشک کن را در همان محل نصب کنید.
- تمامی موارد و لوازم ضروری جهت نصب سیستم حوله خشک کن را تهیه و تکمیل کنید.
- فاصله آکس روی دیوار باید 150 میلی متر باشد.
- مینیمم فاصله حوله خشک کن را 100 میلی متر در نظر بگیرید.
- حوله خشک کن را از هر گونه پسماند و آلاینده تخلیه کنید تا سطح بازدهی دستگاه افزایش یابد.
شیوه نصب حوله خشک کن
در این بخش مراحل نصب حوله خشک کن در محیط حمام یا سرویس بهداشتی را به ترتیب و به شکل کامل توضیح میدهیم.
مرحله اول: تعیین محل مناسب برای نصب حوله خشک کن
پیش از هر چیز لازم است محل مناسب برای نصب حوله خشک کن تعیین شود. نقشه سرویس بهداشتی یا حمام، ابعاد و حجم فضا، کیفیت لولهکشیهای موجود، اندازه و ابعاد حوله خشک کن، نوع و مدل حوله خشک کن، سطح های عایق بندی شده و … همگی جزء عواملی هستند که در تعیین محل نصب حوله خشک کن اعمال اثر کرده و باید به آنها توجه نمود.
همانطور که اشاره شد، بهتر است حوله خشک کن در سردترین نقطه حمام یا سرویس بهداشتی یعنی نزدیک به درب، پنجره یا پشت یک دیوار خارجی نصب شود. با انجام این کار میتوان مطمئن شد که جریان گرما به خوبی و به صورت یکنواخت در فضای حمام یا سرویس بهداشتی پخش میشود. در کنار موارد گفته شده، به لزوم سهولت در دسترسی به دستگاه هنگام پایان استحمام و دوش گرفتن جهت برداشتن حوله نیز توجه کنید.
مرحله دوم: ارزیابی دقیق و اطمینان از تراز بودن دستگاه
در دومین مرحله لازم است ابعاد حوله خشک کن به طور دقیق اندازه گیری شود تا با توجه به ابعاد و سایز دقیق دستگاه، نسبت به تراز و صاف بودن آن بر روی محل نصب اطمینان حاصل کنید. قبل از اقدام به نصب حوله خشک کن باید محل پایه گذاری دستگاه را اندازه گرفته و از علامت گذاری بر روی دیوار برای اطلاع از مکان مورد نظر و تراز کردن دستگاه استفاده کنید. محلهای علامت گذاری شد را به قطر 9 میلی متر و عمق 5o تا 60 میلی متر در نظر بگیرید و به این شکل مسیر عبور سیم و لوله را مشخص کرده و سوراخ کاری انجام دهید. توجه داشته باشید که سیم و لولهها در زمان سوراخ کردن دیوار سوراخ نشوند.
مرحله سوم: اتصالات را وصل کنید
پایه گذاری در دیوار با استفاده از دریل (در حالی که محل اتصال از پیش مشخص شده باشد) آسانتر است. به این شکل دیوار را سوراخ و پیچ کنید. پلاستیکهای پایههای دیوار را در شیارهای دیوار قرار داده و در محل سفت کنید. از آچار برای متصل کردن درپوش هواگیری و درپوش کور (فضای رفت و برگشت هوا در بالای حوله خشک کن) استفاده کنید. با استفاده از آچار مغزیها را به قسمت بالایی و پایینی حوله خشک کن متصل کنید. (برای این کار تز نوار پی تی اف کمک بگیرید) سپس از آچار و ابزار لازم برای اتصال شیرهای ربع گرد به مغزیها با نوار پی تی اف ای استفاده کنید. علاوه بر این لازم است با آچار شیلنگهای ارتفاع فلزی را به رفت و برگشت با دیوار وصل نمایید و شیلنگهای ارتجاعی فلزی را نیز به شیرهای ربع گرد با نوار اتصال دهید.
مرحله چهارم: مسدود کردن کانالهای حوله خشک کن
اگر به ساختار حوله خشک کن دقت کنید خواهید دید که در یک بخش از دستگاه دریچهای سر بسته وجود دارد و در بخش دیگر شیر تخلیه هوا کار گذاشته شده است. با استفاده از شیر تخلیه هوای تعبیه شده برای سیستم میتوان در صورت یاز به انجام فرایند هواگیری، شیر مخصوص را با پیچ گوشتی باز و بسته کرده و برای انجام روند هواگیری حوله خشک کن اقدام کنید. وجود شیر تخلیه هوا و انجام عملیات هواگیری در افزایش ایمنی استفاده از سیستم نقش کلیدی دارد. در این مرحله از فرایند نصب حوله خشک کن باید با توجه به ساختار و اجزای دستگاه، دریچه سیستم را ببندید.
مرحله پنجم: وصل کردن دستگاه به پیچ مخصوص (سوار کردن حوله خشک کن بر روی پیچ)
در حوله خشک کن دو دریچه وجود دارد که هر دو در قسمت پایینی قرار گرفتهاند. این دریچهها بر روی شیرهای ورودی و خروجی بسته شده و سپس بر روی دیوار پیچ میشود. در هنگام بستن حوله خشک کن بر روی پیچ مخصوص توجه داشته باشید که دستگاه به خوبی بر روی دیوار نصب شده و ثابت بماند.
توجه: اتصال حوله خشک کن بر روی دیوار با استفاده از ابزارهای مخصوص دستگاه صورت میگیرد. تجهیزات مرتبط با نصب و راه اندازی سیستم حوله خشک کن به همراه خود دستگاه در جعبه و کارتن به مشتری ارائه میشود. از این رو لازم است از نحوه اتصال ابزار و قطعات به یکدیگر با توجه به مطالعه راهنمای نصب آگاه شده و پس از آن برای نصب و راه اندازی دستگاه اقدام کنید.
در صورتی که ابزارهای لازم برای نصب و راه اندازی سیستم حوله خشک کن در محیط حمام یا سرویس بهداشتی را در اختیار نداشته یا از نکات فنی و ایمنی برای نصب دستگاه بر روی دیوار آگاه نیستید، ضروری است که جهت جلوگیری از ایجاد هر گونه مشکل ایمنی یا کیفی در حین کارکرد سیستم، با نیروی تعمیر کار مجرب تماس حاصل کرده و از تجربه و مهارت تکنسین متخصص در این امر برای انجام مراحل فرایند نصب و راه اندازی دستگاه حوله خشک کن بر روی دیوار بهره بگیرید.
نتیجه گیری
در این مقاله نحوه نصب و راه اندازی حوله خشک کن به عنوان یکی از کاربردیترین سیستمهای گرمایشی که به منظور خشک کردن حوله و گرم کردن فضا در محیط حمام و سرویس بهداشتی مورد استفاده قرار میگیرد، ارائه شد. همانطور که خواندید، فرایند نصب و راه اندازی سیستم حوله خشک کن با توجه به مفاهیم راهنمای ارائه شده چندان دشوار نیست و با مطالعه دقیق میتوانید بدون نیاز به اعزام تعمیر کار برای نصب حوله خشک کن در محیط مورد نظر خود اقدام نمایید. بدیهی است که رعایت دستور العملها و نکات مربوط به قبل و بعد از روند اجرا و نصب حوله خشک کن، ضامن ایمنی کاربران خواهد بود.