سرمایشی

نکات مهم در زمینه نصب کولر گازی بر روی بالکن چیست؟

نصب کولر گازی بر روی بالکن

یکی از راه‌های خنک‌سازی محیط در فصول گرم سال به ویژه در تابستان، نصب کولر گازی است. در صورتی که شما از یک کولرگازی مناسب و با کیفیت در خانه یا محیط کاری خود داشته باشید می‌توانید در تابستان بدون احساس گرما به راحتی به کار‌های خود بپردازید. کولرگازی‌های موجود در بازار بسیار متنوع هستند و هر کدام برند‌ها و ویژگی‌های متفاوتی دارند. با توجه به مکان نصب و آب و هوای محیطی منطقه خود، این کولرگازی‌ها می‌توانند مزایا و معایبی داشته باشند.

برای خرید کولر گازی مناسب ابتدا بهتر است بودجه مورد نظر خود برای خرید کولر گازی را مشخص نمایید و بدانید که می‌خواهید در بین چه بازه‌ی قیمتی این محصول را خریداری نمایید. پس از مشخص کردن بوجه خود، بهتر است برند، مکان نصب و سلیقه خود توجه داشته باشید. پس از انتخاب و خرید کولرگازی مناسب، مهم‌ترین قسمت نصب کولرگازی شما بر مکان مورد نظر است. باید این نکته را در اینجا ذکر کنیم که نصب کولر گازی و راه‌اندازی یک کار تخصصی است و باید در هنگام نصب از مهارت و دقت بالایی برخودار بود.
در این مقاله سعی داریم تا نکات مهم در زمینه نصب کولرگازی بر روی بالکن را برای شما شرح دهیم. با این حال بهتر است قبل از این که خودتان اقدام به نصب کولرگازی کنید، با یک متخصص در این حوزه تماس و مشورت بگیرید.

شما با تماس با شماره های موجود در سایت بهارتهویه، می توانید علاوه بر دریافت مشاوره و راهنمایی از کارشناسان خبره ما، انواع کولر گازی را با بهترین قیمت و گارانتی اصلی از این مجموعه خریداری نمایید.

کولرگازی چیست؟

قبل از پرداختن به نکات نصب کولرگازی بر روی بالکن بهتر است تعریفی از ماهیت کولرگازی ارائه دهیم. کولرگازی‌های یکی از پر کاربرد‌ترین سیستم‌های تهویه هوا مطلوب هستند که به کمک سیستم تبرید تراکمی کار می‌کنند. این سیستم‌ها مثل اجاق گاز یا بخاری‌ها دارای شلنگ گاز که به کولر وصل شود، نیستد. بلکه منظور از گازی بودن این کولر این است که نوع مکانیزم و فرایند خنک‌سازی محیط توسط این دستگاه به کمک نوعی از گاز خاص که می‌تواتد بار‌ها تبدیل به مایع و سپس دوباره به گاز تبدیل شود، صورت می‌گیرد.
همچنین قابل ذکر است که کولرگازی‌ها برای مکان‌هایی که امکان استفاده از دستگاه‌های سرمایشی دیگر نظیر چیلر‌ها، هواساز‌ها و… وجود ندارد، بسیار مناسب است. همچنین کولر‌های گازی برای محیط‌های کوچک تا سالن‌های بزرگ کاربرد و کارایی لازم را دارد.

نصب کولر گازی در بالکن
نصب کولر گازی در بالکن

نصب انواع کولرگازی

برخی نکات نصب کولرگازی برای تمامی کولرگازی‌ها با ویژگی‌های متفاوت، یکسان است و باید برای نصب هر نوع از کولرگازی این نکات رعایت شوند. یکی از این نکات که برای نصب هر نوع از کولرگازی باید رعایت کنید، انتخاب محل مناسب برای آن کولرگازی است.
کولرگازی‌ها به طور کلی شامل دو بخش هستند. اولین بخش که پنل داخلی است در داخل ساختمان و محیط نصب می‌گردد. بخش دوم پنل بیرونی یا همان کندانسور است که این پنل در خارج از ساختمان و محیط قرار می‌گیرد. از آنجایی که کندانسور از وزن بسیار زیادی برخودار است، انتخاب مکان مناسب برای نصب کولرگازی بسیار حائز اهمیت است. مکان‌های مناسب نصب کولرگازی در بیرون از ساختمان و محیط غالبا در بالکن‌ها، پشت بام، دیوار، زیر پنجره و… است.
با این حال باید این نکته را ذکر کنیم که انتخاب مکان مناسب برای نصب کولر گازی به نوع ساختمان، کاربرد آن، شکل نقشه ساختمان، نظر کارشناس و…وابسته است. از همین رو قبل از نصب کولرگازی خود، برای مکان مورد نظر نصب کولرگازی باید از یک متخصص یا کارشناس تأییدیه برای نصب بگیرید.

نصب کولر گازی در بالکن

از آنجایی که از کولر‌های گازی می‌توان به راحتی استفاده کرد وقدرت سرمایش بسیار خوبی در فصول گرم سال نیز دارند امروزه استفاده از این دستگاه در شرکت‌ها، مؤسسات، ساختمان‌های اداری و حتی ساختمان‌های مسکونی برای تهویه هوا مطبوع و خنک‌سازی محیط رواج یافته است.
برای خیلی از افراد ازجمله کارآموزان و نصابان کولرگازی که به تازگی وارد بازار کار شده‌اند این سؤال مطرح است که آیا امکان نصب کولرگازی بر روی بالکن وجود دارد یا خیر؟ افراد باتجربه به ویژه نصابان قدیمی‌تر به خوبی از این موضوع آگاه هستند که با رعایت نکاتی که به منظور افزایش عملکرد کولرگازی است، می‌توان کولرگازی را نیز بر روی بالکن همچون دیگر فضا‌های باز نصب کرد. در این مقاله قصد داریم مراحل و نکات مربوط با نصب کولرگازی بر روی بالکن را شرح دهیم.

معرفی قطعات کولر گازی

برای نصب کولرگازی بهتر است با قطعات موجود در کولرگازی آشنا باشید. در این بخش قصد داریم تا به معرفی قطعات کولرگازی بپردازیم. به طور کلی کولرگازی از دو بخش مکانیکی و الکترونیکی تشکیل شده است. بخش مکانیکی کولرگازی شامل کندانسور یا تقطیر‌کننده، کمپرسور یا همان موتور، اپراتور یا تبخیر‌کننده، گاز مبرد یا خنک‌کننده و لوله مویی یا همان اکسپنشن است.
بخش الکترونیکی کولرگازی نیز شامل شامل برد الکترونیکی، الکتروموتور فن به همراه پروانه، فیوز حرارتی اتوماتیک، تابلو برق و حسگر‌ها می‌گردد. حال که قطعات کولرگازی را معرفی کردیم، ما مراحل نصب کولرگازی را به ترتیب با تمامی نکات مربوطه بررسی خواهیم کرد.
به طور کلی مراحل نصب کولر گازی شامل سه بخش است. بخش اول نصب واحد داخلی، بخش دوم نصب واحد خارجی و بخش سوم اقدامات نهایی است. برای نصب هر واحد باید اقداماتی را انجام داد که در ادامه به معرفی هر یک از این اقدامات می‌پردازیم:

نصب کولر گازی در بالکن
نصب کولر گازی در بالکن

مرحله اول نصب کولر گازی روی بالکن- نصب واحد داخلی

همانطور که در ابتدا بیان کردیم یکی از محل‌های مناسب برای نصب کولرگازی، می‌تواند بالکن‌ها باشند. نصب کولرگازی بر روی بالکن دارای مزیت‌هایی است. یکی از این مزیت‌ها این است که نصب کولر گازی برای نصاب بسیار آسان و راحت است. مزیت دیگر نصب کولرگازی بر روی بالکن این است که فضای اطراف پنل خارجی پوشیده و محفوظ خواهد ماند. این کار می‌تواند در افزایش طول عمر مفید کولرگازی شما تأثیر چشمگیری داشته باشید.
از مزیت‌های دیگر نصب کولرگازی بر روی بالکن می‌توان به تعمیر و نگهداری آسان‌تر دستگاه اشاره کرد. چرا که فضای بالکن این امکان را به تعمیر کار می‌دهد تا به راحتی به پنل خارجی دسترسی داشته باشید. دسترسی راحت‌تر به پنل خارجی سبب می‌شود تا تعمیر کار بتواند کولرگازی را را بررسی کرده و در صورت وجود مشکل آن را در سریع‌ترین زمان ممکن رفع نماید.
البته باید نکاتی را در هنگام نصب کولر گازی بر روی بالکن رعایت نمایید. یکی از نکات بسیار مهم این است که محل پنل خارجی کولرگازی باید از نور خورشید و یا گرد و خاک دور باشد. چراکه تابش نور خورشید بر روی کمپرسور کولرگازی، سبب کاهش عملکرد و قدرت سرمایش دستگاه می‌گردد.

همچنین می‌تواند مصرف انرژی کولرگازی شما را به میزان زیادی افزایش دهد.
نکته دیگری که باید در هنگام نصب کولرگازی بر روی بالکن رعایت کنید این است که فاصله بین پنل داخلی و پنل خارجی نباید خیلی زیاد باشد. از نکات دیگر می‌توان به وجود حداقل ۳۰ سانتیمتر و به طور متوسط ۵۰ سانتیمتر فضای باز دور تا دور پنل خارجی اشاره کرد. این کار سبب گردش هوای به طور مناسب در اطراف کولرگازی می‌شود و در نهایت سبب عملکرد بهتر سیستم سرمایشی دستگاه می‌گردد.
همچنین نکته‌ی مهمی که در هنگام نصب کولرگازی بر روی بالکن باید حتماً به آن توجه شود این است که مکان نصب باید دارای کف بتنی یا دیوار بتنی محکم باشد. چرا که پنل خارجی وزن زیادی دارد و این وزن را کف و دیواره‌ها باید بتوانند تحمل کنند.
باید این نکته را نیز ذکر کنیم که مکان نصب کمپرسور نباید به دیوار از حد لازم نزدیک‌تر باشد. در صورتی که کمپرسور به دیوار‌ها بیش از حد نزدیک باشد، پنل خارجی فشار زیادی را متحمل می‌شود، چرا که جریان هوا در مسیر عملکرد کولرگازی به خوبی به گردش در نمی‌آید و این مشکل در نهایت سبب افزایش مصرق انرژی و برق شما می‌گردد. از این رو باید فاصله کمپرسور با دیوار توسط کارشناس تعیین شود.

مرحله دوم نصب کولر گازی بر روی بالکن-نصب واحد خارجی

تأکید ما در این مقاله بر روی انتخاب مکان مناسب کولرگازی به این علت است که به هر میزانی که محل نصب کولرگازی شما اصولی‌تر انتخاب گردد، عملکرد دستگاه شما و طول عمر مفید آن نیز افزایش می‌یابد. از سویی تهویه هوا و توزیع جریان هوای مطلوب نیز به بهترین نحو ممکن انجام می‌گردد.
یکی از اصلی‌ترین بخش‌های کولرگازی کندانسور است که عمل تولید سرما و انجام فرایند تبرید تراکمی را انجام می‌دهد. برای عملکرد صحیح کندانسور باید کندانسور در مناسب‌ترین مکان نصب شود. کندانسور باید در سطحی کاملاً تراز نصب گردد و در صورتی که این عمل انجام نشود، قطعات دچار استهلاک شده و در نتیجه عملکرد و عمر مفید کندانسور نیز کاهش می‌یابد. از نکات دیگری که باید هنگام نصب کولرگازی بر روی بالکن به آن توجه داشته باشید این است که مکان نصب کولرگازی باید از از هرگونه آلودگی، دستگاه‌های پر سر و صدا یا لرزش زیاد به دور باشد.
نکته مهم دیگری که در هنگام نصب کولرگازی بر روی بالکن باید حتماً به آن توجه داشته باشید این است که یک لوله مناسب مسی برای متصل کردن پنل داختی به پنل خارجی انتخاب نمایید. لوله مسی متصل به دو پنل داخلی و خارجی، عاملی برای انتقال گاز مبرد فشرده از پنل خارجی یا همان کمپرسور به پنل داخلی یا همان اسپیلت است.
از آنجایی که کولر‌ها با ظرفیت‌های متفاوتی طراحی و تولید می‌گردند، اندازه لوله مناسب برای اتصال دو پنل داخلی و خارجی نیز متفاوت است. برای مثال مکان‌هایی که مناسب برای کولرگازی‌هایی با ظرفیت ۹۰۰۰ و ۱۲۰۰۰ هستند، به لوله‌های مسی با اندازه ۱۴ متر نیاز دارند. در صورتی که ظرفیت کولرگازی افزایش یابد، برای مثال کولرگازی شما با ظرفیت ۱۸۰۰۰۰باشد، اندازه طول لوله مسی نیز باید تا ۲۰ متر افزایش یابد تا بتواند پاسخگوی نیاز دستگاه شما باشد. با توجه به مطلب گفته شده می‌توانیم این گونه بیان کنیم که در نتیجه افزایش ظرفیت کولر، اندازه طول لوله مسی نیز می‌تواند افزایش یابد.
مرحله سوم نصب کولر گازی بر روی بالکن-اقدامات نهایی
پس از اینکه مکان مناسب کولر گازی خود را تعیین کرده و سپس تراز پنل داخلی و پنل خارجی صورت گرفت و لوله‌های مسی نیز به دو پنل متصل گشت باید سیم کشی کولر نیز انجام شود. برای سیم کشی کولرگازی خود باید از متخصص این حوزه کمک بگیرید.

در ابتدای کار نصب باید پنل داخلی بر روی یک پایه نصب شود و این پایه باید به قدری بر روی دیوار به خوبی نصب شده باشد که امکان جدا شدن آن از دیوار وجود نداشته باشد. سپس باید تمامی اتصالات که شمال لوله‌ها و بخش‌های الکترونیکی است را در محل مورد نظر آن‌ها قرار دهید. در آخر نیز باید اسپیلت و کندانسور در مکان مناسب خود قرار بگیرند.

به این نکته توجه داشتید باشید که لوله‌ها باید به دقیق‌ترین شکل ممکن بسته شده باشند تا هیچ گونه نشتی نداشته باشند. از این رو باید تمامی اتصالات به طور مرتب چک و بررسی گردد. نکته‌ی دیگری که هنگام نصب کولرگازی خود بر روی بالکن باید به آن توجه فرمایید این است که هوای داخل مبرد را باید به کمک یک پمپ خلأ خارج کنید و میزان خلأ مطلق دستگاه شما باید بر روی۱۰ میلی‌متر جیوه باشد.
باید این نکته را نیز ذکر کنیم که منافذ موجود بر روی دیوار که سیم‌های برق و لوله از آن عبور کرده‌اند نیز باید به طور کامل توسط فوم پلی اورتان بسته شوند. چرا که این کار از نفوذ حشرات و گرمای هوای محیط بیرون به داخل خانه جلوگیری می‌کند.

اهمیت انتخاب یک نصاب ماهر در افزایش راندمان عملکرد کولر‌های گازی

احتمالا شما نیز با توضیحات نصب کولرگازی بر روی بالکن متوجه آسان نبودن این کار شدید. همچنین باید بیان کنیم که هر نوع از کولرگازی، روش‌های متناسب و خاص خود را برای نصب دارد و باید هنگام نصب و راه‌اندازی نکات مختص همان کولرگازی رعایت شود. از همین رو بهترین راه برای نصب کولرگازی خود، انتخاب یک نصاب ماهر و با تجربه است.
متخصصین ماهر و با تجربه می‌توانند مناسب‌ترین مکان برای نصب پنل داخلی و خارجی کولرگازی شما را پیدا و انتخاب کنند. همچنین می‌توانند به بهترین شکل ممکن، کولرگازی را در مکان مناسب خود نصب کنند. همچنین باید تمامی نکات در هر مرحله از نصب و راه‌اندازی توسط متخصص بررسی گردد تا در صورت بروز مشکل و نقص، بتواند در همان لحظه آن را رفع کند. همچنین رعایت نکات مزیتی دیگری دارد. با رعایت نکات نصب و راه‌اندازی، کولرگازی شما از بازدهی بسیار بالایی برخودار خواهد بود و از سوی دیگیر عمر مفید دستگاه شما نیز افزایش خواهد یافت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *