ممکن است در زمانهایی بلافاصله پس از روشن کردن کولرگازی، فیوز بپرد و همچنین دستگاه خاموش شود. برای این مشکل دلایل زیادی نظیر ایجاد نقص در خازن، فن، کمپرسور و … وجود دارد. بهتر است در این مواقع هرچه زودتر کولرگازی خود را مورد بررسی تعمیر کار قرار دهید چرا که در صورت عدم رفع مشکل، امکان آسیب دیدن کولرگازی شما وجود دارد.در این مقاله قصد داریم تا علت پریدن فیوز هنگام روشن شدن کولر گازی را بررسی کنیم. پس تا انتهای مطالب همراه ما باشید.
علت استفاده از فیوز در کولرگازی
بهتر است قبل از پرداختن به مشکل پریدن فیوز با روشن شدن کولر گازی اول از علت استفاده فیوز در کولر گازی آگاه شویم. فیوز یک قطعه مهم الکتریکی است که میزان ولتاژ را بررسی میکند و با تنظیم میزان ولتاژ از سوختن دستگاه جلوگیری میکند و همچنین موجب امنیت کولرگازی در برابر عوامل خطر ساز میشود. محل قرارگیری فیوز درون پنل و روی برد الکترونیکی کولرگازی میباشد.
چگونه از پریدن فیوز کولر گازی مطلع شویم؟
قبل از بررسی علل پریدن فیوز بهتر است ابتدا نشانههای پریدن فیوز کولرگازی را معرفی کنیم.اولین نشانه متصل کردن کولرگازی به برق و خاموش شدن آن بلافاصله پس از اتصال است. دومین نشانه این است که پس از روشن کردن کولرگازی، دستگاه شما بلافاصله خاموش شودکه میتواند نشانه سوختن فیوز باشد. نشانه بعدی خارج شدن صدای زوزه از کولرگازی پس از پریدن فیوز و سوختن آن است.و در نهایت، آخرین نشانه روشن نشدن کولرگازی است.
علت پریدن فیوز هنگام روشن شدن کولر گازی
از علل پریدن فیوز برق کولر گازی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
خرابی فن و کاهش گاز مبرد
یکی از مهمترین علل پریدن فیوز کولرگازی میتواند خرابی فن کولر گازی و یا کاهش گاز مبرد باشد. به طور کلی فشار زیاد هر عاملی به قطعات دستگاه موجب داغ شدن فیوز میشود که در نتیجه باعث پریدن یا سوختن فیوز میگردد. در هنگام خرابی فن کولر گازی و یا کاهش گاز مبرد نیز این اتفاق روی میدهد چرا که هر دو از عواملی هستند که باعث داغ شدن فیوز میشوند. در زمان داغ شدن فیوز، فیوز به طور خودکار قطع میشود تا از سوختن کولرگازی جلوگیری کند.
خراب شدن برد و اختلال در سختافزار
دیگر علت پریدن فیوز کولر گازی پس از روشن شدن امکان خرابی برد دستگاه و اختلال در سختافزار است. در زمانی که متوجه اختلال و خرابی سختافزار کولرگای خود شدید، حتماً به یک تعمیر کار برای بررسی علت خرابی برد و تعمیر آن رجوع کنید.
کثیف بودن فیلتر
سومین علت پریدن فیوز کولر گازی و خاموش شدن دستگاه، امکان کثیف بودن فیلترهای کولرگازی است. در صورتی که فیلترهای استفاده شده در کولر گازی شما کثیف باشند، این موضوع میتواند تأثیرات منفی در نحوه عملکرد کولرگازی و کاهش بازدهی آن نظیر جلوگیر از تأمین سرمایش محیط و تولید باد گرم بگذارد. در صورتی که فیلترهای دستگاه کثیف باشند و باد گرم تولید شده به درون قطعات نفوذ کند، قطعات کولر گازی خراب شده و به دستگاه فشار زیادی وارد میشود. در نهایت افزایش فشار قطعات کولر گازی سبب پریدن فیوز و حتی سوختن آن میگردد. از همین رو پیشنهاد میکنیم طی فواصل زمانی مناسب برای پاکسازی فیلتر کولرگازی خود اقدام کنید.
نقص در سیم کشی
میتوان اصلیترین علت پریدن فیوز کولر گازی را نقص در سیم کشی برق دانست و این مورد نیاز به بررسی دقیق دارد. نقص در سیم کشی برق میتواند خود علل مختلفی نظیر استفاده از سیمهای فاقد کیفیت، استفاده از سیمهای تقلبی و غیر استاندارد دارد. چراکه سیمهای فاقد کیفیت و تقلبی به علت نداشتن مقاومت بالا پس از مدت زمانی در برابر حرارت و گرما ذوب میشوند و همین موضوع میتواند موجب قطع شدن اتصال برق و در نهایت سبب پریدن فیوز شود.
خراب شدن کمپرسور
از دیگر علل پریدن فیوز و خاموش شدن کولرگازی میتوان به خرابی کمپرسور اشاره نمود. قبل از آشنایی با این علت پریدن فیوز بهتر است ذکر کنیم که کمپرسور یا همان موتور دستگاه مهمترین قسمت یک کولرگازی است. کمپرسور میتواند به دلایل مختلفی مانند ضربه، فشار، بالا بودن عمر کولرگازی و قدیمی شدن آن دچار خرابی شود. اگر کمپرسور دچار نقص و اختلال گردد، با روشن شدن کولرگازی فیوز میپرد و سپس دستگاه خاموش میشود. البته باید این نکته را نیز بیان کنیم که در صورت رفع نقص کمرپسور توسط تعمیرکار، مشکل پریدن فیوز و خاموش شدن کولر گازی نیز حل میشود.
وجود اختلال در عملکرد جعبه تقسیم
علت دیگری که میتواند از دلایل عمدهی ی پریدن فیوز و خاموش شدن کولرگازی باشد، وجود اختلال در عملکرد جعبه تقسیم است. اگر عملکرد جعبه تقسیم دارای نقص باشد، برق با ولتاژ کافی به کولر گازی نمیرسد و این موضوع سبب پریدن فیوز و در نتیجه خاموش شدن کولر گازی میگردد. اگر دستگاه شما دچار این مشکل شد حتماً به تعمیرکار برای بررسی و تعمیر عملکرد جعبه تقسیم مراجعه کنید.
انتخاب کردن فیوز نامناسب برای کولر گازی
یکی از دلایل پریدن فیوز کولرگازی میتواند انتخاب و استفاده از فیوز نامناسب برای کولرگازی باشد. زمانی گفته میشود که فیوز برای کولر گازی نامناسب است که فیوز یا بزرگتر و یا کوچکتر از دستگاه باشد. اگر فیوز کولرگازی بزرگتر از اندازهیلازم و مورد نیاز باشد، جریان انتقال برق به کولرگازی افزایش مییابد و این موضوع پس از گذشت زمان سبب خراب شدن کولرگازی میشود. همچنین اگر فیوز کولرگازی نسبت به اندازه لازم کوچکتر باشد، امکان دارد جریان انتقال برق به مقدار لازم به کولر گازی به درستی انجام نشود که همین موضوع سبب روشن نشدن کولر گازی میشود. برای اینکه عمل انتقال برق به کولرگازی به درستی انجام شود و دستگاه شما دچار مشکل نگررد بهتر است در ابتدا توان کولرگازی خود را شناسایی و سپس برای خرید فیوز متناسب با آن اقدام کنید.
اختلال در عملکرد خازن
آخرین علتی که در این مقاله به آن برای پریدن فیوز میپردازیم اختلال در عملکرد خازن کولرگازی است. همانطورکه میدانید، خازن قطعهای برای تنظیم میزان ولتاژ در کولر گازی است. در صورتی که عملکرد و نصب خازن کولرگازی به هر دلیلی دچار نقص و مشکل شود، واتاژ به شکل صحیح وارد کولر نمیشود و در نهایت منجر به خاموش شدن دستگاه میشود.
معرفی راهکار برای رفع مشکل پریدن فیوز با روشن شدن کولرگازی
در بخش قبلی دلایل پریدن فیوز کولرگازی و خاموش شدن دستگاه را معرفی کردیم. قدم بعدی آشنایی با روشهای رفع نقص موجود در دستگاه است. در ادامه این مطلب قصد معرفی روشهای رفع مشکل پریدن فیوز کولر گازی را داریم که عبارتند از:
- پاکسازی فیلترهای کولرگازی
- عیبیابی و تعمیر برد کولرگازی
- پاکسازی فیلتر و شارژ گاز مبرد: اگر فیلتر کولرگازی کثیف شود و گاز مبرد دستگاه کاهش یابد، باید نسبت به پاکسازی یا تعویض فیلتر و همچنین شارژ گاز مبرد اقدام کنید.
- تعمیر یا تعویض کمپرسور، خازن، فن و فیوز: اگرعلت پریدن فیوز، مشکلات فنی نظیر خراب شدن فن خراب شدن فن و کمپرسور کولر گازی باشد، بهتر است به تعمیر کار برای تعمیر و یا تعویض این قطعات رجوع کنید. همچنین باید این نکته را ذکر کنیم که در صورتی این که مشکل از خازن کولر گازی باشد، باید برای رفع این مشکل هر چه سریعتر اقدام کنید.
همچنین برای جلوگیری از پریدن فیوز راهکارهایی نیز وجود دارد که با رعایت این راهکارهای ساده علاوه بر جلوگیری از پریدن فیوز، می توانیدعملکرد کولرگازی خود را نیز افزایش دهید. این راهکارها عبارتند از:
- فیلترهای کولرگازی خود را هر چند وقت یک بار به طور مرتب پاکسازی و یا تعویض کنید. این کار سبب بهبود عملکرد کولرگازی نیز میگردد.
- همانطور که در علل پریدن فیوز ذکر کردیم انتخاب نامناسب فیوز میتواند باعث بروز پریدن فیوز و خاموش شدن کولرگازی شود. از این رو با توجه به توان و مدل کولرگازی خود اقدام به خرید فیوز مناسب کنید.
- بخش بیرونی کولرگازی را تمیز نگه دارید چرا که این کار سبب جلوگیری از ورود آلودگی و گرد و غبار به داخل محیط میشود.
- کولرگازی خود را به طور مرتب سرویس کنید. این کار سبب افزایش عمر کولر گازی میگردد.
کلام آخر
در صورتی که قصد رفع مشکل و تعمیر فیوز کولرگازی را دارید، ابتدا به تعمیرکار مراجعه کرده و از او بخواهید تا سیم کشی کولرگازی و برق را مورد بررسی قرار داده و هنگام یافتن وجود مشکل آن را مورد بررسی و تعمیر قرار دهد. چرا که یکی از دلایل آتش سوزی، استفاده از سیمهای غیراستاندارد و نامناسب است. در این مقاله سعی کردیم تا به بررسی علل پریدن فیوز با روشن شدن کولر گازی بپردازیم. همانطور که در ابتدای مقاله ذکر کردیم پریدن فیوز با روشن شدن کولر گازی میتواند شامل دلایل متعددی نظیراختلال در عملکرد جعبه تقسیم، خراب شدن کمپرسور، نامناسب بودن فیوز و… باشد. همچنین برای جلوگیری و یا هنگام بروز پریدن فیوز با روشن شدن کولرگازی حتما به تعمیرکار و متخصصین این حوزه مراجعه کنید.