سرمایشی

بهترین سیستم های تهویه هوای مطبوع صنعتی کدام است؟

بهترین سیستم های تهویه هوای مطبوع صنعتی کدام است؟

یکی از راه‌های بهبود کیفیت هوای داخل منزل یا محیط‌های کاری استفاده از سیستم‌های تهویه‌ هوای مطبوع است. سیستم‌های تهویه مطبوع هوا طبق فرایندی، هوای محیط مورد نظر شما را در حالت مطلوب و متعادل قرار می‌دهند. با این حال برای اینکه عملکرد سیستم تهویه مطبوع هوا در فضای مورد نظر شما مناسب باشد نیاز است تا با بهترین سیستم‌های تهویه مطبوع هوا چه در منزل و چه در محیط های دیگر آشنا باشید. در این مقاله سعی داریم تا بهترین سیستم‌ های تهویه هوای مطبوع صنعتی معرفی کنیم. در صورت تمایل ، ما را در ادامه این مطلب همراهی کنید.

سیستم تهویه مطبوع هوا چیست؟

بهتر است قبل از معرفی بهترین سیستم‌های تهویه مطبوع هوا به صورت مختصر با سیستم تهویه مطبوع هوا آشنا شوید. سیستم تهویه مطبوع هوا شامل فرایندی است که در آن شرایط هوایی موجود در فضای مورد نظر، مانند کیفیت هوا، دما، رطوبت و فشار کنترل شده و با کنترل این عوامل هوای محیط در حالت تعادل و مطلوب قرار می‌گیرد. از آنجایی که سیستم‌های تهویه مطبوع هوا انواع مختلفی دارند، هر نوع از این سیستم عملکرد مختص به خود را دارا است.

انواع سیستم ‌های تهویه مطبوع هوا

همانطور که در بخش قبلی ذکر کردیم سیستم‌های تهویه مطبوع هوا انواع مختلفی دارند که شناخت آن‌ها باعث می‌شود تا بتوانید بهترین سیستم‌های تهویه مطبوع هوا در فضای مورد نظرتان را انتخاب کنید. سیستم‌های تهویه مطبوع هوا بر اساس درجه حرارت، عملکرد کویل، نوع سیال و محل نصب و اندازه‌ی دستگاه به انواع مختلفی تقسیم می‌شوند.

سیستم‌های تهویه مطبوع هوا بر اساس درجه حرارت به سه نوع سیستم‌های سرمایشی مانند چیلر‌ها، سیستم‌های گرمایشی مانند شوفاژ‌ها و سیستم‌های دو فصلی با دو کارکرد که شامل هر دو حالت سرمایش و گرمایش است تقسیم می‌شود. بر اساس عملکرد کویل‌ها نیز سیستم‌های تهویه مطبوع هوا به دو دسته اصلی سرمایشی و گرمایشی تقسیم می‌گردند.

از منظر نوع سیال، سیستم‌های تهویه مطبوع هوا به سه بخش تقسیم می‌شود. سیستم تهویه سیال هوا به هوا که فقط هوا در کانال‌های بین دستگاه و محیط جریان دارد. بخش دوم سیستم تهویه مطبوع سیال آب به آب است که اثر گرمایشی یا سرمایشی را از منبع به محیط مورد نظر به واسطه آب گرم و سرد منتقل می‌کند. بخش سوم نیز سیستم تهویه سیال آب به هوا یا هوا به آب است که در حالت معمول گرمایش به وسیله آب و سرمایش به وسیله هوا انجام می‌شود. سیستم‌های تهویه مطبوع هوا بر اساس محل نصب نیز به سه دسته سیستم تهویه مطبوع محلی، سیستم تهویه ناحیه‌ای و سیستم تهویه مطبوع مرکزی تقسیم می‌شوند.

احتمالاً با معرفی انواع سیستم‌های تهویه مطبوع هوا متوجه شده‌اید که برای هر فضایی سیستم‌های مطبوع هوای مناسب همان محیط نیاز است. چرا که در غیر این صورت سیستم تهویه مطبوع هوا عملکرد درستی نخواهد داشت. در ادامه بهترین سیستم‌های تهویه مطبوع هوا را در محیط صنعتی معرفی خواهیم کرد.

بهترین سیستم های تهویه مطبوع هوا صنعتی

حال که با سیستم‌های تهویه مطبوع و انواع آن آشنا شده‌اید، بهتر است به معرفی بهترین سیستم تهویه مطبوع در محیط صنعتی بپردازیم. در این بخش پنج مورد از بهترین سیستم‌های تهویه مطبوع هوا را معرفی می‌کنیم.

چیلر‌ها

یکی از بهترین و مهم‌ترین سیستم‌های تهویه مطبوع هوا، چیلر‌ است. چیلر‌ها انواع مختلفی دارند اما بر اساس عملکرد به دو نوع تهویه مطبوع و برودت صنعتی تقسیم می‌شود. در بخش سیستم تهویه مطبوع هوا که موضوع مقاله ما است، چیلر‌ها با همراهی دستگاه‌های دیگر نظیر فن کویل‌ ها، کویل هواساز و… سبب سرمایش محیط و تهویه مطبوع هوا می‌شوند. از این رو چیلر‌ها نمونه‌ای از سیستم تهویه مطبوع هوا آبی، هستند. به عبارت تخصصی‌تر آب سردی که از چیلر‌ها خارج می‌شود در مبدل‌های حرارتی یا همان کویل‌ها به گردش در می‌آید و سبب تهویه مطبوع هوا می‌شوند. همچنین چیلر‌ها بر اساس نوع سیکل کاری خود به دو دسته کلی تراکمی و جذبی تقسیم می‌شوند که هر دسته شامل انواع مختلفی از چیلر‌ها است.

از دلایلی که چیلر‌ها را یکی از بهترین سیستم‌های تهویه مطبوع برای محیط‌های صنعتی می‌دانیم، می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

-چیلر‌های صنعتی به واسطه طراحی و ساخت پر قدرت و دقیق ان‌ها می‌توانند به طور بی‌وقفه در تمام فصول سال کار کنند که این موضوع سبب بازدهی عملکرد شرکت و محیط صنعتی می‌شود.

-از آنجایی که چیلر‌های سنعتی به صورتی طراحی شده‌اند که مدار دستگاه آن‌ها به طور کامل بسته است، امکان ایجاد رسوب و املاح آب در این سیستم‌ها وجود ندارد.

-از مهم‌ترین نکات مزایای استفاده از چیلر برای محیط‌های سنعتی می‌توان به مصرف انرژی برق کم این سیستم اشاره کرد.

-چیلر‌ها به خصوص چیلر‌های مناسب فضای صنعتی دارای صدای بسیار کمی هستند.

-چیلر‌ها به خصوص چیلر‌های مناسب فضای صنعتی از کیفیت و دوام بسیار خوبی برخودار هستند.

مینی چیلر

مینی چیلر همانطور که از اسم آن پیدا است، به نوعی چیلربا ابعاد و ظرفیت پایین‌تر هستند. مینی چیلر‌های سنعتی یک انتخاب خوب برای محیط‌های صنعتی است. به خصوص در شرکت‌ها و کارخانه‌هایی که در آن‌ها گرمای زیادی تولید می‌شود و این گرما می‌تواند سبب آسیب به دستگاه‌های موجود شود.

از مزایای مینی چیلر‌ها در محیط صنعتی می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

-مینلی چیلر‌ها نیز درست مانند چیلر‌ها می‌توانند در تمامی فصول سال بدون وقفه کار کنند.

-مینی چیلر‌ها به علت داشتن ابعاد کوچک‌تر برای محیط‌های صنعتی که متراژ پایین و کم دارند بسیار مناسب است.

-نصب و راه‌اندازی مینی چیلر بسیار آسان و راحت است.

-مینی چیلر‌ها در مقایسه با چیلر‌ها فضای کمتری را برای نصب اشغال می‌کنند.

-قیمت مینی چیلر‌ها در مقایسه با چیلر‌ها بسیار پایین‌تر است.

فن کویل‌ها

یکی دیگر از بهترین سیستم‌های تهویه مطبوع هوا برای استفاده در محیط‌های صنعتی فن کویل‌ است. فن کویل‌های صنعتی یونیت هیتر نامیده می‌شوند. یونیت هیتر‌ها به علت قدرت پرتاب باد بالای آن‌ها برای محیط‌های صنعتی بسیار مناسب است چرا که در این محیط‌ها ارتفاع سقف زیاد است. همچنین از انجایی که محیط‌های صنعتی متراژ بالایی دارند نیازمند سیستمی نیز هستند که بتواند به خوبی هوای گرم و سرد را در تمام محیط پخش کند. از این رو یونیت هیتر‌ها یک انتخاب بسیار عالی برای این محیط‌ها هستند.

فن کویل‌های صنعتی به طور معمول به دو حالت سقفی و دیواری در محیط‌های صنعتی نصب می‌گردد و از طریق لوله کشی به منبع آب سرد یا گرم چیلر، بویلر یا دستگاه‌ها دیگر متصل می‌شود. قابل ذکر است که فن کویل‌های صنعتی تنها هوای داخل محیط را تهویه می‌کنند و باعث ورود هوای تازه به محیط نمی‌شوند. از مزایای فن کویل‌های صنعتی می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

-فن کویل‌های صنعتی هر دو قابلیت سرمایش و گرمایش محیط را دارند و می‌توانند در حالت سرمایشی عمل رطوبت‌گیری را نیز انجام دهند.

-فن کویل‌های صنعتی به گونه‌ای طراحی شده‌اند که بتوانید به راحتی به اجزای داخلی آن برای پاکسازی و سرویس دوره‌ای دسترسی داشته باشید.

-فن کویل‌های صنعتی نیز مانند دو سیستم تهویه مطبوع قبلی که معرفی کردیم دارای صدای بسیار آرام و کم هنگام کار کردن هستند. علت صدای آرام عملکرد یونیت هیتر استفاده از موتور فن‌های با ایمپلر مخصوص که بر اساس اصول آئرودینامیکی طراحی شده‌اند، است.

-فن کویل‌های صنعتی از ظرفیت‌ها، ابعاد و طرح‌های متنوع و مختلفی برخودار هستند.

-بدنه‌ی فن کویل‌های صنعتی تماماً گالوانیزه است که سبب استحکام فن کویل می‌شود. همچنین به علت استفاده از محافظ رنگ مخصوص پودری الکترواستاتیکی، این سیستم‌ها مقاوم هستند.

اگزاست فن‌ها

به جرئت می‌توانیم اگزاست فن‌ها یا همان هواکش‌های صنعتی را بهترین سیستم تهویه مطبوع هوا در محیط‌های صنعتی بدانیم. اگزاست فن‌ها نوعی هواکش صنعتی هستند که قابلیت تخلیه‌ی هوای محیط داخل به بیرون و انتقال هوای تازه به محیط را دارند. همچنین اگزاست فن‌ها فشار هوای داخل محیط صنعتی را نیز تنظیم می‌کنند. اگزاست فن‌ها با توجه به نوع مصرف آن‌ها به دو دسته اگزاست فن خانگی و اگزاست فن صنعتی تقسیم می‌شوند که در این مقاله به معرفی مورد دوم می‌پردازیم.

عملکرد اگزاست فن‌ها در محیط‌های صنعتی بدین شکل است که هوای گرم یا هوای مرطوب را از محیط داخل مکش کرده و هوای تازه را از درب یا یک دریچه دیگر به داخل محیط انتقال می‌دهد. به عبارتی هوای کهنه محیط داخل را با هوای تازه تعویض می‌کند. هوای مکش شده توسط فن خروجی از دستگاه خارج شده و به واسطه سیستم کانال کشی به بیرون منتقل می‌شود.

هواساز صنعتی

هوساز صنعتی آخرین سیستم تهویه مطبوع هوا برای محیط‌های صنعتی است که در این مقاله به معرفی آن می‌پردازیم. هواساز صنعتی باید همراه دستگاه‌های سرمایشی یا گرمایشی مورد استفاده قرار گیرد. چرا که هواساز صنعتی به تنهایی قابلیت تهویه مطبوع هوا را ندارد. به عبارت دقیق‌تر سیستم هواساز صنعتی تنها سبب پخش سرما و گرما در محیط صنعتی می‌شود و قابلیت تولید گرما یا سرما را ندارد. به همین علت باید این دستگاه در کنار دستگاه‌هایی که سرما یا گرما تولید می‌کنند، استفاده گردد.

عملکرد هواساز صنعتی بدین نحو است که بعد از اینکه فرایند سرد یا گرم کردن هوای محیط صورت گرفت، هواساز صنعتی هوای موجود را فیلتر می‌کند. فیلتر هوا سبب جلوگیری از رسوب ذرات معلق در هوا بر روی کویل‌ها می‌شود. پس از فیلتر کردن هوا، دما و رطوبت آب با توجه به قطعاتی که در هواسازصنعتی برای تنظیم دما و رطوبت وجود دارد، بررسی و کنترل می‌گردد. در نهایت هوایی که به واسطه دستگاه تولید شده از طریق فن به سمت لوله‌های ساختمانی هدایشت گشته و اینگونه هوا با استفاده از سیستم لوله کشی در محیط مورد نظر پخش می‌شود.

از مزایای هواساز‌های صنعتی می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

-هواساز‌های صنعتی از بازدهی بالایی برخودار هستند.

-ظرفیت هوادهی هواساز‌های صنعتی بسیار بالا است.

-هوساز‌های صنعتی هوای تمیز را با هوای کهنه جایگزین می‌کنند.

-هواساز‌های صنعتی قابلیت کنترل کردن دما و رطوبت محیط را دارند.

-هواساز‌های صنعتی می‌توانند باکتری‌ها و آلودگی‌های محیط داخل را حذف کنند.

-هواساز‌های صنعتی می‌تواند هوای مطبوع را به صورت یکنواخت در محیط توضیع کنند.

کلام آخر

سیستم‌های تهویه مطبوع هوا باعث می‌شوند تا محیط منزل یا محیط کار شما از هوای مطلوب و متعادلی برخودار باشد. سیستم‌های تهویه مطبوع هوا انواع مختلفی دارند که شما می‌توانید با توجه به محیط مورد نظر و نیاز خود به تهیه و خرید این سیستم‌ها اقدام کنید. در این مقاله ما سعی کردیم تا بهترین سیستم‌های تهویه مطلوب هوا در محیط صنعتی را به شما همراهان گرامی معرفی کنیم. در نظر داشته باشید که برای تهویه مطبوع هوا، بهتر است از ترکیب این سیستم‌ها در محیط صنعتی مورد نظر خود استفاده کنید.

شما می توانید برای خرید انواع سیستم تهویه مطبوع خانگی و صنعتی با شماره های درج شده در سایت بهارتهویه تماس حاصل نمایید. در فروشگاه اینترنتی بهارتهویه، تمامی محصولات با قیمت مناسب و با گارانتی اصلی در اختیار شما قرار می گیرد. ضمن آنکه امکان دریافت مشاوره پیش از خرید نیز برای شما در بهارتهویه فراهم است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *