گرمایشی

روش محاسبه اندازه رادیاتور پنلی

روش محاسبه اندازه رادیاتور پنلی

رادیاتور‌ها یکی از سیستم‌ های گرمایشی هستند که در انواع مختلفی تولید و به بازار عرضه می شوند و یکی از انواع آن رادیاتور‌های پنلی است. رادیاتور‌های پنلی خود نیز در اندازه‌های متفاوتی تولید و در بازار عرضه می‌گردد. برای انتخاب و خرید رادیاتور پنلی مناسب با محیط مورد نظر شما باید دقت فراوانی داشته باشید. در این مقاله قصد داریم تا روش محاسبه اندازه رادیاتور پنلی را معرفی نماییم. اگر شما نیز قصد انتخاب یک رادیاتور پنلی متناسب برای فضای منزل یا محل کار خود را دارید ما را در ادامه این مطلب همراهی کنید.

رادیاتور پنلی چیست؟

بهتر است قبل از معرفی روش محاسبه اندازه رادیاتور پنلی، کمی با این سیستم گرمایشی آشنا شوید. به جرات می‌توان یکی از پر کاربرد‌ترین تجهیزات گرمایشی را رادیاتور‌های پنلی دانست که با توجه به جنسی که در ساخت آن‌ها استفاده می‌شود، عملکرد متفاوتی دارند. از آنجایی که ورقه‌های رادیاتور‌های پنلی از جنس فولاد ساخته می‌شود به این رادیاتور‌ها، رادیاتور فولادی نیز می‌گویند. رادیاتور‌های پنلی به طور غالب مسطح هستند و سبب انتقال انرژی‌های تابشی به محیط درونی می‌شوند.

قابل ذکر است رادیاتور‌های پنلی به علت فولاد مصرفی موجود در آن‌ها تا ۲۰۰۰ کیلوکالری گرما تولید می‌کنند و گرمای تولیدی آن‌ها در مقایسه با رادیاتور‌های پره‌ای بیشتر است. همچنین رادیاتور‌های پنلی در اندازه و گرید‌های مختلف تولید و در بازار عرضه می‌شوند.

محاسبه‌ی اندازه و تعداد رادیاتور‌های پنلی بسیار حائز اهمیت است. به طوری که اگر رادیاتور پنلی متناسب با فضا تهیه نشده باشد، باعث بروز مشکلاتی مانند بیش از حد گرم شدن یا گرم نشدن کافی فضا خواهد شد. برای بررسی این موضوع باید پارامتر‌های مختلفی در محاسبات به کار گرفته شود.

روش محاسبه اندازه رادیاتور پنلی
روش محاسبه اندازه رادیاتور پنلی

نحوه‌ محاسبه‌ طول رادیاتور پنلی

برای محاسبه اندازه  رادیاتور پنلی ابتدا باید متراژ محیط مورد نظرتان را در عدد ۱۳۰ ضرب کنید. با این حال نکته‌ای که وجود دارد این است که اگر شما در منطقه کوهستانی سکونت دارید باید این عدد را به ۱۴۰ و اگر در منطقه‌ی سردسیر سکونت دارید باید این عدد را به ۱۶۰ تغییر دهید. پس از عمل ضرب انجام شده، عدد به دست آمده را تقسیم بر عدد ۱۷۵ کنید. این عدد میانگین ظرفیت گرمایی هر متر از رادیاتور فولادی است. پاسخ به دست آمده نشان دهنده‌ی اندازه‌ی طول رادیاتور پنلی بر مبنای متر است.

برای اینکه به طور دقیق متوجه این فرایند شوید با ذکر مثال برای شما نحوه محاسبه اندازه‌ی رادیاتور پنلی را معرفی خواهیم کرد. برای مثال اگر بخواهیم برای یک اتاق با مساحت ۱۰ متر مربع اندازه‌ی مناسب طول رادیاتور پنلی را محاسبه کنیم ابتدا عدد ۱۰ را در ۱۳۰ ضرب کرده و جواب به دست آمده که عدد ۱۳۰۰ است را تقسیم بر ۱۷۵ می‌کنیم. با توجه به عدد به دست آمده متوجه می‌شویم که برای این اتاق به رادیاتور پنلی با اندازه‌ی ۷۴ سانتی‌متر نیاز داریم.

نکته‌ی قابل توجه دیگری که باید در این بخش ذکر کنیم این است که باید بدانید متغیر‌های دیگری نظیر ضخامت دیوار‌ها، تعدا نفرات و… نیز در محاسبه اندازه‌ی رادیاتور پنلی تأثیر‌گذار است. از این رو تمامی محاسباتی که صورت می‌گیرد به صورت تقریبی و حدودی است.

روش محاسبه‌ اندازه‌ طول رادیاتور‌های پنلی برای برند‌های مختلف

شاید یکی از سؤالاتی که در بخش محاسبه اندازه‌ی طول رادیاتو‌های پنلی ذهن شما را درگیر کند این باشد که آیا روش محاسبه‌ی اندازه‌ی طول رادیاتور‌های پنلی در برند‌های مختلف، متفاوت است یا خیر؟ در پاسخ به این سؤال باید بیان کنیم که به طو معمول گرمادهی رادیاتور‌های پنلی در برند‌های مختلف یکسان است. اما این مورد برای رادیاتور‌های تولید داخل درست است چرا که امکان تفاوت گرمادهی در رادیاتور‌های پنلی که توسط کشو چین ساخته می‌شوند، وجود دارد.

قابل ذکر است که باید در محاسبات اندازه رادیاتور پنلی به ظرفیت گرمایی نیز توجه کنید. بدین صوت که ظرفیت گرمایی هر متر از رادیاتور پنلی به طور میانگین ۱۷۵۰ تخمین‌زده می‌شود. همچنین از نکات دیگری که باید به آن توجه داشته باشید می‌توان به توجه به گارانتی رادیاتور‌های پنلی در هنگام خرید اشاره کرد. شما با دقت به گارانتی رادیاتور پنلی مورد نظر خود می‌توانید از عملکرد درست محصول خود اطمینان یابید.

تفاوت محاسبه اندازه‌ی طول برای رادیاتور‌های پنلی و پره‌ای

احتمال دارد از خود بپرسید که آیا محاسبه اندازه‌ی طول رادیاتو‌های پنلی با محاسبه اندازه طول رادیاتور‌های پره‌ای متفاوت است یا می‌توان طبق محاسبات قبلی پیش رفت؟ برای اینکه به این سؤال پاسخ دهیم باید کمی با رادیاتو‌های پره‌ای آشنا شوید.

رادیاتور‌های پره‌ای به لحاظ ساختار ظاهری و جنس از رادیاتور‌های پنلی تفاوت دارند. رادیاتور‌های پره‌ای اغلب از جنس آلومنیوم ساخته و در بازار عرضه می‌شوند. میزان گرمادهی در رادیاتور‌های پره‌ای به میزان پره‌هایی که در این محصول به کار رفته وابسته است. تعداد پره‌های رادیاتور پره‌ای با توجه به گرمایش بیشتر فضا، افزایش می‌یابد. از همین رو برای محاسبه اندازه‌ی رادیاتور، محاسبه تعداد پره‌های مورد نیاز نیز مهم است. به عبارتی شما باید در محاسبه اندازه رادیاتور‌های پره‌ای فرمول دیگری را استفاده کنید.

برای محاسبه دقیق اندازه‌ی رادیاتور‌های پره‌ای می‌توانید به بروشور تأسیسات ساختمان مراجعه نمایید، شایان ذکر است که تنها مراجعه به این کتاب کافی نیست و وجود دانش تجربی نیز ملاک بسیار مهمی برای محاسبه اندازه‌ی رادیاتور پره‌ای با توجه به فضای مورد نظر شما است. از این رو اگر شما می‌خواهید که رادیاتور پره‌ای بخرید بهتر است با متخصصین این حوزه مشورت کنید.

سخن نهایی

رادیاتور‌های پنلی یکی از بهترین تجهیزات گرمایشی هستند که امروزه از طرفداران بسیاری نیز برخودار هستند. با این حال برای انتخاب و خرید رادیاتور پنلی مناسب با فضای مورد نیاز خود باید به ابعاد رادیاتور پنلی خود توجه نمایید. در این مقاله ما سعی کردیم تا نحوه‌ی محاسبه اندازه‌ی رادیاتور پنلی و نکات مربوط به آن را توضیح دهیم. با این حال اگر شما به طور جدی قصد خرید رادیاتور پنلی را دارید بهتر است با متخصصین این حوزه که از دانش فنی و تجربه کافی برخودار هستند، کمک بگیرید.

شما می توانید با تماس با فروشگاه اینترنتی بهارتهویه، ضمن دریافت راهنمایی های مفید، انواع رادیاتور گرمایشی را با بهترین قیمت و با گارانتی اصلی خریداری کرده و درب محل مورد نظرتان دریافت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *