heating systems

رادیاتور شوفاژ چی بخرم؟ + ویژگی های انواع رادیاتورها

رادیاتور شوفاژ چی بخرم؟

رادیاتور شوفاژ چی بخرم؟ استفاده از سیستم گرمایشی شوفاژ قدمتی دیرینه دارد و سال ‌ها است که مردم به دلیل ایمنی بالا، راندمان چشمگیر و مصرف مقرون به صرفه، این نوع تجهیزات گرمایشی را مورد استفاده قرار می ‌دهند و از رادیاتورهای شوفاژ در انواع مختلف مدل‌ ها، ابعاد، ظرفیت‌ ها و جنس‌ ها برای ایجاد تهویه مطبوع در محیط‌ های مسکونی، اداری و تجاری بهره می ‌گیرند.
استقبال عمومی مردم برای خرید رادیاتور شوفاژ سبب شده است که کارخانه‌ های تولید داخل و خارج به ساخت انواع این دستگاه‌ ها با تنوع و کیفیت بالا اقدام نمایند و به طراحی و مونتاژ رادیاتورهایی بپردازند که علاوه بر ایمنی قابل قبول و مصرف بهینه، دارای امکانات و قابلیت‌ های درخور و مناسب باشند.
در ادامه این مطلب برای پاسخ به پرسش شما که ” رادیاتور شوفاژ چی بخرم؟” ویژگی‌ های شوفاژهای گرمایشی را به طور کامل بیان کرده، به ارائه راهنمای خرید رادیاتور به صورت فنی و تخصصی می‌ پردازیم و نکات خرید این دسته از تجهیزات گرمایشی را عنوان خواهیم کرد. به این ترتیب می توانید با دید بهترین این سیستم گرمایشی را انتخاب کنید.

انواع شوفاژ و رادیاتور گرمایشی

شوفاژهای گرمایشی به لحاظ طراحی ظاهری دارای تنوعی کاربردی و مناسب هستند و این تنوع در فاکتورهای ظاهری در بهبود کارایی سیستم نیز اثرگذار بوده است. به همین جهت افراد می‌ توانند بسته به نوع نیاز و سلیقه خود به خرید این نوع دستگاه ‌ها اقدام نمایند. شوفاژها در انواع مدل‌ های زیر به تولید می ‌رسند:

  • رادیاتور پره ‌ای
  • رادیاتور پنلی (تخت)
  • رادیاتور لوله‌ ای

جنس رادیاتورهای تولید شده توسط برندهای مختلف نیز به شرح زیر است:

  • آلومینیومی
  • فولادی
  • چدنی
  • رادیاتورهای پنلی

لازم به ذکر است که از نظر بازدهی و کارایی مطلوب، نوع پنلی رادیاتورها با جنس فولادی در مقایسه با دیگر انواع رادیاتور مزایای بیشتری دارد و به همین جهت میزان استقبال برای خرید این نوع دستگاه‌ ها به نسبت سایر مدل ‌ها افزایش یافته است. در ادامه به ذکر مزایا و ویژگی ‌های این دسته از رادیاتورها می‌ پردازیم:

ویژگی های انواع رادیاتور شوفاژ
ویژگی های انواع رادیاتور شوفاژ

مزایای رادیاتورهای پنلی

رادیاتورهای پنلی در قیاس با رادیاتورهای نوع پره‌ ای و لوله‌ ای، به گرمایش محیط با شعاع بیشتر پرداخته و می ‌توانند بخش ‌های گسترده ‌تری از اتاق را حرارت دهند.
این نوع رادیاتورها از مصالحی مانند فولاد، سنگ و شیشه ساخته می ‌شوند تا علاوه بر نقشی که به عنوان یک دستگاه گرمایشی ایفا می ‌کنند به عنوان یکی از ابزارهای تزئینی در خانه یا محل کار شما به ایجاد فضای بصری مطلوب بپردازند.
طراحی ظاهری این دسته از رادیاتورها بسیار چشم‌ نواز و زیبا است؛ به طوری که می‌ توانید این نوع شوفاژها را به عنوان بخشی ویژه و استثنایی در تشکیلات دکوراسیون محیط در نظر بگیرید.
نکته: در کنار مزایایی که برای رادیاتورهای پنلی ذکر شد، باید اظهار داشت که این شوفاژها دارای نقاط ضعف و معایبی نیز هستند. فولاد به کار رفته در این دستگاه‌ ها به نسبت آلیاژ مورد استفاده در دیگر رادیاتورها بیشتر مستعد زنگ زدگی و سوراخ شدن است و این درحالی است که در صورت ایجاد صدمه و آسیب به سیستم یا ایجاد سوراخ بر روی بدنه‌ آن امکان تعمیر دستگاه وجود نخواهد داشت و آنگاه ناگزیر به تعویض پنل خواهید بود.

رادیاتورهای پره ‌ای

میزان گرمادهی در رادیاتورهای پره ‌ای با توجه به تعداد پره‌ های به کار رفته در دستگاه معین می ‌شود. هرکدام از پره‌ هایی که در تشکیل این دستگاه نقش دارند، دارای میزان حرارت معینی هستند و برایند گرمایش پره‌ ها مقدار کلی حرارت ‌دهی دستگاه را تعیین می‌ کند. شاخصه‌ ها و مزایای استفاده از نوع پره ‌ای رادیاتورها به شرح زیر است:

مزایای رادیاتور پره ای

این دستگاه ‌ها معمولا از جنس فلز آلومینیوم با میزان انتقال گرمای بالا و خاصیت رسانایی چشمگیر هستند.
دوام جنس رادیاتورهای پره‌ ای در قیاس با نوع پنلی آن بیشتر است و این شوفاژها از طول عمر بالاتری نسبت به دیگر تجهیزات از این نوع برخوردار هستند.
قابلیت افزایش و کاهش میزان ظرفیت گرمایشی این نوع رادیاتورها سبب شده است که کاربران بتوانند از این دستگاه‌ها بسته به نوع نیاز خود استفاده نمایند.
از آنجایی که این شوفاژها در مقابل زنگ‌زدگی مقاومت بیشتری نشان می‌دهند لذا استفاده از آن‌ها در محیط‌هایی با میزان رطوبت بیشتر مانند حمام متداول است.
همچنین باید اشاره داشت که در صورت ایجاد هرگونه صدمه و آسیب در دستگاه، شما می ‌توانید پره‌ ای را که دچار نقص شده‌ است با پره‌ ای جدید و سالم تعویض کنید و نیازی به عوض کردن کل دستگاه و پرداخت هزینه‌ های بالاتر نیست.
نکته: از معایب رادیاتورهای پره‌ ای باید به قیمت بالا و هزینه‌ های بیشتر خرید این دستگاه ‌ها به نسبت نوع فولادی و چدنی اشاره نمود.

رادیاتور چدنی

استفاده از این نوع رادیاتورها در گذشته بیشتر مشاهده می ‌شد، اما به دلیل بازدهی گرمایشی اندک، عدم مقاومت کافی در برابر ضربات خارجی و استحکام پایین، امروزه از تولید و مونتاژ این نوع شوفاژها صرف نظر شده و رادیاتورهای چدنی جای خود را به انواع فولادی و آلومینیومی با مزایای بیشتر و کیفیت بالاتر داده‌ اند.

راهنمای خرید رادیاتور شوفاژ
راهنمای خرید رادیاتور شوفاژ

یک رادیاتور خوب چه ویژگی‌ هایی دارد؟

  • این نوع رادیاتورها باید دارای بازدهی حرارتی و کارکرد بالا در حین صرف میزان انرژی اندک باشند.
  • مصرف انرژی و هزینه‌ های ناشی از آن در این نوع شوفاژها باید مقرون به صرفه و بهینه سازی شده باشد.
  • این دستگاه‌ ها باید قدرت حفظ حرارت محیط در بازه دمایی مشخص را داشته و محیط را در حرارتی مطبوع نگه دارند.
  • این رادیاتورها باید دارای بیشترین میزان ظرفیت گرمایشی در فضایی با کمترین مقدار وسعت باشند.
  • تطابق و تناسب این دسته از رادیاتورها با کارکرد سیستم حرارت مرکزی مانند پکیج و موتورخانه نیز از اهمیت بالایی برخوردار است.
  • حجم، ابعاد و اندازه این دستگاه‌ ها باید ایده‌ آل و کاربردی باشد.
  • طراحی ظاهری رادیاتور شوفاژ باید به نحوی باشد که بتوان آن را به عنوان یک المان استثنایی برای افزایش زیبایی محیط در نظر گرفت.
  • نصب و راه ‌اندازی این دستگاه‌ ها باید آسان باشد و در مدت زمانی کوتاه صورت بگیرد.
  • بدنه این دستگاه‌ ها باید در برابر ضربات خارجی، حرارت، رطوبت و زنگ‌زدگی مقاوم باشد.
  • سطح رادیاتور باید صاف باشد و لبه‌ های آن تیز نباشد تا احتمال بروز خطر را به بیشترین میزان کاهش دهد.
  • پوشش رنگ در این دستگاه‌ ها باید به نحوی باشد که ضمن افزایش زیبایی ظاهری شوفاژ، دستگاه را به نوعی کاور کند که در برابر پوسیدگی و خوردگی مقاوم باشد.
  • برند تولید کننده این تجهیزات گرمایشی باید معتبر و شناخته شده باشد.
  • رادیاتور شوفاژی که قصد خرید آن را دارید باید حتما دارای گارانتی معتبر و خدمات پس از فروش از جانب کمپانی سازنده و نمایندگی‌ های فعال در سراسر کشور باشد.

در هنگام خرید و استفاده از رادیاتور شوفاژ نکات زیر را مد نظر قرار دهید:

  • ظرفیت رادیاتوری که قصد خرید آن را دارید باید با توجه به وسعت محیط مورد نظر تعیین شود.
  • بار حرارتی و میزان گرمایش لازم در محیط باید توسط تکنسین مجرب محاسبه شود تا در پرداخت هزینه‌ های اضافی صرفه جویی شود.
  • توجه داشته باشید که رادیاتورها باید در قسمت‌ هایی از ساختمان نصب شوند که در مجاورت یا در مقابل ورود سرما قرار داشته باشند؛ نزدیک دیواره ‌های بیرونی ساختمان یا زیر پنجره‌ ها بهترین مکان برای نصب این دستگاه ‌ها محسوب می ‌شود.
  • از شیر ترموستاتیک برای رادیاتور خود استفاده کنید، چراکه علاوه بر کاهش میزان هزینه ‌های پرداختی، در افزایش دوام و عمر مفید دستگاه اثرگذار است.
  • از آنجایی که عمل هواگیری شوفاژ یکی از مهم‌ ترین و حیاطی ‌ترین اقدامات برای حفظ بازدهی دستگاه و افزایش دوام آن است، استفاده از شیر هواگیری خودکار به منظور تسهیل عمل هواگیری و کاهش خطر نشت آب بر روی فرش‌ ها، مبل ‌ها و دیگر اجزای خانه ضروری محسوب می ‌شود.
  • به میزان فاصله شوفاژ تا دیوار و کف زمین توجه کنید. زیرا افزایش یا کاهش استاندارد این فاصله بازدهی دستگاه را با مشکل مواجه خواهد کرد.
  • در هنگام خرید رادیاتور می‌ توانید به خرید حوله خشک کن برای ایجاد گرمایش و کاهش میزان رطوبت در محیط ‌های مرطوبی مانند حمام، سرویس بهداشتی و استخر نیز بپردازید.
  • دقت کنید که به منظور هوادهی و ایجاد تهویه مطبوع از جانب رادیاتور بهتر است فضای اطراف آن را باز گذاشته و از انجام چیدمان اضافی در اطراف شوفاژ خودداری کنید تا انتقال حرارت و عبور و مرور گرما با سهولت بیشتری انجام شود.
  • نظافت سطح خارجی و محیط داخلی رادیاتور از مهم‌ ترین اقداماتی است که به منظور افزایش میزان کارایی دستگاه و بالا بردن عمر مفید آن می ‌توان انجام داد. لذا لازم است سطوح شوفاژ را با محلول پاک کننده از انواع گردوخاک، دوده، چربی‌ ها و سایر آلاینده ‌ها پاک کنید و رسوب زدایی مجاری رادیاتور را نیز در بازه‌ های زمانی مناسب و خصوصا با شروع فصل سرما که استفاده از این دستگاه‌ ها آغاز می ‌شود، مورد توجه قرار دهید.

در انتخاب رادیاتور مدل پره ‌ای نکات زیر را مورد توجه قرار دهید:

از آنجایی که ممکن است این دستگاه‌ ها به هر دلیل با گذشت زمان دچار آسیب، زنگ زدگی، پوسیدگی یا ایجاد سوراخ در پره‌ ها شوند، بهتر است در هنگام خرید به انتخاب نوع و برندی بپردازید که به تعداد زیاد در بازار وجود داشته باشد و نمایندگی ‌های معتبری از این محصولات خریداری شده، پشتیبانی کنند. به این شکل در صورت بروز هر گونه مشکل یا ایجاد آسیب در دستگاه می ‌توانید پره‌ معیوب را به راحتی با نمونه جدید و سالم تعویض نمایید. همچنین خوب است تا برای خرید رادیاتور شوفاژ، از فروشگاه های معتبر مانند بهارتهویه اقدام نمایید تا کالاهای اصل و باگارانتی های معتبر دریافت نمایید.
برای اینکه بتوانید شکل ظاهری زیباتری به رادیاتور پره ‌ای خود بدهید، می ‌توانید عرض پره‌ های شوفاژ را بزرگ ‌تر و پهن ‌تر در نظر بگیرید، چراکه بزرگ بودن این پره‌ ها باعث می‌ شود بلوک رادیاتور زیباتر و فشرده ‌تر به نظر برسد. بهترین انتخاب برای خرید رادیاتوری با این نوع ویژگی پره‌ های 8 سانتی متری هستند.

کارکرد سیستم شوفاژ گرمایشی

رادیاتورها و شوفاژهایی که به منظور ایجاد گرمایش مطلوب و تهویه مناسب در فصل ‌های سرد سال مورد استفاده قرار می ‌گیرند وابسته به نوع سیستم گرمایشی مرکزی یعنی پکیج، موتورخانه، تاسیسات شوفاژخانه‌ ای و بویلر به ایجاد حرارت در محیط می‌ پردازند.

این میزان حرارت به واسطه جابجایی و حرکت هوا در اتاق انجام می‌ شود؛ به نحوی که هوای گرم منتشر شده از جانب رادیاتورها که سبک ‌تر است به سمت قسمت ‌های بالایی و فوقانی اتاق حرکت کرده و هوای سرد و سنگین اتاق که در بالا قرار دارد به سمت پایین هدایت می ‌شود تا با قرار گرفتن در مجاورت رادیاتور گرم شود.

به این ترتیب هوای اتاق مدام در حال گردش خواهد بود و جریان ‌های گرم به شکل یکنواخت در فضا پراکنده می ‌شوند. در شوفاژها از آب به عنوان ناقل حرارت استفاده می‌ شود و این موضوع ایمنی استفاده از این دسته از تجهیزات گرمایشی را به مراتب بیشتر می ‌کند.

آبی که در مدار شوفاژها در حال چرخ است، از جانب سیستم حرارت مرکزی و توسط شمع یا پمپ گرم می ‌شود و این گرما زمانی که با بدنه شوفاژ برخورد پیدا می ‌کند، سبب گرم شدن دیواره‌ ها شده و در نهایت این حرارت در محیط خارجی توزیع می‌ شود تا تمام بخش ‌های اتاق به شکل متوازن از گرمایی مطبوع بهره‌مند شوند.

در ساختمان ‌هایی که مجهز به سیستم ‌های موتورخانه‌ ای برای گرم کردن محیط هستند، آب پس از گرم شدن در موتورخانه از طریق لوله کشی ‌های مخصوص به بخش ‌های مختلف ساختمان و رادیاتورهایی که در هر قسمت نصب شده‌ اند، می‌ رسد و آن‌ ها را گرم می ‌کند.

زمانی که آب درحال گردش سرد شود نیز مجددا به سمت بخش موتورخانه هدایت می ‌شود تا این افت دما جبران شده و آب گرم به شوفاژها برسد؛ به این ترتیب چرخش آب گرم در سیستم ادامه می ‌یابد و محیط گرمای مطبوع را حفظ می ‌کند. از آنجایی که رادیاتورها قابلیت کنترل میزان حرارت و رطوبت موجود در فضا را ندارند و سبب افت میزان رطوبت نسبی موجود در اتاق می ‌شوند، لذا بهتر است از این سیستم ‌ها در مکان‌ هایی استفاده شود که به کنترل مقدار دما و رطوبت نیازی نداشته باشند.

امروزه اما برای گرم کردن رادیاتورها از سیستم پکیج استفاده می‌ شود. این تجهیزات گرمایشی ضمن افزایش میزان سهولت کاربری به جهت استفاده مستقل در هر واحد، مقدار هزینه ‌های ناشی از مصرف انرژی را نیز کاهش می ‌دهند و ابزاری مناسب برای تامین آب گرم فوری و فراوان در کنار ایجاد گرمایش مناسب در محیط به حساب می ‌آیند.

رادیاتور ایران رادیاتور
رادیاتور ایران رادیاتور

کمپانی‌ های داخلی و خارجی زیادی به طراحی و ساخت این تجهیزات با امکانات و مزایای مختلف در انواع ابعاد، ظرفیت‌ ها و مدل ‌ها مبادرت نموده ‌اند و در کسب رضایت مشتریان با هم به رقابت می ‌پردازند. از بهترین برندهای تولید کننده پکیج و رادیاتور گرمایشی در ایران می ‌توان به شرکت های ایران رادیاتور، بوتان و لورچ اشاره نماییم که با سابقه طولانی و تجربه موفق در ساخت تجهیزات گرمایشی به تولید محصولاتی با توان و قدرت مناسب اقدام نموده‌ اند. به همین دلیل است که پکیج ایران رادیاتور، پکیج بوتان و پکیج لورچ تا به امروز توانسته اند محبوبیت زیادی در میان افراد کسب کنند.

سخن پایانی

همانطور که می ‌دانید رادیاتورها در گرمایش محیط نقشی اساسی دارند. چنانچه این سیستم گرمایشی را برای تهویه هرچه مناسب ‌تر محیط مورد نظر خود برگزیده ‌اید، بهتر است در هنگام خرید به نوع، مدل، ظرفیت حرارتی، ابعاد، حجم، جنس و ضمانت نامه این دستگاه ‌ها دقت کنید و نکاتی را که برای خرید و استفاده از این تجهیزات ذکر شد مد نظر قرار دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *