heating systems

هواگیری شوفاژ | چگونه شوفاژ را هواگیری کنیم؟ + فیلم هواگیری رادیاتور

هواگیری شوفاژ رادیاتور

هواگیری شوفاژ چگونه انجام می شود؟ نحوه درست هواگیری شوفاژ چگونه است؟ یکی از بهترین و کارآمدترین تجهیزات گرمایشی که از گذشته تا کنون مورد استفاده قرار می‌ گیرد، سیستم شوفاژ و رادیاتور است.
این دستگاه‌ ها به سبب راندمان کارکرد بالا، ایمنی چشمگیر و هزینه ‌های مصرف مقرون به صرفه بسیار مورد توجه قرار گرفته اند. به طوری که بسیاری از شرکت‌ های تولید کننده داخلی مانند ایران رادیاتور، بوتان و … و خارجی به طراحی و ساخت انواع مدل ‌های این تجهیزات در تنوع مختلف پرداخته و سعی دارند با افزایش سطح کیفی و اضافه کردن قابلیت‌ های بیشتر به این نوع سیستم‌ ها در جهت افزایش میزان رضایت کاربران گام بردارند. ( توجه نمایید که یکی از بهترین رادیاتورها، رادیاتورهای ایران رادیاتور است. شما می توانید بهترین قیمت رادیاتور پنلی ایران رادیاتور را در بهارتهویه بیابید)

در این دستگاه‌ ها آب به عنوان ناقل حرارتی وظیفه جابجا کردن گرمایش در مدار را دارد. پکیج یا سیستم حرارت مرکزی مانند شوفاژخانه آب را گرم کرده و آن را از طریق شبکه لوله کشی به رادیاتورها می‌ رسانند. به این ترتیب آب گرم در شوفاژها به جریان می ‌افتد و به جهت تماس با دیواره رادیاتور بدنه آن را گرم می ‌کند تا این حرارت از طریق بدنه دستگاه به محیط منتقل شود.

سازوکار شوفاژها به نحوی است که با جابجایی هوای داخل اتاق به گرمایش یکپارچه محیط می‌ پردازند. در این نوع از گرمایش هوای گرم و سبک انتشار یافته توسط دستگاه از پایین به بخش فوقانی اتاق هدایت می ‌شود و هوای سرد و سنگینی که در بخش بالایی پراکنده شده است، جایگزین هوای گرم پایینی می ‌شود. نتیجتا این انتقال و جابجایی پیوسته هوا باعث می ‌شود که جریان ‌های گرم به تمام بخش‌ های اتاق برسد و محیط را به صورت یکپارچه گرم کند.
گرمایش مطبوع محیط در روزهای سرد سال توسط سیستم ‌های گرمایشی احساس آرامش را به ارمغان آورده و حضور در خانه یا محل کار را لذت بخش می‌ کند. اما باید توجه داشت که پیش از استارت و راه ‌اندازی شوفاژ در آغاز فصل پاییز و زمستان، لازم است فرایند آماده‌ سازی دستگاه برای انجام فعالیت مورد نظر به شکل اصولی و مناسب انجام شود.
از جمله اقداماتی که با شروع روزهای سرد و آغاز فعالیت دستگاه انجام آن‌ ها ضروری است، می ‌توان به تمیز کردن شوفاژ و هواگیری آن اشاره نمود. در این مقاله روش هواگیری شوفاژ را برای شما توضیح داده و نکته ‌هایی که باید در این زمینه به خاطر داشته باشید را یادآوری می‌ کنیم.

نحوه هواگیری شوفاژ یا رادیاتور

در مرحله اول نحوه درست هواگیری شوفاژ یا رادیاتور به کمک انبردست، آچار مخصوص یا پیچ گوشتی پیچی که در قسمت بالایی رادیاتور قرار دارد را باز کنید تا هوایی که در داخل دستگاه تجمع پیدا کرده به طور کامل تخلیه شود.
سپس لازم است سطل یا ظرف مخصوصی را در زیر پیچ هواگیری دستگاه قرار دهید تا آب خارج شده مستقیما در ظرف تخلیه شود و فرش، موکت یا پارکت را خیس نکند.
توجه داشته باشید که نباید در ابتدای کار و به صورت ناگهانی پیچ را به طور کامل باز کنید. زیرا در این صورت آب زیادی با فشار بالا از دستگاه بیرون می‌ آید.
زمانی که مقداری آب از شوفاژ خارج شد، می ‌توانید پیچ را سفت کنید.
پس از اینکه عملیات هواگیری را به طور کامل و با رعایت اصول تعیین شده به پایان رساندید، لازم است در مرحله آخر فشار پکیج را بررسی کنید و در صورتی که میزان فشار در محدوده عددی استاندارد قرار نداشت، دوباره آن را تنظیم کنید.

مراحل هواگیری رادیاتور
مراحل هواگیری رادیاتور

فیلم هواگیری شوفاژ رادیاتور

نحوه درست هواگیری پکیج

در این بخش به آموزش مرحله به مرحله نحوه هواگیری پکیج برای زمستان می‌ پردازیم. به منظور هواگیری درست و کامل پکیج خود مطابق مراحل زیر عمل کنید:

  • ابتدا دستگاه پکیج را خاموش کنید.
  • پس از چند دقیقه که رادیاتورها سرد شدند، شیر هواگیری تعبیه شده بر روی هر کدام از شوفاژها را باز کنید تا هواگیری دستگاه‌ ها به طور کامل انجام شود.
  • به واسطه شیرپرکن فشار پکیج را در محدوده 1 تا 1.5 بار تنظیم نمایید.
  • حالا می‌ توانید پکیج را مجددا راه‌ اندازی کنید.

اگر قصد دارید آب موجود در مدار حرارتی پکیج را تخلیه کنید یا میزان فشار دستگاه را کاهش دهید مراتب زیر را طی کنید:

  • در ابتدای کار شیر ورودی آب سرد به پکیج را به طور کامل ببندید.
  • سپس شیرپرکن پکیج را باز کنید.
  • شیر آب گرم موجود در ظرف‌شویی را باز کنید تا آب موجود در مدار پکیج از طریق شیر آب مصرفی به بیرون تخلیه شود.

توجه داشته باشید که پس از انجام مراحل هواگیری شوفاژ و پکیج لازم است به تنظیم فشار آن بپردازید. میزان فشار استاندارد برای اکثر پکیج ‌ها بین 1.5 تا 2 بار است. اگر به هر دلیل فشار پکیج از بازه عددی گفته شده خارج باشد، تکنسین باید فشار پکیج را بر روی عدد مناسب تنظیم کند.

شیوه هواگیری پکیج بوتان

لازم به ذکر است که نحوه هواگیری پکیج‌ های بوتان در انواع مدل‌ های مختلف از استانداردی واحد تبعیت می ‌کند و می ‌توانید مراحل هواگیری پکیج را برای تمامی پکیج‌ های تولید شده توسط این برند به صورت کاملا یکسان انجام دهید. مراحل انجام هواگیری پکیج‌ های بوتان به شرح زیر است:

  • توجه داشته باشید که در تمام مدل ‌های پکیج بوتان در زیر دستگاه شیر کوچکی تعبیه شده است که همزمان با باز کردن این شیر، آب وارد پکیج می ‌شود و مشاهده خواهید کرد که متعاقب باز کردن شیر عقربه دستگاه بالا می‌رود.
  • زمانی که عقربه این دستگاه به عدد 1.5 رسید شیر هواگیری را ببندید.
  • حالا می ‌توانید دستگاه را راه ‌اندازی کنید.
  • چنانچه در قطعات و کارکرد اجزای مختلف پکیج‌های بوتان مشکلی وجود نداشته باشد، شاهد به کار افتادن فن و تشکیل شعله خواهید بود.

پکیج بوتان یکی از پرفروش ترین مدل های ایرانی در بازار است. شما می توانید با تماس با فروشگاه اینترنتی بهارتهویه، خرید با بهترین قیمت پکیج بوتان با گارانتی اصلی را تجربه کنید.

نحوه درست هواگیری شوفاژ
نحوه درست هواگیری شوفاژ

اهمیت انجام هواگیری شوفاژ چیست؟

در داخل رادیاتورها و شوفاژهایی که در منزل یا محل کار شما نصب شده‌ اند، مجاری و مسیرهایی وجود دارد که عبور و مرور آب را امکان پذیر می ‌کند. با بررسی دقیق ‌تر این بخش ‌ها متوجه می‌ شوید که در آن‌ها منافذ و روزنه هایی وجود دارد.
با مرور زمان و در نتیجه انجام واکنش ‌های مختلف و ورود مولکول ‌های هوا، این منافذ از هوا پر می‌ شوند و این موضوع باعث می ‌شود انتقال و جریان یافتن آب در مجاری با مشکل روبرو باشد. هوای پر شده در پکیج به مثابه سدی است که مانع منتقل شدن حرارت می‌ شود و می ‌تواند عملکرد دستگاه را با اختلال مواجه کند.
در نتیجه هواگیری پکیج شامل فرایندی است که در آن به خارج کردن هوای اضافه تجمع یافته در دستگاه می ‌پردازند و این کار بسته به نوع دستگاه در محدوده‌ های زمانی مختلفی انجام می ‌شود.
از جمله مهم ‌ترین دلایلی که نیاز به هواگیری در بازه‌ های زمانی مشخص را روشن می ‌سازد، می ‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

هواگیری درست و به موقع پکیج مانع از سرد شدن آب گرم مصرفی در هنگام استحمام، شستن ظروف و … می ‌شود.
با انجام عمل هواگیری انتقال حرارت از جانب دستگاه در محیط بهتر صورت می‌ گیرد و تمام بخش‌ های فضا به شکل یکپارچه گرم می‌ شوند.
باعث می ‌شود میزان فشار یا بار آب در لوله‌ ها به بهترین شکل کنترل شود.
امنیت و سهولت کاربری پکیج و رادیاتورها را افزایش خواهد داد.
انجام هواگیری صحیح شوفاژ از هزینه‌ های انرژی مصرفی می‌ کاهد و به افزایش دوام و طول عمر دستگاه کمک خواهد کرد.

دلیل اصلی ورود هوا به پکیج و هوا گرفتن آن چیست؟

به کارگیری اصول و نحوه درست هواگیری شوفاژ و پکیج یه شما کمک می کند که زمستان را با هوایی مطلوب در محیط مد نظرتان پشت سربگذارید. از اصلی ‌ترین و حائز اهمیت ‌ترین دلایلی که سبب تجمع و متراکم شدن هوا در داخل دستگاه پکیج یا رادیاتورها می ‌شود، این است که گاها با ورود آب به داخل لوله‌ های پکیج و رادیاتورها، آب با تاخیر در داخل سیستم چرخش می‌ یابد و به این ترتیب لوله‌ ها هوا می ‌گیرند.
زمانی که پکیج و شوفاژها در حال کار هستند هوای جمع شده در دستگاه در میان مولکول ‌های آب جا می ‌گیرد و در درون لوله‌ ها به دام می ‌افتد. به همین جهت خارج شدن این هوای به دام افتاده ضروری است تا کارکرد دستگاه با مشکل مواجه نشود.

هواگیری پمپ پکیج ایران رادیاتور

همان طور که اشاره شد عدم هواگیری سبب کاهش میزان کارکرد پکیج و خوردگی اجزای سیستم می‌ شود. با بررسی ساختار و اجزای تشکیل دهنده پکیج ایران رادیاتور متوجه خواهید شد که این دستگاه دارای مدار آب در رادیاتورها، پرکن شیر هواگیر خودکار یا اتو ونت است که وظیفه این شیر خارج نمودن هوا از درون مدار گرمایشی دستگاه می‌ باشد.
حالا چنانچه میزان هوای تجمع یافته در این بخش افزایش یابد شناوری که در داخل شیر وجود دارد، سنگین شده و به نسبت هوای موجود پایین می ‌آید؛ به این ترتیب سوپاپ خروج هوا باز شده و هوا از این بخش به بیرون انتقال می ‌یابد.
پس از اینکه هواگیری به طور کامل انجام شد، سطح آب در درون محفظه بیشتر می‌شود و با بالا رفتن شناور، سوپاپ خروج هوا بسته می ‌شود. لازم به ذکر است که این بخش به دو شکل مستقل یا تعبیه شده بر روی هوزینگ پمپ به تولید می‌ رسد و باید دقت داشت که با پر شدن مدار حرارتی از آب، از شیر به جای هوا آب خارج می‌ شود و به همین خاطر در مرور زمان منبع انبساط سوراخ خواهد شد.

مراحل هواگیری رادیاتور
مراحل هواگیری رادیاتور

آیا فرایند هواگیری پکیج تنها به پمپ دستگاه محدود می ‌شود؟

باید بدانید که با به انجام رساندن هواگیری پکیج فقط قسمتی از مشکل هوا گرفتن دستگاه مرتفع می ‌شود و این در حالی است که برای کامل کردن فرایند هواگیری باید هواگیری پمپ دستگاه را نیز به طور کامل انجام دهید. درواقع برای اینکه بتوانید مراحل هواگیری دستگاه را به طور کامل انجام دهید و شرایط را برای افزایش راندمان و کارکرد دستگاه مهیا کنید، هواگیری رادیاتورهای پکیج نیز الزامی است.

هوزینگ پمپ پکیج چیست؟

هوزینگ را می‌ توان قطعه ‌ای در میان دیگر تجهیزات پکیج دانست که الکتروموتور دستگاه را در داخل خود جای داده است؛ بنابراین پروانه الکتروموتور در داخل هوزینگ به گردش درآمده و آب را می‌ چرخاند. 4 عدد پیچ آلن خور برای اتصال الکتروموتور به هوزینگ به کار رفته است و عملیات آب‌بندی نیز به واسطه یک عدد اورنگ انجام می ‌شود. یک عدد پیچ مخصوص هواگیری بر روی بخش هوزینگ تعبیه شده است که وظیفه دارد هوای اضافی موجود در هوزینگ را به شکل خودکار تخلیه نماید. همچنین هوزینگ دارای یک بخش ورودی و یک بخش خروجی است که ورودی از قسمت رادیاتورها و خروجی به سمت مبدل اصلی پکیج می‌باشد.

چرا پکیج دچار افت فشار می ‌شود؟

گاهی ممکن است با پایین آمدن پی‌درپی فشار پکیج مواجه باشید. در این صورت ضروت دارد که به دفعات لازم تنظیم فشار پکیج را انجام دهید. فاکتورهای مهمی که در افت فشار پکیج اثرگذار هستند شامل موارد زیر می ‌باشند:

اولین و مهم ‌ترین عاملی که سبب پایین آمدن مکرر فشار پکیج می ‌شود، ایجاد نشتی در بخش شوفاژها یا قسمت اتصالات پکیج است. کم بودن مقدار این نشتی سبب افت فشار شده و عقربه بار دستگاه را پایین می ‌آورد. اگر نشتی به رادیاتورها مربوط باشد، لازم است شیرهای رفت و برگشت شوفاژ را که در زیر پکیج تعبیه شده‌ اند، ببندید و مجددا میزان فشار را بررسی نمایید.
از دیگر عواملی که سبب کاهش فشار پکیج می ‌شود، می ‌توان به وجود نشتی در مبدل حرارتی پکیج اشاره کرد که اگر مشکل از این بخش منشا بگیرد، لازم است شوفاژکار یا تکنسین متخصص را برای ارزیابی بهتر این نوع اختلالات به محل اعزام نمایید و از تجربه او برای برطرف کردن مشکل افت فشار بهره بگیرید.
سومین عامل برای افت فشار پکیج ایجاد خرابی یا آسیب در بخش شیرپرکن یا نیمه باز بودن آن است. این مشکل زمانی به وجود می ‌آید که میزان فشار آب ساختمان از فشار پکیج کمتر باشد و هنگامی که آب گرم را باز می ‌کنید، آب موجود در آن به بیرون تخلیه شود.
از دیگر عواملی که باعث افت فشار پکیج می‌ شود، می ‌توان به هوا گرفتن رادیاتورها اشاره نمود.
همچنین وجود ایراد یا مشکل در منبع انبساط و باد نداشتن آن عامل مهم‌ دیگری است که افت بار پکیج را امکان پذیر می ‌کند.

چگونه میزان فشار پکیج را بالا ببریم؟

اگر مقدار فشار پکیج شما کمتر از 1.5 بار است برای افزایش فشار آن لازم است شیر آبی رنگ و کوچکی که در قسمت زیرین پکیج تعبیه شده است را باز کنید.
همزمان با باز کردن این شیر درجه فشار سنجی را که برای پکیج طراحی شده بررسی نمایید. شیر را تا زمانی که میزان فشار به عدد 1.5 برسد باز نگه دارید. پس از اینکه فشار سنج بر روی عدد 1.5 بار فیکس شد، می ‌توانید شیر را ببندید.
توجه داشته باشید که اگر میزان بار دستگاه از عدد 3 بگذرد آب از دستگاه بیرون می ‌ریزد.

بالا رفتن غیر استاندارد میزان بار پکیج چه خطراتی را به دنبال دارد؟

گرچه طراحی و ساخت پکیج به نحوی است که به منظور افزایش میزان ایمنی دستگاه تحمل ایجاد فشار فراتر را نیز دارد و می ‌تواند با خنثی کردن این میزان از فشارها در محدوده 2 بار نیز بدون بروز مشکل به فعالیت ادامه دهد، اما مشکل اصلی در افزایش فشار زمانی اتفاق می ‌افتد که این محدوده عددی از 3 بار هم بیشتر شود.
افزایش فشار پکیج بیشتر از حد مجاز سبب به وجود آمدن خطرات و اختلالاتی خواهد شد که می ‌تواند هم برای دستگاه و هم برای ساختمان تهدید به حساب بیاید. از جمله مشکلاتی که در نتیجه افزایش بیش از حد فشار پکیج رخ می ‌دهد، می‌ توان به موارد زیر اشاره نمود:

سیستم لوله کشی دچار خوردگی، فرسودگی، پوسیدگی و زنگ زدگی خواهد شد.
به دلیل نشت کردن آب از شیر اطمینان پکیج ساختمان دچار نم گرفتگی، رطوبت و آسیب‌ هایی از این قبیل می ‌شود.
افزایش فشار بیش از حد مجاز می‌ تواند به قطعات و تجهیزات داخلی پکیج آسیب زده و آن ‌ها را مستهلک کند.

چگونه میزان فشار پکیج را پایین بیاوریم؟

اگر پکیج شما با مشکل افزایش فشار مواجه باشد، لازم است فرایند هواگیری رادیاتورهای شوفاژ به شکل اصولی انجام شود.
به منظور هواگیری شوفاژها و همچنین رادیاتور حوله خشک‌ کنی که غالبا در فضاهای مرطوب مانند حمام و سرویس بهداشتی نصب می ‌شوند، باید پیچ هواگیری آن ‌ها را باز کنید تا مقدار هوای اضافی تجمع یافته در آن‌ها به طور کامل تخلیه شود.
خروج آب از این دستگاه‌ ها نشان می‌ دهد که فرایند هواگیری به طور کامل انجام شده است. پس از اینکه فشار پکیج را ارزیابی کرده و از رسیدن فشار به محدوده معین اطمینان حاصل کردید، می ‌توانید پیچ را ببندید.

سخن پایانی

اکنون که با نحوه درست هواگیری شوفاژ و پکیج آشنا شدید، می توانید اقدامات لازم برای هواگیری شوفاژ و پکیج را آغاز نمایید تا در فصل سرما، آب و هوایی مطلوب را در فضا ایجاد کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *