heating systems

نحوه هواگیری پکیج برای زمستان + نشانه های نیاز به هواگیری پکیج

نحوه هواگیری پکیج برای زمستان

با سرد شدن هوا، نیاز به هواگیری پکیج برای زمستان احساس می شود، چرا که ممکن است با دلیل تجمع هوا در این سیستم گرمایشی، نتوان از آن به خوبی استفاده نمود. در این مطلب ما به طور کامل نحوه هواگیری پکیج برای زمستان را به شما آموزش می دهیم. با ما همراه باشید.

نحوه هواگیری پکیج برای زمستان

امروزه از سیستم گرمایشی پکیج در محیط ‌های مختلف مسکونی، اداری، تجاری و … استفاده می ‌شود. قابلیت‌ های این سیستم حرارتی مرکزی آن را به یکی از تجهیزات گرمایشی متداول تبدیل کرده است.
سال‌ ها است که امکانات سیستم پکیج گرمایشی کاربران را راغب به جایگزین کردن این دسته از تجهیزات به جای تاسیسات موتورخانه ‌ای کرده است. در فصل‌ های گرم سال استفاده از پکیج به فراهم نمودن آب گرم مصرفی محدود می ‌شود، اما در روزهای سرد سال برای گرمایش و ایجاد حرارت مطبوع در محیط نیز از این سیستم بهره می ‌گیرند.
به همین دلیل با تمام شدن فصل تابستان لازم است تمهیدات لازم برای راه ‌اندازی پکیج و آماده ‌سازی آن برای روزهای سرد سال انجام شود. هواگیری پکیج از جمله اقدامات مهمی است که باید پیش از راه ‌اندازی این سیستم برای فصل ‌های پاییز و زمستان صورت گیرد. در ادامه این مطلب راهنمای جامعی را درباره نحوه هواگیری پکیج برای زمستان ارائه می ‌کنیم و نکات مهمی را که باید در این زمینه مد نظر قرار دهید یادآور خواهیم شد.

مراحل هواگیری پکیج
مراحل هواگیری پکیج

مراحل هواگیری پکیج

در این قسمت از مقاله آموزش شیوه هواگیری پکیج را به صورت مرحله به مرحله توضیح می ‌‌دهیم تا با استفاده از آن هواگیری پکیج را به شکل اصولی انجام دهید.

  • در مرحله اول لازم است به منظور فعال شدن پکیج و جریان یافتن آب گرم مصرفی، شیر آب گرم را باز کنید. (تنظیمات پکیج باید بر روی حالت گرمایش (حالت زمستانه) فیکس باشد)
  • بعد از آن باید شیر هواگیری پکیج که به طور معمول در قسمت انتهایی پمپ تعبیه می ‌شود را بیابید.
  • برای اینکه آب خروجی از پکیج در هنگام هواگیری گرفته شود، بهتر است یک ظرف مانند سطل، دستمال یا حوله ‌ای با میزان جذب رطوبت بالا را در زیر پیچ هواگیری دستگاه بگذارید تا در هنگام خارج شدن آب از دستگاه، آب در داخل ظرف بریزد یا توسط دستمال جذب شود.
  • حالا برای باز کردن پیچ هواگیری پکیج به کمک یک پیچ گوشتی، پیچ را بر خلاف گردش عقربه‌ های ساعت بچرخانید.
  • با پیچاندن پیچ، آب و هوا از این قسمت خارج می‌ شوند.
  • قسمت ورودی و بخش خروجی تمامی رادیاتورهای متصل به پکیج را باز کنید.
  • از مسدود نبودن شوفاژها و عدم ایجاد صدای غیر معمول توسط آن‌ ها اطمینان حاصل کنید.

نکته:

  1. در زمان باز کردن پیچ هواگیری پکیج آب به صورت ناهماهنگ از روزن شیر پرش کرده و پراکنده می ‌شود. لذا لازم است دیوار را تمیز کنید.
  2. در زمان هواگیری پکیج از سمت پیچ صدای خارج شدن هوا و پاشیدن آب به گوش می ‌رسد که میزان این صدا با مرور زمان کاهش خواهد یافت و با خاموش شدن این صدا مراحل هواگیری پکیج نیز پایان می‌ یابد.
  3. توجه داشته باشید که آب خارج شده در مراحل هواگیری پکیج داغ و جوشان است و برای جلوگیری از ایجاد آسیب و سوختگی باید نکات ایمنی را رعایت کنید.
  4. پس از اینکه فرایند هواگیری پیکج به طور کامل پایان یافت، لازم است پیچ هواگیری را در جهت گردش عقربه‌ های ساعت بچرخانید تا پیچ به طور کامل بسته شود.
  5. با به پایان رسیدن مراتب هواگیری شرایط لازم برای استفاده از پکیج در فصل‌ های سرد سال مهیا می‌ شود.

عدم هواگیری پکیج چه مشکلاتی را به همراه خواهد داشت؟

  • باعث خاموش شدن پکیج و عدم روشن شدن مجدد آن می ‌شود.
  • نوسانات دمایی ایجاد کرده و سبب گرم و سرد شدن آب خارج شده از دستگاه می‌ شود.
  • از آنجایی که نمی ‌تواند حرارت لازم را در آب مصرفی ایجاد کند باعث می‌ شود آب سرد باشد.
  • در میزان گرمای خارج شده از شوفاژها نوسان ایجاد می ‌کند.
  • باعث تولید صداهای اضافی و زیاد از رادیاتور می ‌شود و به طور کلی سهولت کاربری را کاهش می ‌دهد.
مراحل هواگیری پکیج
مراحل هواگیری پکیج

نحوه هواگیری پکیج های مختلف برای زمستان

در این بخش قصد داریم نحوه هواگیری پکیج‌ های مختلف را به شما آموزش دهیم.

آموزش نحوه هواگیری پکیج بوتان

پکیج‌ های ساخت برند بوتان به سبب بهره‌مندی از کیفیت مناسب، ایمنی قابل قبول، راندمان گرمایشی بالا، تنوع چشمگیر و طراحی منحصر به فرد طرفداران زیادی دارند. فرایند هواگیری این پکیج‌ ها به شرح زیر است:

ابتدا پکیج بوتان را بر روی حالت گرمایش یا زمستانه قرار دهید.
با کمک یک آچار، شیر هواگیری دستگاه را که در قسمت بالا قرار دارد باز کنید.
در این هنگام شاهد خروج هوای تجمع یافته در دستگاه به همراه مقادیری از آب خواهید بود.
پس از خارج شدن کامل آب و هوا از دستگاه، در زمانی که دیگر صدایی از سیستم به گوش نمی ‌رسد، شیر را ببندید و آن را مانند قبل سفت کنید.
در هنگام هواگیری این پکیج ممکن است افت فشار در دستگاه ایجاد شود.
به منظور افزایش فشار لازم است شیر مشکی رنگی را که در قسمت زیرین پکیج وجود دارد باز کنید. در این هنگام فشار رفته رفته افزایش می ‌یابد و میزان آن از 2 بار هم بیشتر خواهد شد.
پس از اینکه فشار دستگاه بر عددی معین فیکس شد شیر را ببندید.
نکته: در هنگام انجام فرایند هواگیری پکیج بوتان با دستگاه مانومتر فشار آب را ارزیابی کنید. (این فشار به طور معمول باید در محدوده 1.5 تا 2 بار باشد و در صورتی که فشار دستگاه از این محدوده بیشتر بود، شیر پرکن را باز کنید و فشار را تنظیم نمایید)
پیش از اینکه به هواگیری پکیج بوتان اقدام نمایید، لازم است مسیر رادیاتورها را با دقت بررسی کنید و در صورت انسداد مجاری یا وجود نشتی در آن‌ها، این مشکلات را مرتفع نمایید.
شیر فلکه‌ هایی که در زیر پکیج تعبیه شده‌ اند باید باز باشند.
شیر رادیاتور و شیر برگشت آن را باز بگذارید.
برای اینکه از درست بودن و انجام اصولی هواگیری پکیج خود مطمئن شوید، می ‌توانید پس از انجام کار شیر را به آرامی باز کنید؛ اگر هوایی در داخل آن وجود نداشت این فرایند به بهترین شکل انجام شده است و اگر هوایی در داخل دستگاه باقی مانده باشد به آرامی از بخش خروجی خارج خواهد شد.
اگر در زمان هواگیری پکیج بوتان، دستگاه به جای افزایش فشار با افت فشار همراه شد، لازم است شیر کوچک و آبی رنگی را که در زیر دستگاه قرار دارد را باز کنید و در حین باز شدن شیر فشار سنج را بررسی کنید تا میزان فشار به بازه عددی 1.5 تا 2 بار برسدو سپس شیر را ببندید.
توجه داشته باشید که کم بودن میزان آب پکیج (از محدوده استاندارد)، مقدار ارتفاع خانه یا محل کار شما از سطح زمین و همچنین مدت زمان کارکرد پکیج ممکن است در زمان فرا رسیدن هواگیری دستگاه اثر بگذارند و لازم باشد فرایند هواگیری را زودتر انجام دهید.

آموزش نحوه هواگیری پکیج ایران رادیاتور

شرکت ایران رادیاتور از پرسابقه ‌ترین برندهای طراحی و ساخت تجهیزات گرمایشی است که در تولید پکیج‌ های حرارتی با تنوع و کیفیت بالا تبحر دارد. در ادامه نحوه هواگیری پکیج ایران رادیاتور را توضیح می ‌دهیم.

هواگیری پکیج ایران رادیاتور:

ابتدا پکیج را روشن کنید.
سپس شیر هواگیری را که زیر دستگاه تعبیه شده است باز کنید و منتظر خروج کامل آب و هوا از داخل سیستم باشید.

هواگیری شوفاژ:

شیر خروجی را به آرامی باز کنید تا از خروج پر فشار آب ممانعت شود.
ظرف یا دستمالی با قدرت جذب بالای رطوبت را در زیر خروجی قرار دهید.
پس از اینکه هوا و آب تجمع یافته در دستگاه به طور کامل از بخش خروجی بیرون آمدند باید شیرهای شوفاژ را ببندید و پس از آن می ‌توانید رادیاتورها را روشن کنید.
برای اینکه از کامل شدن هواگیری اطمینان حاصل کنید، می‌ توانید شیر زیر پکیج را کمی باز کنید تا مقداری آب از آن خارج شود.

آموزش نحوه هواگیری پکیج آریستون

پکیج آریستون در بازار عرضه و تقاضای تجهیزات گرمایشی از جایگاهی ویژه برخوردار است و به همین جهت می ‌توان پکیج‌ های ساخت این برند را جزء محبوب‌ ترین دستگاه‌ ها دانست. هواگیری این پکیج‌ ها نیز مانند دو پکیج قبلی انجام می‌ شود؛ در ادامه فرایند هواگیری پکیج آریستون را به صورت مرحله به مرحله توضیح خواهیم داد:

هواگیری پکیج:

در زیر دستگاه پکیج شیر خروجی آب وجود دارد که باید آن را باز کنید.
اجازه دهید آب و هوای موجود در پکیج به طور کامل از دهانه خروجی خارج شوند و سپس شیر را ببندید.

هواگیری شوفاژ:

شیر خروجی رادیاتورها را شل کنید. (در حالت نیمه باز قرار دهید)
صبر کنید تا آب و هوایی که در آن وجود دارد به طور کامل تخلیه شوند.
نکته: با انجام دادن فرایند هواگیری، از مانومتر برای ارزیابی میزان فشار استفاده کنید؛ این فشار باید 1.5 تا 2 بار باشد.
پس از اینکه هواگیری به طور کامل انجام شد می‌ توانید برای استفاده از رادیاتورها پکیج را تنظیم کنید.

نشانه های نیاز به هواگیری پکیج

بدیهی است که همه افراد با آغاز فصل‌ های پاییز و زمستان و سرد شدن هوا تمایل دارند خانه یا محل کار خود را به محیطی گرم با حرارت مطبوع تبدیل کنند.
تجهیزات گرمایشی مختلف در این زمینه بهترین کارایی را دارند. این سیستم ‌های گرمایشی در صورت برخورداری از ظرفیتی مطابق با ابعاد محیط مورد نظر، بازدهی مناسب و کیفیت بالا می ‌توانند نقشی اساسی در گرم کردن فضا داشته باشند.
اما استفاده از سیستم گرمایشی پکیج در فصل زمستان مستلزم انجام اقداماتی است که از مهم‌ ترین آن‌ ها می‌ توان به هواگیری پکیج اشاره کرد.
فرایند هواگیری پکیج برای فصل زمستان شامل مراحلی است که باید به ترتیب و به درستی طی شوند. در روند هواگیری این سیستم ها هدف اصلی تخلیه میزان هوایی است که به مرور زمان در پمپ پکیج تجمع یافته است. بنابراین چنانچه هواگیری این قطعه انجام نشود یا نسبت به هواگیری آن به شیوه‌ ای درست و اصولی بی‌توجهی شود، عملکرد دستگاه با اختلال مواجه خواهد شد.
نشانه ‌های عدم هواگیری درست پمپ پکیج با انتشار صداهایی همراه است که از وجود ایراد در کارکرد سیستم خبر می ‌دهد. نتیجتا به منظور ایجاد بهترین فضا برای کارکرد مناسب پکیج لازم است مراحل هواگیری آن به درستی انجام شود.

چرا پکیج‌ ها به هواگیری نیاز دارند؟

همانطور که پیشتر اشاره شد بی ‌توجهی به انجام فرایند هواگیری پکیج سیستم را با مشکل مواجه خواهد کرد. فرایند هواگیری باید به طور مرتب هر سال پیش از استفاده از دستگاه در فصل زمستان انجام شود. هوای تجمع یافته در دستگاه راه را برای انتقال آب مسدود کرده و اجازه فعالیت مناسب را به دستگاه نمی ‌دهد.
بنابراین ضروری است که با آغاز روزهای سرد سال که شاهد استفاده بیشتر از پکیج‌ ها هستیم هواگیری به شکل مناسب انجام شود. عدم هواگیری پکیج مشکلاتی چون نوسانات دمایی آب، عدم گرمایش مناسب و قطع شدن آب را به همراه خواهد داشت.

سخن پایانی

همان طور که در این مطلب خواندید، نحوه هواگیری پکیج برای زمستان آسان است و شما می توانید به کمک روش های ذکر شده، به راحتی پکیج گرمایشی خود را برای زمستان آماده سازی نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *