سرمایشی

افزایش خنک کردن باد کولر آبی

افزایش خنک کردن باد کولر آبی

کولر‌های آبی یکی از سیستم‌هایی هستند که از دیرباز در بسیاری از محیط‌ها وجود دارند. این سیستم از مصرف برق پایینی برخوردار بوده و قابل استفاده در بسیاری از مکان‌ها است. کولر‌های آبی به دلیل کارکرد آن‌ها با آب این چنین نام‌گذاری شده‌اند. در این مقاله قصد داریم شما را با عواملی که در افزایش خنک کردن باد کولر آبی مؤثر هستند آشنا سازیم. پس در ادامه مطلب با ما همراه باشید.

روش‌ های مؤثر برای افزایش باد خنک در کولر آبی

در این قسمت از مطلب می‌خواهیم به بیان مواردی بپردازیم که تا حدود ۴۰ درصد به افزایش باد خنک در کولر آبی کمک می‌نماید. کولر‌های آبی یکی از سیستم‌هایی هستند که از قطعات کم‌تر و مؤثری طراحی و تولید شده‌اند. حال به بیان روش‌هایی می‌پردازیم که در افزایش باد خنک در کولر آبی مؤثر هستند.

افزایش خنک کردن باد کولر آبی
افزایش خنک کردن باد کولر آبی

سرویس کولر آبی

اولین مرحله‌ای که منجر به افزایش باد در کولر‌های آبی شده می‌توان به سرویس کردن کولر آبی و قطعات تعبیه شده درون سیستم آن را اشاره نمود. سرویس کولر آبی در مواقعی انجام خواهد شد که کولر آبی در فصول سرد سال بدون استفاده قرار گرفته و برای اسفاده در فصول گرم برای عملکرد بهتر باید سرویس شود. همچنین در طول کارکرد کولر آبی امکان جمع شدن رسوب در کف و یا جمع شدن گرد و غبار درون محفظه آن وجود دارد. به همین دلیل پس از هر دوره مورد استفاده قرار گرفتن و یا مورد استفاده قرار نگرفتن به سرویس‌های دوره‌ای این دستگاه نیاز دارد.

محل نصب کولر آبی

برند‌های موجود در بازار به تولید انواع کولر‌های آبی اقدام نموده‌اند. هر یک از انواع کولر‌های آبی متناسب با مدل و متراژ محیط از موقعیت نصب متفاوتی برخوردار هستند. نصب صحیح کولر آبی در موقعیت مناسب در افزایش باد خنک آن بسیار مؤثر است. کولر آبی باید در قسمتی از محیط قرار گیرد که مسیر جریان هوا باشد، زیرا به قدرت کارکرد کولر آبی کمک می‌نماید. برای جلوگیری از کاهش باد کولر آبی آن را در نزدیکی دودکش‌ها نصب نکنید. زیرا گرمای حاصل از دودکش منجر به تبخیر آب در کولر آبی خواهد شد. همچنین در نزدیکی تهویه فاضلاب نباید قرار گیرد، زیرا درون سیستم این دستگاه یک فن دمنده تعبیه شده که هوای اطراف را به خود جذب و سپس به محیط انتقال می‌دهد.

نصب سایبان

یکی از عواملی که منجر به کاهش عملکرد مطلوب کولر‌های آبی خواهد شد می‌توان به تابش نور مستقیم به این دستگاه اشاره نمود. به همین دلیل نصب یک سایبان برای جلوگیری از تابش نور مستقیم خورشید لازم است. زیرا نور خورشید منجر به تبخیر آب و گرم شدن محفظه کولر آبی شده و از خنک کردن محیط جلوگیری می‌نماید. سایبان‌های موجود در بازار توسط شرکت‌های تولید‌کننده بسیاری با تنوع در مدل طراحی و تولید شده‌اند. جنس سایبان‌های تولید شده از پلی کربنات بوده و به همین دلیل در مقابل نور و اشعه‌های خورشید مقاومت بسیار بالایی دارد. نصب این وسیله بر روی کولر‌های آبی، منجر به خنک کنندگی هر چه بیش‌تر دستگاه خواهد شد.

بهره‌مندی از دو واتر پمپ

واتر پمپ قطعه‌ای است که به منظور پمپاژ نمودن آب به پوشال‌ها و سایر قطعات و تجهیزات بکار رفته در سیستم کولر‌های آبی کاربرد دارد. در اکثر محیط‌ها کولر‌های آبی بر روی پشت بام‌ها نصب شده و به همین دلیل آب با فشار کم‌تری وارد محفظه آن خواهد شد. برای افزایش قدرت آبرسانی و عملکرد خنک کنندگی بهتر بسیاری از کاربران به تهیه یک واتر پمپ اضافه اقدام می‌نمایند.

روشن نمودن پمپ قبل از شروع به کار کولر آبی

برای افزایش باد خنک در کولر‌های آبی لازم است که قبل از فشار دادن دکمه دور کند کولر آبی در ابتدا پمپ آن را روشن نمایید. زیرا کار کردن پمپ کولر آبی در چند دقیقه اول بسیار در افزایش خنک کنندگی باد کولر آبی مؤثر است. زیرا با این کار پوشال‌های تعبیه شده درون محفظه کولر آبی به طور کامل خیس شده و هوای خنک‌تری را می‌تواند به محیط انتقال دهد.

نصب پد‌های پوشالی با کیفیت

پد‌های پوشالی نقش بسیاری در تأخیر در تبخیر باد کولر آبی دارد. هرچه پد‌های پوشالی از کیفیت بالاتری برخوردار باشند، ج بیش‌تری از آب را در مدت زمان طولانی‌تری نگه می‌دارند. از انواع پد‌ها می‌توان به پد‌های پوشالی و پد‌های سلولزی اشاره نمود. پد‌های پوشالی از خورده چوب‌ها تولید شده و پد‌های سلولزی به شکل یک لایه‌های نمدی و پارچه‌ای هستند. برای نصب هر یک از آن‌ها بهتر است که از جنس‌های درجه یک و متریال مرغوب و باکیفیت استفاده شود. کولر‌های آبی و پد‌های لازم توسط شرکت‌های تولید‌کننده بسیاری تولید شده‌اند، به همین دلیل هر برند و هر شرکت تولید‌کننده از یک نوع متریال برای تولیدات خود استفاده نموده است.

بستن دریچه‌های بدون استفاده

کولر‌های آبی بوسیله کانال کشی‌های انجام شده به خنک‌سازی محیط می‌پردازد. در برخی از مواقع بعضی از اتاق‌ها نیاز به هوای خنک نداشته و به همین دلیل می‌توان دریچه آن‌ها را بست. زیرا با بستن دریچه‌ها قدرت هوا بیش‌تر شده و میزان خنک کنندگی دستگاه بیش‌تر خواهد شد.

کاهش طول کانال کشی

کولر‌های آبی در بسیاری از محیط‌ها و موقعیت‌های جغرافیایی قابل نصب و استفاده هستند. به هنگام نصب این سیستم باید به نصب کانل کشی‌های کوتاه و ساده اقدام نمود. زیرا کانال کشی‌های طولانی و پیچ در پیچ منجر به کاهش قدرت دستگاه شده و میزان خنک کنندگی باد کولر کم‌تر خواهد شد. به همین دلیل بهتر است که برای نصب این سیستم و افزایش باد خنک به نصب کانال کشی‌های کوتاه اقدام نمایند.

استفاده از هواکش و تهویه هوا

کولر‌های آبی به دلیل کارکرد آن‌ها با آب پس از استفاده طولانی مدت، فضا رطوبت را به خود جذب کرده و منجر به ایجاد بوی نامطبوع خواهد شد. برای جلوگیری از این اتفاق باید از یک هواکش و یا باز نمودن‌یه پنجره کوچک برای تهویه هوا و خارج شدن رطوبت و بوی نامطبوع از محیط استفاده نمود.

نتیجه‌گیری

کولر‌های آبی یکی از سیستم‌های سرمایشی مناسب و مقرون به صرفه بوده که طرفدانی بسیار دارد. این سیستم علاوه بر کارکرد بهینه خود باید به برخی موارد توجه داشت. زیرا این سیستم در صورت عدم توجه به برخی موارد آن بازدهی مطلوب و دلخواه افراد را نخواهد داشت. در این مطلب به بیان روش‌هایی برای عملکر بهتر و قدرت خنک کنندگی بیش‌تر فضا پرداختیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *