امروزه تنوع بسیاری در محصولات سرمایشی و گرمایشی داشته و کاربران برای انتخاب، معیارهایی را در نظر دارند. کولرهای گازی و کولرهای آبی سیستمهای سرمایشی هستند که هر فرد متناسب با نیاز خود می تواند مدل های مورد نظرشان را انتخاب کنند. یکی از دغدغههای بسیاری از افراد کم مصرف بودن برق در سیستم های تهویه مطبوع است. زیرا میزان مصرف برق تأثیر بسیاری در روند کاهش هزینهها دارد. در این مقاله همراه ما باشید تا به مقایسه مصرف برق کولر گازی و کولر آبی بپردازیم.
مصرف برق کولر گازی با کولر آبی
همان طور که می دانید، کولر آبی میزان مصرف برق کمتری در مقایسه با مصرف برق کولر گازی دارد. اما باید این سوال را از خود بپرسیم که آیا میزان مصرف برق مهم تر است یا راندمان و کارایی که هر یک از این سیستم ها از خود نشان می دهند؟ به هر ترتیب لازم است که با عوامل تاثیر گذار در مصرف بر هر یک از این سیستم ها آشنا شوید:
عوامل تاثیرگذار برای میزان مصرف برق کولر آبی
در این قسمت از مطلب برای داشتن اطلاعات کافی درباره هر یک از سیستمها به بیان مختصری درباره آنها میپردازیم.
کولر آبی یکی از سیستمهای سرمایشی است که بوسیله آب به تأمین هوای خنک برای محیط میپردازد. این سیستم از طریق تبخیر آب کار کرده و آب دریافتی از پمپ، وارد پوشالها شده و پس از تبخیر بوسیله کانال کشیهای انجام شده درون محیط به انتقال هوای خنک اقدام مینماید. طراحی این سیستم بوسیله قطعات الکتریکی مدود بوده و در طی سالیان متوالی قابل استفاده است. کولرهای آبی چند دههای است که تولید شده و در همین مدت زمان، مورد استفاده بسیاری از کاربران قرار گرفتهاند.
از قطعات پر مصرفی که درون این سیستم تعبیه شده میتوان به الکتروموتور و پمپ آب با هد استاتیکی اشاره نمود. میزان مصرف هر یک از این قطعات وابسته به عملکرد آنها در زمان کارکرد سیستم است. همچنین موتور تعبیه شده در سیستم این دستگاه از ساختاری مدرن برخوردار بوده و به همین دلیل قطعات آن از استهلاک کمتری برخوردار هستند. این نکته را هم باید در نظر داشت که میزان مصرف هر برند از کولرهای آبی با برندهای دیگر متفاوت بوده و گرید در نظر گرفته شده از سوی هر شرکت تولیدکننده محصول متفاوت است.
عوامل تأثیرگذار برای میزان مصرف کولر گازی
تنوع بسیار بالای کولرهای گازی انتخاب را برای مشتریان با هر سلیقهای آسان کرده است. کولرهای گازی با قابلیت کارکرد در دو حالت سرمایش و گرمایش در بازار فروش محصولات عرضه شدهاند. این سیستم در فصول گرم سال با تبدیل گاز به مایع و مایع به گاز به تولید هوای خنک برای محیط مورد نظر میپردازد. از انواع کولرهای گازی میتوان به دیواری، ایستاده و کاستی اشاره نمود. هر یک از آنها با ظرفیتهای متنوع و متناسب با نیاز کاربر طراحی و تولید شدهاند که قیمت کولر گازی با توجه به مدل های متنوع آن و کمپرسور و ظرفیت های آن ها متفاوت است. در این قسمت از مطلب به توضیح مختصری در ارتباط با انواع مدل کولرهای گازی میپردازیم.
کولر گازی دیواری
کولرهای گازی دیواری در دو مدل مصرفی موتور روتاری و معمولی طراحی و تولید شدهاند. میزان برق مصرفی در کولرهای گازی معمولی بیشتر از کولرهای گازی اینورتر است. از مزیتهای کولرهای گازی دیواری میتوان به جم کم و عدم اشغال فضای محیط را اشاره نمود. همچنین از دیگر مزایای این مدل از کولرهای گازی میتوان به فیلترهای قابل شست و شو، مجهز به نمایشگر دیجیتال و دیگر مواردی از این قبیل را اشاره نمود.
کولر گازی ایستاده
کولرهای گازی ایستاده به دلیل برخورداری از حجم و اندازه بیشتر قابلیت نصب بر روی دیوار را ندارند. برخی از برندهای تولیدکننده این مدل از کولرهای گازی مجهز به موتور اینورتر بوده و به همین دلیل در کاهش هزینههای برق مصرفی به صرفه است. همچنین کولرهای گازیایستاده به دلیل حجم و قدرت خنک کنندگی بیشتر در مقایسه با سایر مدلهای کولر گازی از مصرف برق بیشتری بر خوردار هستند. از ویژگیهای کولرهای گازیایستاده میتوان به مواردی همچون برخورداری از ظرفیت سرمایش و گرمایش بالا، مجهز به فیلترهای تصفیهکننده هوا، دارای قبلیت پرتاب باد در چهار جهت، قابلیت تعویض فیلتر و دیگر مواردی از این قبیل را اشاره نمود.
کولر گازی کاستی
کولرهای گازی کاستی دو تکه بوده که پنل داخلی درون سقفهای کاذب تعبیه شده است. برخی از برندهای تولیدکننده این مدل از کولرهای گازی قابلیت کارکرد در دو حالت سرمایش و گرمایش را دارد. برخی از مدلهای تولید شده کولرهای گازی کاستی مجهز به گاز اینورتر بوده و به همین دلیل در کاهش مصرف برق مؤثر است. همچنین این مدل قابلیت پرتاب باد در چهار جهت را داشته و به همین دلیل بهتر است که در وسط سقف نصب شده تا عملکرد مطلوبی داشته باشد.
میزان برق مصرفی کولر آبی با کولر گازی
در این قسمت از مطلب به مقایسه برق مصرفی کولر آبی با کولر گازی میپردازیم:
کولرهای گازی در مقایسه با کولرهای آبی از کصرف برق بیشتری برخوردار هستند. کاربران با توجه به میل و نیاز خود انتخاب مینمایند که کدام یک مناسبتر است. زیرا کولر آبی از برخی محدودیتها برخوردار است. به عنوان مثال کولر آبی برای فضاهایی با مساحت بالا و یا موقعیتهای خیلی گرم و یا مرطوب نا مناسب است. اما کولرهای گازی قابل استفاده در تمامی محیطها است. در یک آزمایش انجام شده توسط یک متخصص، یک کولر آبی و یک کولر گازی را در دما و درجهای یکسان قرار داد و پس از اتمام مدت زمان تعیین شده، این نتیجه به دست آمد که میزان برق مصرف کولر آبی هفت برابر کمتر از کولر گازی است.
نتیجهگیری
در این مطلب به بیان کامل مقایسه میزان برق مصرفی کولر گازی و کولر آبی اقدام نمودیم. با مطالعه این مطلب و متناسب با موقعیت جغرافیایی محیط مورد نظر خود میتوانید به انتخاب کولر آبی و یا کولر گازی اقدام نمایید.