سرمایشی

ارور کولر گازی میدیا

ارور کولر گازی میدیا

در استفاده از انواع سیستم ‌های تهویه‌ مطبوع، عملکرد صحیح و مناسب دستگاه بیشترین اهمیت را دارد. برند میدیا از جمله تولید کنندگان‌ معتبر و پرفروش در بازار تجهیزات تهویه مطبوع به شمار می‌آید. با این وجود ممکن است برخی مواقع با روشن کردن کولر، متوجه عدم کارکرد دستگاه شده و یا کولر گازی شما در طول مدت استفاده به طور ناگهانی متوقف شود. در این هنگام بر روی صفحه نمایش سیستم یک کد ارور مشاهده خواهید کرد. در ادامه این مطلب شما را با انواع ارورهای مربوط به کولر گازی میدیا آشنا می‌کنیم.

ارور کولر گازی میدیا چگونه نمایش داده می شوند؟

نمایش ارور یا کد خطا بر روی نمایشگر دستگاه نشان دهنده بروز مشکل یا نقص در کارکرد سیستم است. به این ترتیب کاربران از عیب دستگاه مطلع می‌شوند و می‌توانند سریعتر برای برطرف کردن آن اقدام نمایند. کدهای خطا با توجه به نوع سیستم، کمپانی تولید کننده، مدل دستگاه و مدرن یا قدیمی بودن آن تعیین می‌شود و هر دستگاه با دستگاه دیگر متفاوت است. در سیستم‌های قدیمی، تعداد دفعات خاموش و روشن شدن پیاپی (چشمک زدن) چراغ‌های ریز یا روشن شدن یک چراغ خاص به کاربر اطلاع می‌دهد که ایرادی در نحوه کارکرد کولر گازی وجود دارد. این در حالی است که سیستم‌های مدرن و پیشرفته‌ با برخورداری از مادربرد یا صفحه‌ نمایش (Display)، وجود مشکل در کارکرد خود را با نشان دادن کد خطا یا ارور بر روی صفحه نمایشگر به کاربران اطلاع می‌دهند.
به این ترتیب خطاها در قالب ترکیب عدد و حروف، واضح‌ و دقیق‌ بر روی نمایشگر  مشخص می‌شوند. مثلا ارور E3 در کولر گازی میدیا، بروز خطا در سنسور دمای پنل بیرونی را نشان می‌دهد و نمایش ارور EC بر روی صفحه نمایش، وجود مشکل نشت گاز از دستگاه را اطلاع رسانی می‌کند تا مصرف کنندگان‌ نسبت به کمبود گاز مبرد آگاه شوند. چنانچه متوجه وجود کد خطا بر روی نمایشگر کولر گازی میدیا شدید، بهتر است ابتدا دستگاه خود را ریست کنید. سیستم‌های دارای مادربرد، ممکن است در نتیجه نوسان جریان برق یا سایر دلایل فنی، هنگ کرده یا دچار اختلال شوند. در این شرایط راه اندازی مجدد دستگاه ممکن است در برطرف شدن این اختلال موثر بوده و کمک کند تا دستگاه به کارکرد معمول خود ادامه دهد. بنابراین به این شکل می‌توان از پرداخت هزینه تعمیر و عیب یابی کولر پس از اعزام تکنسین به محل جلوگیری نمود.

ارور کولر گازی میدیا
ارور کولر گازی میدیا

معنی انواع کد ارور در کولر گازی میدیا

انواع ارور کولر گازی میدیا به شرح زیر است:

کد ارور E0
علت: بروز مشکل در بخشEEPROM یونیت داخلی سیستم.
راه حل: چنانچه کد ارور E0 بر روی صفحه نمایشگر کولر گازی میدیا مشاهده شود، به تعویض برد یونیت داخلی نیاز خواهد بود.

کد ارور E1
علت: بروز مشکل در ایجاد ارتباط میان واحدهای داخلی و خارجی دستگاه که احتمالا در نتیجه سوختن المنت های برد الکترونیکی یونیت داخلی یا خارجی دستگاه به وجود آمده است.
راه حل: با مشاهده کد ارورE1  بر روی نمایشگر کولر گازی میدیا لازم است به تعویض برد الکترونیکی معیوب اقدام کنید.

کد ارور E2
علت: اشتباه در نصب فاز و نول
راه حل: به منظور رفع کد ارورE2  در کولر گازی میدیا باید فاز و نول دستگاه به شکل صحیح وصل شوند.

کد ارور E3
علت: خراب شدن فن یونیت داخلی دستگاه
راه حل: با ظاهر شدن خطایE3  بر روس صفحه نمایش کولر گازی میدیا، باید موتور فن یونیت داخلی سیستم را تعویض نمایید.

کد ارور E4
علت: ایجاد اتصال کوتاه یا باز در سنسور دمای یونیت داخلی
راه حل: اگر کد ارورE4  بر روی نمایشگر کولر گازی میدیا ظاهر شود، باید اتصال باز یا کوتاه موجود در حسگر دمایی یونیت داخلی سیستم را برطرف کنید.

کد ارور E5
علت: ایجاد اتصال کوتاه یا باز در سنسور دمای کویل‌های اواپراتور
راه حل: به منظور مرتفع کردن خطای E5‌کولر گازی میدیا ابتدا اتصالات موجود در حسگر دمایی کویل‌های اواپراتور سیستم را بررسی نموده و در صورت مشاهده خرابی در بخش ترمیستور، به تعویض آن با نمونه جدید و سالم بپردازید.

کد ارور P0
علت: این کد ارور بر روی نمایشگر کولر گازی میدیا ظاهر می‌شود تا هشداری برای حفاظت ازIPM  ماژول اینورتر دستگاه به اطلاع کاربر برسد. در صورت عدم محافظت ممکن است مشکل به وجود آمده، به خرابی IPM منجر شود.
علاوه بر این ممکن است به نمایش در آمدن خطای P0 بر روی نمایشگر کولر گازی میدیا حاکی از مقدار نامناسب گاز مبرد در سیستم باشد.
راه حل: رفع خطایP0  در کولر گازی میدیا با در نظر داشتن اقدامات زیر امکان پذیر است:

  • مبدل‌های حرارتی کولر گازی میدیا را پاکسازی کنید
  • میزان گاز مبرد دستگاه را به اندازه لازم برسانید
  • ماژول را تعویض نمایید
  • کویل‌های کمپرسور را به دقت چک‌ کنید

کد ارور P2
علت: ارور P2 زمانی بر روی نمایشگر کولر گازی میدیا ظاهر می‌شود که میزان دمای تخلیه به شکل غیر استاندارد افزایش یابد. این افزایش دما ممکن است به کم بودن مقدار مبرد، کثیف بودت مبدل حرارتی یا وجود هوا در سیستم مربوط باشد.
راه حل: بعد از به نمایش در آمدن کد ارور P2 بر روی نمایشگر کولر گازی میدیا برای رفع این نقص از اقدامات زیر کمک بگیرید:

پاکسازی و تمیز کردن آلاینده‌های مبدل‌های حرارتی کولر گازی میدیا
بر مقدار مبرد سیستم بیفزایید
به برطرف کردن مشکل وجود هوا در دستگاه بپردازید‌.

کد ارور P4
علت: بروز مشکل در درایو کمپرسور کولر گازی
راه حل: برای رفع کد خطایP4  در کولر گازی میدیا، به بررسی میزان مقاومت کویل‌های کمپرسور بپردازید.

ارور کولر گازی میدیا بر مبنای مدل دستگاه

ارور کولر گازی میدیا مدل‌های تروپیکال و غیر تروپیکال

  • ارور E0: ظاهر شدن این کد خطا مربوط به خراب شدن برد پنل یا کندانسور کولر گازی است.
  • ارور E1: وقتی این کد ارور بر روی نمایشگر کولر گازی ظاهر می‌شود به این معنا است که مدار برد الکترونیک دستگاه دچار خرابی شده است.
  • ارور E2: این ارور وجود نقص در ارتباط میان یونیت داخلی و خارجی را نشان می‌دهد.
  • ارور E3: وقتی این کد خطا بر روی نمایشگر کولر گازی میدیا به نمایش در می‌آید، یعنی هیچ سیگنالی از جانب پنل دریافت نمی‌شود. علاوه بر این، کدE3 مشکل عدم ارتباط برد اصلی با پنل یا وجود نقص در فن موتور و خراب شدن مدار برد را نیز نشان می‌دهد.
  • ارور E4: این کد ارور به سنسور روم دستگاه مربوط است. برای برطرف کردن مشکل لازم است میزان اهم سنسور را چک کنید.
  • ارور E5: این ارور به سنسور اواپراتور مربوط می‌شود. برای رفع این مشکل باید سیم‌های ارتباطی و سنسور اواپراتور را چک‌کرده و در صورت لزوم تعویض کنید. در برخی موارد نیز این ارور از وجود مشکل در برد دستگاه خبر می‌دهد‌.
  • ارور E7: به معنای وجود خطا در برد پنل.
  • ارور EC: به معنای بروز مشکل در میزان گاز دستگاه.
  • ارور F2: ظاهر شدن این کد خطا به کاربر اطلاع می‌دهد که مشکلی در سنسور پایپ کندانسور ایجاد شده است. به این ترتیب لازم است میزان اهم سنسور پایپ کندانسور دستگاه را چک کنید.

ارور کولر میدیا مدل اینورتر

  • ارور E0: این کد به وجود مشکل پارامتر برد دستگاه مربوط است. به همین دلیل باید مدار برد الکترونیک دستگاه با دقت بررسی شود.
  • ارور E1: این خطا به معنای مشکل در برقراری ارتباط میان یونیت داخلی و خارجی است.
  • ارور E2: این کد خطا نشان می‌دهد که هیچ گونه سیگنالی از پنل دریافت نمی‌شود. ارور E2  کولر گازی اینورتر میدیا همچنین در نتیجه عدم ارتباط برد اصلی با پنل یا خراب شدن مدار برد نیز ایجاد می‌شود.
  • ارور E3: این ارور به فن موتور دستگاه مربوط است. به این ترتیب لازم ست درجه مقاومت فن موتور را ارزیابی کنید. به نمایش در آمدن این کد اروز همچنین می‌تواند خرابی مدار برد الکترونیک دستگاه را نیز نشان دهد.
  • ارور E4: بروز مشکل در سنسور روم کولر گازی اینورتر میدیا باعث به نمایش در آمدن این ارور بر روی نمایشگر پنل می‌شود. در صورت مشاهده این کد خطا اهم سنسور سیستم را بررسی کنید.
  • ارور E5: در صورت به نمایش در آمدن این ارور، ایراد از سنسور پایپ است. برای برطرف کردن مشکل لازم است مقدار اهم سنسور را بررسی کنید.
  • ارور E6: این خطا از سنسور داخلی دستگاه است. ممکن است اوپراتور، قطعی یا اتصال کوتاه داشته باشد. بنابراین باید مقدار اهم سنسور را به دقت چک‌ کنید.
  • ارور EC: این ارور به معنای بروز مشکل در گاز دستگاه است. در نتیجه لازم است سریعا گاز دستگاه را بررسی نمایید.
  • ارور F0: این کد خطا به کمپرسور کولر گازی اینورتر میدیا مربوط است. پس از مشاهده این کد خطا بر روی نمایشگر باید بررسی شود که کمپرسور اورلود کرده است یا نه.
  • ارور F1: ارور F1 کولر گازی اینورتر میدیا مربوط به سنسور روم دستگاه است. خراب شدن سنسور روم به ایجاد این ارور منجر می‌شود. برای رفع مشکل ابتدا کندانسور و مقدار اهم سنسور را بررسی کنید.
  • ارور F2: سنسور پایپ کندانسور دچار مشکل شده است. لازم است احتمال خراب بودن سنسور پایپ و مقدار اهم سنسور پایپ کندانسور را بررسی نمایید.
  • ارور F3: این خطا به معنای وجود اشکال در سنسور لوله رفت کمپرسور است. خراب بودن سنسور لوله رفت و مقدار اهم سنسور لوله رفت کمپرسور را چک کنید.
  • ارور F4: این کد ارور وجود مشکل دز یونیت داخلی را اطلاع می‌دهد. به این ترتیب لازم است مدار برد مورد بررسی قرار گیرد.
  • ارور P0: این کد مربوط به برد اینورتر IGBT محافظ جریان زیاد است.
  • ارور P1: اگر با این کد خطا بر روی نمایشگر کولر گازی اینورتر میدیا مواجه شدید، به معنای افزایش یا کاهش ولتاژ دستگاه است. علاوه بر این ممکن است مدار برد کولر گازی دچار اختلال شده باشد.
  • ارور P2: این خطا وجود مشکل در قسمت محافظ دمای کمپرسور را تذکر می‌دهد.
  • ارورP4: این کد راه اندازی کمپرسور اینورتر را نشان می‌دهد.

ارور کولر گازی میدیا مدل ایستاده 36000، 48000 و 60000

  • ارور E1: این خطا به سنسور روم evaporator مربوط است و به معنای این است که سنسور قطع شده و یا اتصال کوتاه دارد. در صورت مشاهده این کد، اهم سنسور روم را چک کرده و در صورت لزوم تعویض شود. علاوه بر این، ممکن است خرابی از مدارات برد الکترونیکی دستگاه نیز باشد.
  • ارور E2: این خطا ایراد در سنسور پایپ اواپراتور کولر گازی را نشان می‌دهد که قطع شده یا اتصال کوتاه در آن ایجاد شده است. به این ترتیب باید مقدار اهم سنسور پایپ اواپراتور را چک‌ کرده و در صورت لزوم آن را تعویض کنید. همچنین ممکن است بروز این خطا، وجود ایراد در مدار برد کولر را نیز نشان دهد.
  • ارور E3: وقتی سنسور پایپ کندانسور قطع شده و یا اتصال کوتاه در آن ایجاد شود، این کد خطا بر روی نمایشگر ظاهر می‌شود. میزان اهم سنسور را چک کرده و در صورت لزوم آن را با نمونه جدید تعویض کنید. علاوه بر این، ارور E3  ایراد در مدار برد الکترونیکی را نشان می‌دهد.
  • ارور E4: این ارور به سنسور دمای یونیت مربوط است. در این شرایط لازم است مقدار اهم سنسور دمای یونیت را چک‌ کنید. با این وجود ممکن است خرابی مدار برد کولر گازی نیز باعث ظاهر شدن این ارور شود.
  • ارور E6: این کد به محافظ یونیت خارجی مربوط است. البته عملکرد نامناسب یونیت خارجی نیز ممکن است به بروز این خطا منجر شود. در این حالت لازم است برق و گاز دستگاه را چک کنید.
  • ارور P4: این کد خطا به معنای دمای نامناسب اوپراتور است و منجر به خاموش شدن کمپرسور در نتیجه فرمان صادر شده از قسمت برد دستگاه خواهد شد. رفع این مشکل از طریق بررسی سنسور پایپ اوپراتور و تعویض آن (در صورت لزوم) امکان پذیر است.
  • ارور P5: این ارور به معنای افزایش بیش از حد دمای کندانسور یونیت خارجی کولر گازی است. در این حالت کمپرسور برای ممانعت از آسیب، بعد از فرمان برد خاموش خواهد شد.
  • ارور P9: این ارور مشکل در تنظیم کنترل هوای گرم را نشان داده و به معنای آن است که محافظ عمل دیفراست از کار افتاده است.
  • ارور HS: این کد به یخ‌زدایی در حالت گرمایش در فصل زمستان مربوط است.

ارور کولر گازی میدیا سری R

  • ارور E0: این کد خطا به پارامتر  برد EEPROM  دستگاه مربوط است. پاک شدن برنامه، برنامه‌ریزی مجدد و خراب شدن مدار برد الکترونیک هم از دیگر دلایل ایجاد این کد ارور در کولر گازی میدیا محسوب می‌شوند.
  • ارور E1: بروز مشکل در اتصال و یا کابل‌های ارتباطی میان دو یونیت داخلی و خارجی، باعث ظاهر شدن این کد بر روی نمایشگر دستگاه می‌شود.
  • ارور E2: این کد نشان می‌دهد که هیچ‌ نوع سیگنالی از پنل دریافت نمی‌شود. علاوه بر این، عدم ارتباط برد اصلی با پنل و خراب شدن مدار برد هم از دیگر دلایل بروز این خطا هستند.
  • ارور E3: این خطا وجود ایراد در فن را یادآوری می‌کند. در این صورت سرعت فن از کنترل خارج شده است.
  • ارور E5: این ارور وجود مشکل در سنسور خارجی را اطلاع رسانی می‌کند. در نتیجه لازم است مقدار اهم سنسور را به دقت چک‌ کنید. مشکل در سیم کشی، اتصال کوتاه و خرابی برد نیز دیگر دلایل ایجاد کننده این خطا هستند.
  • ارور E6: ظاهر شدن این کد یعنی مشکل از سنسور داخلی دستگاه است. همچنین ممکن است اوپراتور قطعی و یا اتصال کوتاه داشته باشد. به این منظور لازم است خرابی سنسور داخلی و مقدار اهم سنسور را چک‌ کنید.
  • ارور P0: این کد مربوط به برد اینورتر IGBT  محافظ جریان زیاد است.
  • ارور P1: این کد ارور به معنای ولتاژ زیاد و یا ولتاژ پایین دستگاه است.
  • ارور P2: این کد نشان می‌دهد که محافظ دمای کمپرسور دچار ایراد شده است.
  • ارور P4: این کد ارور در کولر گازی میدیا، به راه اندازی کمپرسور اینورتر مربوط است.

ارور کولر گازی میدیا بر مبنای ظرفیت دستگاه

ارور کولر گازی میدیا با ظرفیت 48000

  • ارورE1E2E3E4: نمایش این کد خطا به معنای وجود مشکل در سنسور دما است.
    راه حل: باید میزان اهم سنسورهای دمایی چک شده و همچنین بخش سیم کشی و مدار برد مورد بررسی قرار گیرد.
  • ارور E5: بروز مشکل در کابل‌های ارتباطی میان دو یونیت داخلی و خارجی.
  • ارور E10: در صورت ظاهر شدن این کد ارور باید فشار مکش کمپرسورsuction  را چک کنید.
  • ارور E13: نمایش این کد ارور در کولر گازی میدیا به قطع فازهای ورودی کمپرسور مربوط است.
  • ارور E14: جود ایراد در ترتیب فازهای کمپرسور.
  • ارور P4: در صورت مواجه شدن با این پیغام خطا، می‌توان مشکل را به دمای اوپراتور یونیت داخلی نسبت داد.
    راه حل: دمای اوپراتور یونیت بررسی شده و در صورتی که دمای کندانسور بالاتر از میزان استاندارد است برای کاهش این میزان دما وارد عمل شوید.
  • ارورP5 : وجود مشکل در دمای اوپراتور یونیت خارجی.
    راه حل: سطح دمای اوپراتور یونیت را چک کرده و اگر دمای آن از حد معمول بیشتر است، آن را کاهش دهید.
  • ارور P7: دمایDischarge  بیشتر از حد استاندارد افزایش یافته است.
  • ارور P9: کد خطای مربوط به محافظت از برفک ‌زدایی
  • ارور P10: بروز خطا در نتیجه بالا بودن بیش از حد دمایDischarge  دستگاه.
  • ارور P11‌: پایین بودن فشار suction کولر گازی.
  • ارورP12 : کمپرسور بیشتر از حد استاندارد برق مصرف می‌کند.
  • ارورHS: کد مربوط به اجرای برفک‌ زدایی.

جمع بندی

ارورهای کولر میدیا که در این مقاله به شما معرفی شدند، وجود مشکل و بروز نقص فنی در سیستم را نشان می‌دهند. طراحی این کدها با هدف اطلاع رسانی مشکلات دستگاه به کاربران صورت گرفته است. انواع کدهای خطای این دستگاه‌ها به کاربران هشدار می‌دهند که قطعه‌ای از قطعات سیستم دچار مشکل شده است. به این شکل می‌توان سریعتر برای حل مشکلات دستگاه وارد عمل شده و از گسترش خرابی‌ها جلوگیری کرد.

آشنا شدن و آگاهی نسبت به معنای هر یک از این کدهای خطا به شما کمک می‌‌کند تا در هنگام ایجاد این مشکلات دستورالعمل‌های لازم را اجرا نمایید. بروز خطا در کارکرد کولر گازی و عملکرد نامناسب دستگاه در بسیاری از موارد باعث توقف سیستم شده یا به ایجاد آسیب در بخش‌های مختلف منجر خواهد شد. باید توجه داشته باشید که پیش از مرتفع نمودن خطاهای کولر گازی، نمی‌توان از از این دستگاه استفاده نمود. برای رفع ایرادات سیستم خود می‌توانید از تجربه و مهارت تکنسین‌های مجرب در این زمینه بهره بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *