سرمایشی

چگونه از خراب شدن کولر گازی جلوگیری کنیم؟

جلوگیری از خراب شدن کولر گازی

یکی از سؤالات و دغدغه‌های بسیاری از کاربران، دانستن راهکار‌هایی برای جلوگیری از خراب شدن کولر‌های گازی است. کولر‌های گازی یکی از سیستم‌های سرمایشی بوده که در مقایسه با دیگر سیستم‌های سرمایشی در صورت مراقبت‌های لازم آسیب نمی‌بیند. با ما در این مقاله همراه باشید تا به روش‌ها و راهکار‌هایی در ارتباط با جلوگیری از خراب شدن کولر گازی بپردازیم.

روش های جلوگیری از خرابی کولر گازی

کولر‌های گازی بوسیله انرژی الکتریکی کار کرده و گاز درون محفظه خود را تبخیر می‌کنند. گاز تبخیر شده را تقطیر کرده که همان گاز را از محیطی با دمای پایین‌تر گرفته و به یک محیط دیگر با دمای بالاتر انتقال می‌دهد. از ویژگی‌های مهم برای خریداری کولر گازی می‌توان به عواملی همچون مشخصات فنی کولرگازی و قیمت کولرگازی اشاره نمود.

البته باید به این نکته اشاره نمود که علاوه بر داشتن اطلاعاتی در ارتباط با خرید کولرگازی، باید از مراقبت‌های لازم پس از خریداری هم اطلاعاتی داشته باشید. زیرا برای داشتن یک کولرگازی با مدت زمان کارکرد طولانی باید به نگهداری و مراقبت از آن اهمیت داد. با نگهداری و مراقبت درست این سیستم سرمایشی، تا مدت زمانی طولانی و بدون هرگونه مشکل و یا خرابی می‌تواند به کارکرد بهینه خود ادامه دهد. همچنین هر چقدر سطح اطلاعات کاربر در ارتباط با کولر‌های گازی بیش‌تر باشد، می‌تواند استفاده راحت و بی‌دردسری از این سیستم سرمایشی داشته باشد.

جلوگیری از خراب شدن کولر گازی
جلوگیری از خراب شدن کولر گازی

استفاده بهینه از کولر گازی

نصب کولرگازی برای بسیاری از موقعیت‌های جغرافیایی مناسب است. به عنوان مثال، انتخاب کولرگازی برای موقعیت‌های جغرافیایی با آب و هوای مرطوب بسیار مناسب بوده، زیرا برای این مناطق به دلیل رطوبت بالی منطقه کولر آبی گزینه مناسبی نیست. همچنین استفاده و یا نصب کولرگازی و یا سیستم‌های تهویه مطبوع برای موقعیت‌های جغرافیایی با آب و هوای خشک و نیمه خشک مناسب است. در هر سری از کولر‌های گازی تولید شده متناسب با هر نوع آب و هوا از یک نوع موتور درون سیستم آن‌ها به کار گرفته شده است. می‌توان این چنین بیان نمود که برای موقعیت‌های جغرافیایی با آب و هوای گرم و مرطوب، کولر‌های گازی با کمپرسور پیستونی تروپیکال قابل استفاده بوده و توصیه شده است.

خاموش کردن کولر گازی

اغلب کاربران این باور غلط را دنبال می‌کنند که با روشن ماندن کولر به هنگام خروج آن‌ها، فضای محیط خنک باقی می‌ماند. باید به این نکته اشاره نمود؛ که پس خاموش شدن کولر گازی، در صورت بسته بودن درب و پنجره‌ها و نتابیدن نور مستقیم خورشید به محیط مورد نظر، همچنان خنک می‌ماند.

نگهداری و مراقبت از کولرگازی

پایین آوردن دمای کولرگازی در شب علاوه بر سرمای بسیار محیط موجب کم شدن عمر مفید آن خواهد شد. همچنین توصیه شده دمای کولرگازی را در شب کم‌تر از ۲۵ درجه قرار ندهید. در این قسمت از مطلب با نکات و راهکار‌های لازم برای جلوگیری از خراب شدن کولرگازی آشنا خواهید شد.

نصب اسپیلت در یک محیط مناسب

به هنگام نصب اسپیلت آن را باید در موقعیتی دور از تابش نور مستقیم خورشید نصب نمایید. همچنین برای عدم فشار به کولر گازی به هنگام کارکرد آن می‌توانید از گرما و حرارت تحمیلی نور خورشید به محیط جلوگیری نمایید. از جمله راهکار‌های لازم برای جلوگیری از تابش و حرارت نور خورشید به محیط می‌توان به مواردی همچون رفلکس کردن شیشه‌ها، کشیدن پرده، عایق کاری دیوار‌ها، استفاده از سایبان برای اسپیلت و دیگر مواردی از این قبیل را اشاره نمود.

تمیز نگهداشتن کندانسور بیرونی کولرگازی

بعد از خاموش شدن کولرگازی در مدت زمانی طولانی به دلیل فصول سرد سال ممکن است برگ درختان و یا دیگر واردی از این قبیل وارد سیستم کولرگازی شود. از جمله مشکلات ناشی از این اتفاق می‌توان به موارد زیر اشاره نمود.

  • به دلیل تجمع مقداری برگ در سیستم راه‌های هوادهی بسته شده و منجر به افزایش هزینه‌های مصرفی و کاهش کارایی و بازدهی کولرگازی خواهد شد.
  • از دیگر مشکلات ناشی از افتادن برگ درون سیستم می‌توان به زنگ زدگی قطعات و اجزا کولرگازی به دلیل رطوبت برگ‌ها اشاره نمود.
  • درصورتی که برگ درختان فاسد باشد منجر به تولید اسید و خوردگی و نشتی در قسمت لوله‌های مسی دستگاه خواهد شد.
  • به دلیل عدم وجود هرگونه آلودگی و تجمع برگ درختان درون سیستم باید به سرویس دوره‌ای و تمیز نمودن آن اقدام نمود.

فاکتور‌هایی برای مراقبت‌های لازم و جلوگیری از خرابی کولرگازی

در این قسمت از مطلب به بیان نکاتی برای نگهداری بهینه و لازم و جلوگیری از خرابی کولر گازی می‌پردازیم:

از روشن نگهداشتن کولرگازی برای مدت زمانی طولانی و استفاده از کولرگازی با تمام توان و ظرفیت آن خود داری نمایید.

  • از محافظ برق برای جلوگیری و عدم ایجاد هرگونه نوسان در برق کولرگازی استفاده نمایید.
  • عدم استفاده همزمان از کولرگازی و کولرآبی توصیه شده است. زیرا کولر آبی به تولید رطوبت و کولرگازی به گرفتن رطوبت می‌پردازد.
  • به هنگام هرگونه خرابی و یا تولید باد گرم از کولر‌های گازی سریعاً آن را خاموش کرده و با یک تکنسین مشورت نمایید.
  • به هنگام روشن بودن کولرگازی در محیط از نکات گفته شده برای جلوگیری از تابش نور خورشید استفاده نمایید. به این ترتیب فشار کم‌تری به کولرگازی وارد خواهد شد.
  • باید به صورت سالانه به بررسی نمودن گاز کولرگازی اقدام نمایید. زیرا در صورت کم بودن کولر گازی آسیب می‌بیند.
  • سرویس دوره‌ای موجب به افزایش راندمان و کارایی کولرگازی خواهد شد.
  • مراقبت از کولرگازی در فصول سردسال با استفاده از کاور و پوشش‌های مخصوص امکان‌پذیر است.
  • کندانسور برای عملکرد و کارایی بهتر باید یک متر از فضا فاصله داشته باشد

نتیجه‌گیری

کولر‌های گازی یکی از سیستم‌های سرمایشی بوده که طرفداران زیادی دارد. زیرا به تولید هوای خنک اقدام نموده و هوا به معنای تنفسی تازه و زندگی است. این سیستم مزایای بسیاری داشته و در صورت بهره‌مندی از این مزایا در مدت زمانی طولانی باید به مراقبت از آن اقدام نمود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *