فن کویل زمینی یکی از انواع فن کویلهای موجود در بازار فروش سیستمهای تهویه هوا است. فن کویل یکی از سیستمهای تهویه مطبوع بوده که بدون نیاز به کانال کشی، هوای محیط مورد نظر را به دمای دلخواه میرساند. از آن جایی که تولید هوای مطبوع برای افراد بسیار اهمیت دارد، به همین دلیل سیستمهای تهیه مطبوع هوا یکی از ضروریتهای هر ساختمانی محسوب شدهاند. سرویس و هواگیری به موقع فن کویلهای زمینی از خرابی و فرسودگی اجزا و قطعات جلوگیری مینماید. همچنین هواگیری و سرویس به موقع موجب افزایش و بازدهی هرچه بهتر فن کویل خواهد شد. با ما در این مقاله با نحوه هواگیری فن کویل زمینی همراه باشید.
فن کویل یا FCUچگونه کار می کند؟
فن کویل یا FCU در مدلهای متنوعی همچون زمینی، دیواری و سقفی تولید و به بازار فروش ارائه شده است. فن کویلها دارای تعدادی مجرا بوده که هوا از طریق این مجراها وارد سیستم شده و هوا از کویل سرد و یا گرم عبور مینماید. پس از عبور از کویل و یا سیم پیچیهای گرم و سرد، بوسیله فن تعبیه شده درون سیستم به محیط انتقال مییابد.

آیا هواگیری فن کویل زمینی ضروری است؟
فن کویل پس از مدت زمانی کارکرد به طور مداوم ممکن است که دچار اختلال شده و یا به هنگام راهاندازی مجدد سیستم به درستی کار نکند. اگر فن کویل به تولید صداهایی ناهنجار و یا آزار دهنده بپردازد، میتوان متوجه آسیب دیدن یکی از قطعات این سیستم شد. در صورت شنیدن چنین صدایی میتوان به خارج کردن هوای فن کویل اقدام نمود. یکی از اجزا و یا قطعات درون فن کویلها میتوان به شیر و یا پیچ هواگیری اشاره نمود.
انواع شیر هواگیری
شیر هواگیری تعبیه شده در سیستمهای فن کویل میتوان به شیر هواگیری دستی و شیر هواگیری اتوماتیک اشاره نمود. در این قسمت اط مطلب به توضیح مختصری در ارتباط با شیرهواگیری دستی و شیر هواگیری اتوماتیک میپردازیم.
شیر هواگیری دستی
شیر هواگیری دستی در تعدادی از مدلهای فن کویل وجود داشته که از انواع مدلهای شیر هواگیری دستی میتوان به شیرمعمولی و پیچ اشاره نمود. شیر معمولی دارای یک اهرم و شیر فلکه بوده و نوع دیگر شیر هواگیری دستی، پیچ و یا سوزن هواگیری است که میتوان آن را بوسیله یک پیچ گوشتی باز نمود. برای باز کردن شیر هواگیری دستی باید بسیار احتیاط کرد. زیرا به دلیل وجود بخار و آب جوش درون سیستم به هنگام باز کردن بدون احتیاط، احتمال سوختن با بخار و یا پرتاب آب جوش درون سیستم وجود دارد.
شیر هواگیری اتوماتیک
یکی ا خرابیهای شایع فن کویل ناشی از ورود هوا به درون سیستم است. این اتفاق بیشتر در زمانهایهایی اتفاق میافتد که مدتی از عدم کارکرد فن کویل میگذرد. به همین دلیل باید هرچند مدت یکبار به خروج هوا و یا همان هواگیری فن کویلها اقدام نمود. شیر اتوماتیک تعبیه شده درون سیستم فن کویل مجهز به شناور بوده که به هنگام جمع شدن بخار پشت آن، شیر به طور اتوماتیک باز شده و هوای درون سیستم تخلیه میگردد. زیرا عدم توجه به هواگیری و وجود هوا درون سیستم موجب مشکلاتی همچون خوردگی، زنگ زدگی اجزا و قطعات فلزی، رسوب گرفتن کویل و برخی واکنشهای شیمیایی خواهد شد. این نفوذ هوا درون سیستم به دلیل جریان آبی است که بوسیله لولههای آب شهری تأمین خواهد شد.
آموزش نحوه هواگیری فن کویل به صورت دستی
اگر سیستم فن کویل مجهز به هواگیری دستی دارید، میتوانید مطابق موارد زیر به هواگیری دستگاه خود اقدام نمایید.
- در ابتدا باید به پیدا نمودن و یا نصب پیچ و یا شیر هواگیری با توجه به دفترچه راهنمای دستگاه خود اقدام نمایید.
- در مورد بعدی باید از جریان سیال اطمینان حاصل نمایید.
- در مورد سوم باید به بازکردن شیر هواگیری دستی اقدام نموده تا آب از دستگاه خارج شود.
- در مورد چهارم باید اطمینان حاصل نمایید که آب در کویل جریان دارد.
- در مورد آخر بعد از اطمینان از پایدار بودن آب خروجی باید به بستن شیر هواگیری اقدام نمایید.
مزایای هواگیری فن کویل
از مزایا هواگیری فن کویلها میتوان به مواری همچون ارتقا در افزایش و بازدهی سیستم دستگاه، افزایش طول عمر مفید فن کویل و قطعات و اجزا به کار رفته در سیستم آن، انتشار یکنواخت هوای سرد و یا گرم در محیط، جلوگیری از ایرادات و خرابیهای احتمالی و دیگر مواردی از این قبیل را اشاره نمود.
هواگیری فن کویل زمینی
فن کویل زمینی مجهز به شیر هواگیری دستی بوده و انجام هواگیری آسان است. فن کویل زمینی و یا همان فن کویل عمودی از پرکاربردترین فن کویل هی موجود در بازار فروش محصولات است. این فن کویل در مقایسه با سایر فن کویلها فضایی از زمین محیط را اشغال نموده و در مقابل از قیمت پایینتری برخوردار است. اگر در دسته افرادی قرار دارید که تجربه کارهای فنی را دارید، میتوانید به هواگیری فن کویل زمینی خود اقدام نمایید.
برای هواگیری فن کویل زمینی خود میتوانید پوشش آن را باز نمایید و به تمیز نمودن اجزا و قطعات درون آن اقدام نمایید. همین بازکردن پوشش فن کویل و تمیز کردن اجزا و قطعات سیستم موجب خارج شدن هوا از درون سیستم خواهد شد. خروج هوا از درون سیستم و قطعات فن کویل از خراب شدن اجزا و قطعات آن جلوگیری مینماید.
نتیجهگیری
فن کویل یکی از سیستم های تهویه مطبوع هوا بوده که برای فصول گرم و سرد سال مناسب است. زیرا به تولید هوای گرم و یا هوای خنک اقدام مینماید. این سیستم همچون سایر سیستمها برای جلوگیری از هرگونه خرابی و پیشگیری از هرگونه ایراد به سرویس دورهای و هواگیری پس از دورهای معیین نیاز دارد.