سیستم گرمایش از کف چیست؟ گرمایش از کف راحت ترین نوع سیستم های گرمایشی است که می تواند گرما را برای محیط به ارمغان آورد. اجرای آن مقرون به صرفه است و عملا نیازی به تعمیر و نگهداری ندارد. سیستم های گرمایش از کف عمدتا از گرمای تابشی استفاده می کنند که راحت ترین شکل گرمایش است که باعث توزیع یکنواخت گرما در کل اتاق می شود.
در مقابل، رادیاتور گرمایشی انرژی را با استفاده از همرفت انتقال می دهند، هوای بالا و اطراف رادیاتور را در دمای بسیار بالاتری گرم می کنند و باعث افزایش هوای گرم می شوند.
سیستم های گرمایش از کف، گرم کردن فضا را از کف آغاز کرده و رفته رفته هوای گرم به نقاط بالاتر اتاق نیز حرکت می کند.
سیستم گرمایش از کف چگونه کار می کند؟
در سیستم گرمایش از کف، آب از طریق لوله هایی که زیر کف اتاق تعبیه شده، در مداری جریان پیدا می کند. گرما توسط ترموستات های هوشمند کنترل می شود تا دمای ثابتی را در سرتاسر فضا انتقال پیدا کند.
از هر منبع حرارتی می توان برای گرمایش از کف مانند دیگ های بخار استاندارد، ترکیبی، چگالشی یا زیست توده، پمپ های حرارتی و اجاق ها استفاده کرد.
منیفولد کنترل گرمایش از کف
آب گرم از منبع گرما (به عنوان مثال دیگ بخار) به بسته کنترل پمپ می شود و در آنجا دما به 50 درجه سانتیگراد می رسد. بسته کنترل به منیفولدی که به مدارهای لوله UFH نصب می شود، متصل می گردد.
ترموستات های گرمایش از کف
یک یا چند ترموستات زمان و دمایی را که آب گرم شده از طریق مدار لوله توزیع می شود، را کنترل می کند.
مرکز سیم کشی گرمایش از کف
سوئیچینگ مرکزی محرک های زون، پک کنترل و دیگ بخار را طبق سیگنال ترموستات ها انجام می دهد.
مدار لوله برای گرمایش از کف
هنگامی که گرمارسانی آغاز می شود، کل سطح زمین بین 25 تا 28 درجه سانتی گراد گرم شده و توزیع یکنواخت گرما را در کمی بالاتر از دمای اتاق فراهم می کند.
مزایای سیستم گرمایش از کف
خوب است بدانید که دو نوع سیستم گرمایش از کف وجود دارد:
- سیستم های الکتریکی که کار انتقال گرما از طریق سیم های برقی انجام می شود
- سیستم های هیدورنیک که کار انتقال گرما توسط آب گرم صورت می گیرد.
در هر دو این سیستم ها، گرما از طریق کف اتاق به سمت بالا می رود. در سیستم گرمایشی مبتنی بر آبگرم این آبگرم است که از طریق جریان یافتن در لوله ها هوا را گرم می سازد. اما در سیستم گرمایش از کف برقی که از کابل های حرارتی استفاده می شود که این کابل ها خاصیت گرمایی داشته و بعد از عبور الکتریسیته از آن، می توانند فضا را گرم کنند. اما بطور کلی سیستم گرمایش از کف دارای مزایا و معایبی است که در ادامه به بررسی آن ها خواهیم پرداخت.
در مصرف انرژی صرفه جویی می شود
یکی از مزیت های سیستم گرمایش از کف، بهینه سازی مصرف انرژی است. در سیستم های گرمایشی سنتی برای آنکه یک فضا گرم شود، نیاز است تا دمای آن سیستم های گرمایشی سنتی بین 149تا 167 درجه فارنهایت گرم شوند. این در حالی است که دمای استاندارد گرمایش از کف تنها به 84 درجه فارنهایت که مساوی با 29 درجه سانتی گراد خواهد بود.
به این صورت می توانیم سیستم گرمایش از کف را یکی از سیستم های گرمایشی فوق العاده در مصرف انرژی کم بنامیم. همچنین لازم به ذکر است که در این سیستم های گرمایشی تفاوت دمایی در فضاهای مختلف وجود نخواهد داشت. درصورتی که در سیستم های گرمایشی سنتی به راحتی تفاوت دما رخ می دهد. درواقع فضاهایی که سیستم های گرمایشی در آن ها وجود خواهند داشت، گرمای بیشتر دارند! این در حالی است که در سیستم های گرمایش از کف به دلیل حرکت گرما از لوله ها و کابل ها، گرما در تمامی فضا به صورت یکسان پراکنده خواهد شد. به این ترتیب نیازی برای مصرف انرژی بیشتر به منظور همسان سازی دما در مکان های مختلف وجود نخواهد داشت.
راحت و بدون دردسر است
از دیگر مزیت های این سیستم های گرمایشی، عدم نیاز به تعمیر و نگهداری این سیستم ها پس از نصب است. به این ترتیب که پس از نصب، شما می توانید سالیان سال از آن ها استفاده نمایید.
خوب است بدانید که این سیستم ها توسط شیرآلات متصل شده به خروجی های هر کلکتور، تنظیم می شوند و شما می توانید به راحتی به صورت دستی هر فضایی را از نظر حرارتی کنترل نمایید. پس ساده بودن سیستم کنترلی آن نیز از جمله مزایای این سیستم های گرمایشی محسوب می شود.
فضای بیشتری در اختیار خواهید داشت
همان طور که می دانید برای نصب بسیاری از سیستم های گرمایشی سنتی به فضایی نیاز دارید. اما در نصب سیستم های گرمایشی از کف به هیچ فضایی احتیاجی نیست؛ چراکه قرار است گرما از کف اتاق و به واسطه لوله ها و یا کابل های تعبیه شده در کف فضا در محیط منتقل شود. به همین دلیل دیگر نیازی به سیستم های گرمایشی که در قسمت های مختلف فضا قرار می گیرند، نخواهید داشت. به این ترتیب فضای بیشتری در اختیار دارید و نگرانی بابت دکوراسیون و ست کردن آن ها با فضا ندارید.
ایمنی زیادی دارد
یکی از دغدغه های استفاده از سیستم های گرمایشی سنتی، خطرآفرین بودن آن ها است. به عنوان مثال خطر گاز گرفتگی توسط بخاری ها و یا آسیب دیدن کودکان، از جمله مهم ترین معایب استفاده از این سیستم های گرمایشی سنتی است. اما با استفاده از سیستم های گرمایشی از کف، دیگر نگرانی بابت این مشکلات نخواهید داشت.
با تمامی کف پوش ها سازگار است
اگر از سیستم گرمایش از کف استفاده نمایید، نگرانی از بابت انتخاب کف پوش نخواهید داشت. چرا که این سیستم با تمامی انواع کف پوش ها سازگاری دارد و شما می توانید به راحتی طرح های دلخواه خود را انتخاب نمایید. همچنین شما می توانید با این سیستم ها از روکش های سنگی، کاشی، چوب و فرش هم استفاده نمایید.
سخن پایانی
همان طور که خواندید، یکی از بهترین انواع سیستم های گرمایشی، سیستم های کفی هستند که می توانند گرمای مطبوعی را برای فضا فراهم سازند. برای خرید انواع سیستم های گرمایشی، می توانید با بهارتهویه تماس بگیرید و از راهنمایی های مشاوران حرفه ای ما بهره مند شوید.