لوازم جانبی

آیا برای تنظیم فشار آب همه جا بوستر پمپ نیاز دارد؟

آیا برای تنظیم فشار آب همه جا بوستر پمپ نیاز دارد؟

احتمالاً برای شما هم فشار کم آب به خصوص در فصول تابستان که شاهد کاهش بارش باران هستیم، پیش آمده است. در برخی از مناطق و استان‌های کشور نیز فشار آب نسبت به حد معمول کمتر است. اگر شما هم تجربه فشار کم آب را دارید، پس به خوبی از شرایط آزاردهنده و سخت زندگی در این شرایط آگاه هستید. با این حال راه حلی برای تقویت فشار آب وجود دارد و آن راه حل استفاده از پمپ تقویت‌کننده یا بوستر پمپ است.

بوستر پمپ آب یک دستگاه مناسب برای افزایش فشار و میزان آب جاری از شیر آب خانه شما است. ما در این مقاله سعی داریم تا اطلاعات لازم در ارتباط با بوستر پمپ، نحوه عملکرد و انواع آن را برای شما شرح دهیم. در صورتی که قصد خرید یک پمپ تقویت‌کننده را دارید یا به این مطلب علاقمند هستید ما را در ادامه این مطلب همراهی نمایید.

بوستر پمپ چیست؟

همانطور که در ابتدای مطلب بیان کردیم می‌توان برای محیط‌ها و ساختمان‌هایی که دچار فشار کم آب هستند، از پمپ آب برای افزایش فشار آب استفاد نمود. عملکرد یک پمپ آب در ساختمان به این نحو است که از طریق جذب آب آب در لوله‌های آمده از آبرسانی شهری سبب افزایش سطح دبی شده و فشار مطلوب آب را تأمین کند. به خصوص در ساختان‌هایی که بسیار بلند هستند اسفتاده از پمپ آب برای انتقال آب به طبقات بالاتر یک امر ضروری است.

با این حال نوسان فشار آب به خصوص اگر در شیر‌های خروجی ساختمان‌ها اتفاق بیافتد می‌تواند سبب تحت تأثیر قرار دادن پمپ آب شود و این خود مشکل مهمی است. برای رفع مشکل نوسان فشار آب در شیر‌های خروجی ساختمان‌ها از بوستر پمپ استفاده می‌شود.

به طور کلی بوستر پمپ مجموعه از دو تا چند پمپ است که به صورت موازی شکل در کنار یکدیگر قرار گرفته‌اند. بوستر پمپ وظیفه کنترل فشار آب در لوله‌ها را دارد و از همین رو سبب ایجاد فشار مطلوب آب در ساختمان می‌گردد. بوستر پمپ به واسطه‌ی یک تابلوی کنترل تحت فرمان است و از این طریق می‌تواند سطح دبی آب را در بازه‌ی مطلوب و ثابت نگه دارد. در ادامه به نحوه‌ی عملکرد بوستر پمپ آب می‌پردازیم.

عملکرد بوستر پمپ
عملکرد بوستر پمپ

نحوه عملکرد فشار بوستر پمپ

اگر شما نیز تمایل به خرید بوستر پمپ برای ساختمان خود دارید، بهتر است قبل از خرید این پمپ تقویت‌کننده فشار آب با عملکرد آن نیز آشنا باشید. عملکرد بوستر پمپ‌ها نظیر پمپ‌های معمولی دیگر است. اغلب این پمپ‌ها، پمپ‌هایی هستند که آب را از یک منبع می‌گیرند و آن را به واسطه‌ی یک یا چند پروانه حرکت می‌دهند. این عمل برای افزایش فشار آب انجام می‌شوند. سپس آب با فشار بالای از طریق یک خروجی خارج می‌گردد. این فرآیند، فرآیند پمپ‌های گریز از مرکز است که اغلب پمپ‌های بوستر پمپ‌های آب بدین شکل هستند. به علاوه برای اینکه فشار مورد نظر آب تأمین شود می‌توان چند پمپ تقویت‌کننده را در امتداد یک خط لوله نصب نمود.

اجزاء سازنده بوستر پمپ آب

بهتر است برای آشنایی بیشتر با بوستر پمپ آب با اجزا و نحوه‌ی عملکرد آن‌ها آشنا شوید. بوستر پمپ آب اجزای مختلفی دارد که هر یک عملکرد مختص به خود را دارد. در ادامه اجزا و وظایف هر یک را برای شما شرح خواهیم داد.

– الکترو موتور: اولین قطعه‌ای که در بوستر پمپ آب به آن می‌پردازیم الکتروموتور است. این قطعه باعت می‌شود تا محور اصلی و پروانه در بوستر پمپ آب حرکت کرده و بچرخد. در ادامه مطلب بیان کردیم که بوستر پمپ آب می‌تواند از دو تا چند پمپ تشکیل شده باشد. در بوستر‌های پمپ آب که متشکل از چند پمپ هستند، الکتروموتور‌ها به شکل موازی بر روی یک شاسی کنار یک دیگر نصب می‌گردند. نکته‌ای که باید در انتخاب الکتروموتور بوستر پمپ‌های آب به ان توجه کنید، میزان مقاومت سیستم یا IP آن در برار رطوبت و عوامل خارجی نظیر گرد و خاک است.

پروانه: قطعه دیگری که در بوستر پمپ وجود دارد و قصد معرفی آن را داریم پروانه است. به طور کلی یک پروانه در بوستر پمپ سبب انتقال آب وارد شده از سمت ورودی به فشار بالا به سمت خروجی می‌شود. پروانه‌ها خود به واسطه عملکرد موتور به چرخش در می‌آیند.

برخی بوستر‌های پمپ آب دارای پروانه چرخشی هستند و این در حالی است که در برخی دیگر از بوستر‌های پمپ آب، از دیافراگم متغیر استفاده می‌شود. در بوستر‌های پمپ آب که دارای دیافراگم متغیر هستند، آب به واسطه دو صفحه نوسانی یا چرخشی که یکی از آن‌ها دارای بر آمدگی و دیگری دارای فرورفتگی است، به جلو فرستاده می‌شود. هنگام برخورد کردن صفحات با یکدیگر، بر آمدگی‌های موجود فشرده شده و آب به سمت خروجی انتقال داده می‌شود. در نهایت با باز شدن صفحات از ه، مقدار آب بیشتری وارد دستگاه می‌شود.

-تابلو برق: آخرین قطعه‌ی مهمی که در بوستر‌های پمپ به معرفی آن می‌پردازیم تابلو برق است. وظیفه‌ی تابلوی برق این است که قطعات مکانیکی و الکتریکی پمپ تقویت‌کننده آب را کنترل نماید. نکته‌ی مهمی که در این بخش وجود دارد این است که به لحاظ ایمنی، تابلوی برق باید مورد بررسی واقع شود تا بتواند از الکتروموتور‌های موجود در بوستر پمپ در برابر عوامل مختلف نظیر نوسانات برق محافظت کند. قابل ذکر است که کنترل‌کننده PLC، سیستم کنترلی بوستر پمپ است که تأمین‌کننده فشار و میزان دبی آب مورد نیاز دستگاه است. همچنین کنترل‌کننده PLC سبب جلوگیری از استهلاک الکتروموتور‌ها در بوستر پمپ آب می‌گردد.

استفاده از کنترل‌کننده سرعت در بوستر پمپ

اگر برای شما میزان مصرف انرژی بوستر پمپ مهم است استفاده کنترل‌کننده سرعت می‌تواند به طور چشمگیری به شما در صرفه‌جویی انرژی کمک کند. کنترل‌کننده سرعت علاوه بر صرفه‌جویی در میزان مصرف انرژی بوستر پمپ آب سبب افزایش عملکرد بوستر پمپ نیز می‌شود.

با این حال باید این نکته را بیان کنیم که فشار آب مطلوب و مورد نیاز شما با توجه به محل سکونت و نوع ساختمان شما می‌تواند متفاوت باشد. اگر شما در ساختمانی زندگی می‌کنید که نیاز به فشار آب زیاد نیست، استفاده از کنترل‌کننده سرعت برای بوستر پمپ آب ضرروی نیست.

ایا همه جا به بوستر پمپ نیاز است؟
ایا همه جا به بوستر پمپ نیاز است؟

چه زمانی نیاز به نصب بوستر پمپ دارید؟

یکی از دغدغه‌های افرادی که می‌خواهند فشار آب کم ساختمان خود را افزایش دهند این است که چه زمانی باید بوستر پمپ آب را خریداری کرد؟ آیا تنها خرید یک پمپ آب برای افزایش فشار آب کافی نیست؟ پاسخ این سؤال بسته به شرایط و متغیر‌های هر ساختمان و منطقه متفاوت است.

گاهی عواملی بر فشار آب کم و نوسانات آن تأثیر می‌گزارند. این عوامل شامل گرفتگی لوله‌های آب، لوله‌های کوچک یا شیر‌های قطع نیمه بسته. گرفتگی لوله‌های آب هستند که می‌توانند سبب کاهش شدید فشار آب بین ورودی سرویس و محل استفاده شما شود. علت این عوامل به طور معمول اتصالات و نصب قدیمی و از دور خارج شده است. در این شرایط نیاز به استفاده بوستر پمپ آب به طور کامل نیست.

یکی دیگر از زمان‌هایی که نیاز به نصب بوستر پمپ آب نیست، زمانی است که اندازه لوله‌ها کوچک بوده و این شرایط مانند گرفتگی لوله‌های آب است. به عبارتی اندازه لوله‌ها برای نصب بوستر پمپ آب مناسب نیست. همچنین گاهی اوقات یک شیر قطع نیمه بسته سبب کاهش فشار آب به صورت دستی می‌شود. در این زمان با باز کردن کامل شیر می‌توان فشار آب را درست کرد. از این رو نصب بوستر پمپ راه حل مناسبی در این مواقع نیست چرا که تنها باعث هزینه و کار اضافه می‌شود.

در صورتی که شرایط ذکر شده شامل حال شما نمی‌شود، و فشار و میزان دبی آب شما کافی نیست، شما می‌توانید یک بوستر پمپ آب برای تقویت فشار آب ساختمان خود تهیه کنید. البته باید توجه داشته باشید که نصب بوستر پمپ آب باید با در نظر گرفتن ویژگی‌های ساختمان و محیط مورد نظر شما صورت بگیرد. اگر شما در ساختمانی ساکن هستید که ارتفاع ساختمان بسیار زیاد است، می‌توانید به طور مطمئن نسبت به خرید بوستر پمپ آب برای تقویت فشار آب اقدام کنید. چرا که در ساختمان‌های بلند میزان فشار و دبی آب به شدت کاهش پیدا می‌کند.

قابل ذکر است که باید به فاصله ساختمان تا سیستم آبرسانی نیز توجه نمائید. در صورتی که در خانه‌ای زندگی می‌کنید که از منبع تغذیه آب دورتر یا بالاتر است، نیازمند خرید بوستر پمپ برای افزایش فشار آب هستید. علت این موضوع این است که فشار و مقدار جریان آب تحت تأثیر گرانش می‌تواند تغییرکند. از این رو برای تأمین آب مورد نیاز خانه شما که از منبع تغذیع دور است، خرید بوستر پمپ آب یک امر ضروری و مفید است.

آزمایش تعیین نیاز به بوستر پمپ

گاهی افراد نسبت به خرید بوستر پمپ شک دارند چرا که از کم بودن فشار آب خانه یا ساختمان خود اطمینان کافی را ندارند. برای این کار شما می‌توانید با یک آزمایش بسیار ساده از کم بودن فشار آب یا مطلوب بودن آب اطلاع پیدا کنید.

برای انجام این آزمایش ابتدا یک ظرف یک لیتری خالی را زیر شیر آب بگیرید. سپس یک کرنومتر را در حالت صفر قرار دهید. پس از صفر کردن کرنومتر شیر آب را باز کرده و بلافاصله کرنومتر را نیز فعال کنید. تا پر شدن ظرف منتظر بمانید. زمانی که ظرف پر شد، زمان درج شده بر روی کرنومتر را چک نمایید. در صورتی که ظرف یک لیتری شما بیشتر از شش دقیقه پر شده باشد، می‌توانید اینگونه نتیجه بگیرید که فشار آب سیستم شما کم است و می‌توانید با اطمینان نسبت به خرید بوستر پمپ آب اقدام کنید.

سخن نهایی

در ساختمان‌ها و مناطقی که فشار آب در آن کمتر از حد مطلوب است، استفاده از یک پمپ تقویت‌کننده آب می‌تواند بسیار مفید باشد. بوستر پمپ آب دستگاهی است که می‌تواند سبب افزایش فشار در بخش‌های که فشار کافی آب وجود ندارد، شود. همانطور که در این مقاله ذکر کردیم این پمپ تقویت‌کننده آب در ساختمان‌های طویل بسیار کاربردی و مناسب است. چرا که در طبقات بالاتر ساختمان فشار آب کافی به علت مسافت زیاد وجود ندارد.

در این مقاله ما سعی کردیم تا اطلاعات کافی در ارتباط با بوستر پمپ آب را خدمت شما قرار دهیم. با این حال اگر شما قصد انتخاب و خرید بوستر پمپ آب مناسب با ساختمان خود را دارید بهتر است با مشاورین این حوزه نیز مشورت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *