فرا رسیدن روزهای سرد سال، لزوم به کار گیری و استفاده از تجهیزات و سیستم های گرمایشی را افزایش میدهد. با نزدیک شدن به فصلهای پاییز و زمستان راه اندازی سیستمهای مختلف تهویه مطبوع، از اهمیت بالایی برخوردار است. یکی از پر استفادهترین این سیستم ها، پکیج های گرمایشی هستند که در مدلها و طرحهای مختلف مورد کاربری قرار میگیرند. پکیج ایران رادیاتور نیز به عنوان یکی از پرفروشترین و کاربردیترین تجهیزات گرمایشی در محیطهای مسکونی، اداری، تجاری و صنعتی مورد استفاده است. پکیج زمینی تولید شده توسط برند ایران رادیاتور نیز مانند سایر تجهیزات گرمایشی برای راه اندازی به تنظیمات خاصی نیاز دارد. تنظیمات پکیج زمینی ایران رادیاتور معمولا شامل قرار دادن دستگاه در وضعیت زمستانی است.
در این وضعیت دستگاه ضمن تامین آب گرم مصرفی و بهداشتی، قابلیت گرم کردن شوفاژها و تولید گرمایش کافی و یکپارچه در محیط مورد نظر را نیز خواهد داشت. علاوه بر این، طی انجام تنظیمات پکیج زمینی ایران رادیاتور لازم است به شرایط کارکرد دستگاه با توجه به تجهیزات تعبیه شده نیز توجه نمود تا ایمنی و کیفیت کارکرد سیستم تضمین شود. در این مقاله راهنمای کامل تنظیمات پکیج زیر زمینی ایران رادیاتور را ارائه نموده و نکات ضروری در این زمینه را یادآوری میکنیم.
تنظیمات پکیج زمینی ایران رادیاتور
پکیج ایران رادیاتور یکی از پرفروش ترین سیستم های گرمایشی است که در بازار به فروش می رسد. تنظیم پکیج زمینی ایران رادیاتور به بخشهای مختلف تقسیم میشود. در این بخش، تنظیمات پکیج زمینی ایران رادیاتور را با ذکر نکات و مراحل توضیح خواهیم داد.
تنظیمات ایمنی دستگاه
- به منظور وصول اطمینان از درست بودن و حفظ کیفیت عملکرد دستگاه بهتر است نصب و راه اندازی آن را به تکنسینهای ماهر بسپارید و به صورت سالانه برای بازدید و بررسی پکیج زمینی از تجربه متخصصین در این زمینه بهره بگیرید.
- لازم است برای استفاده از دستگاه از دودکش مشترک استفاده نشود.
- رها کردن لوله دودکش در بخش داکت به لحاظ ایمنی مجاز نیست.
- از عدم انسداد مسیر دودکش دستگاه مطمئن شوید.
- مواد سازنده لوله دودکش باید مرغوب و با کیفیت باشند.
- به منظور ممانعت از تقطیر بخار آب ناشی از فراوردههای مربوط به احتراق ( این عملیات در روزهای سرد و به دلیل سرد بودن دستگاه به وجود میآید ) لازم است از لولهای با جنس سیمان یا ایرانیت و قطر ۱۵ سانت استفاده شود.
- انتهای دودکش دستگاه باید مجهز به کلاهک H باشد.
- چنانچه دستگاه را برای مدت زمان طولانی خواموش میکنید لازم است شیر آب سرد ورودی و شیر جریان گاز ورودی به دستگاه را ببندید و حجم آب موجود در پکیج را به واسطه شیر تخلیه بیرون بریزید.
- پکیج گرمایشی زمینی ایران رادیاتور را به سیستم ارت ( اتصال زمین ) وصل کنید.
- اگر از پریز و دوشاخه برق استفاده میکنید نوع استاندارد آنها را تهیه نمایید.
- اتصال سایر تجهیزات گاز سوز به شیر مصرف گاز پکیج مجاز نیست.
- هنگام استفاده از پکیج مدل گاز سوز نسبت به ایمنی تجهیزات گازی مطمئن شوید.
- به هیچ عنوان شیر یک طرفه مسیر آب سرد ورودی را نبندید.
- اگر از پکیجهای گازی یا گازوئلی استفاده میکنید در مسیر سوخت ورودی به مشعل دستگاه فیلترهای مخصوص وصل کنید.
تنظیمات مربوط به شرایط محیط نصب و جاگیری پکیج
- در دسترس قرار داشتن اتصال برق و اتصال زمین حائز اهمیت است.
- دستگاه باید در محیطی با قابلیت عبور و مرور جریانهای طبیعی هوای تازه نصب شود.
- پکیج زمینی ایران رادیاتور را به هیچ عنوان در حمام، اتاق و سایر فضاهای غیر قابل تهویه نصب نکنید.
- نصب دستگاه باید در محیطی سرپوشیده صورت گیرد تا پکیج در اثر برودت هوا یخ نزند.
- لازم است در مکان نصب پکیج کف شوی متصل به فاضلاب وجود داشته باشد.
- جهت تخلیه گازهای ناشی از احتراق لازم است مجرای دودکش در نزدیکترین فاصله نصبت به دستگاه وجود داشته باشد.
- ارتفاع مناسب برای دودکش دست کم ۴ متر است.
- نصب بادگیر مثل کلاهکH در بخش خروجی دودکش الزامی است.
تنظیمات نصب و راه اندازی پکیج زمینی ایران رادیاتور
- پیش از انجام عملیات لوله کشی مجرای لولهها را بررسی کنید تا از عدم مصدود بودن آنها مطمئن شوید.
- در صورتی که در جغرافیای محل زندگی شما املاح موجود در آب زیاد است درجه دمای آب گرم مصرفی را در پایینترین حد ممکن تنظیم کرده و سالانه برای بازدید و جرم گیری دستگاه( در صورت نیاز ) از متخصص با تجربه کمک بگیرید.
- برای عدم ورود ذرات معلق ناشی از شبکه لوله کشی آب شهر به درون دستگاه بر روی مسیر ورودی آن صافی قرار دهید ( دست کم هر شش ماه یک بار صافی را تمیز کنید).
- اگر برای هر کدام از اتصالات رفت و برگشت شوفاژ و آب سرد و گرم، شیر نصب شود، روند سرویس دستگاه آسانتر خواهد بود.
- شیر قطع جریان سوخت در کمترین فاصله از دستگاه ضرورت دارد.
- پیش از راه اندازی دستگاه درپوش پمپ را با پیچ گوشتی باز کنید و محور پمپ را به سمت چپ و راست بچرخانید؛ طی این مرحله محور پمپ باید راحت به گردش در بیاید.
- پر کردن آب سیستم از طریق پر کردن مخزن ذخیره آب گرم و پر کردن آب سیستم شوفاژ صورت میگیرد.
تنظیمات حالت زمستانی پکیج زمینی ایران رادیاتور
- شیرهای رفت و برگشت شوفاژ را باز کنید.
- کلید مربوط به حالت زمستانی را بچرخانید ( به سمت راست).
- ترموستات دمای آب شوفاز و آب گرم بهداشتی را روی درجه دمای دلخواه تنظیم کنید. ( اگر از ترموستات اتاقی استفاده میکنید نیز درجه دمایی آن را روی عدد مورد نظر تنظیم کنید )
- با انجام این مراحل پکیج زمینی ایران رادیاتور علاوه بر تعمین آب گرم بهداشتی آب گرم شوفاژ را نیز تعمین کرده و هر دو پمپ دستگاه به صورت مجزا به کارکرد خود ادامه میدهند.
تنظیمات حالت تابستانی پکیج زمینی ایران رادیاتور
- کلید مربوط به حالت تابستانی تعبیه شده برروی صفحه کنترل پکیج را در وضعیت تابستانی (وضعیت سمت چپ) قرار دهید.
- ترموستات دمای آب گرم مصرفی را بر روی درجه دمای مورد نظر تنظیم کنید تا تنها پمپ مربوط به آب گرم مصرفی روشن شود به این ترتیب تا رسیدن به دمای تنظیم شده آب گرم مصرفی توسط ترموستات به فعالیت ادامه میدهد.
- با تنظیم دستگاه بر روی وضعیت تابستانی، پمپ پکیج و سیستم شوفاژ کاملا از مدار خارج شده و دستگاه تنها برای تعمین آب گرم بهداشتی با دمای تنظیم شده آماده میشود.
تنظیمات مربوط به خاموش کردن پکیج زمینی ایران رادیتور
- برای خواموش کردن موقت دستگاه لازم است کلید تابستاتی- زمستانی را در حالت خاموش قرار دهید.
- برای خاموش کردن دائم دستگاه پس از اینکه کلید تابستانی- زمستانی را خاموش کردید کلید اصلی مربوط به برق پکیج را نیز قطع کرده و شیر سوخت را ببندید.
- لازم به ذکر است که درپوش تخلیه مخزن ذخیره آب گرم باید بهز شود تا آب داخل مخزن کاملا تخلیه گردد.
- برای تخلیه کامل آب درون دیگ درپوش روی لوله تخلیه دیگ را باز کنید تا آب دیگ کاملا تخلیه شود.
جمع بندی
همانطور که در این مقاله مطالعه نمودید، تنظیمات پکیج زمینی ایران رادیاتور شامل چند مرحله کلی است. طی تنظیمات این نوع دستگاه گرمایشی لازم است ضمن توجه به نکات ایمنی، به ساختار فنی دستگاه نیز توجه شده و مراحل به شکل پیوسته انجام شوند. در مرحله تنظیمات ایمنی توجه به استفاده از دودکش استاندارد و اطمینان از تخلیه و خروج کامل فراوردههای ناشی از احتراق اهمیت بالایی دارد. علاوه بر این لازم است به مکان نصب دستگاه و شرایط فضای آن نیز توجه شود. در مورد مکان نصب و جاگیری دستگاه لازم است به تناسب ابعاد سیستم و وسعت محیط توجه شود تا پکیج زمینی بدون مشکل به فعالیت ادامه دهد.
در تنظیمات مربوط به وضعیت زمستانی و تابستانی دستگاه نیز باید به گرمایش شوفاژها و بررسی سطح حرارتی سیستم توجه ویژه شود. در صورت انجام تنظیمات به شکل درست و استاندارد، شرایط کارکرد دستگاه بهینه بوده و میتوان از قابلیتهای گرمایشی و تهویهای این پکیج زمینی بهره گرفت. لازم به ذکر است که بروز مشکل در نحوه تنظیم بخشهای مختلف این نوع دستگاهها ممکن است کارکرد کلی سیستم را دستخوش تغییر کرده و طول عمر پکیج گرمایشی را کاهش دهد.
نتیجه گیری
در این مقاله راهنمای کامل تنظیمات پکیج زمینی شرکت ایران رادیاتور به شما ارائه شد، با توجه به نکات ذکر شده در مطالب میتوانید روند تنظیمات دستگاه خود را به بهترین شکل انجام دهید. توجه داشته باشید که لازم است در صورت عدم برخورداری از مهارت و تخصص کافی در زمینه تنظیم وضعیت پکیج گرمایشی، این امر را به تکنسینهای ماهر و با تجربه در این زمینه بسپارید تا از بروز ایراد در عملکرد دستگاه جلوگیری شود.