سرمایشی

با مزایا و معایب چیلر‌ آشنا شوید

مزایا و معایب چیلر

چیلرها یکی از انواع سیستم تهویه مطبوع بوده که در مکان های مختلفی به کار گرفته می شوند. چنانچه قصد خرید چیلر را دارید، با ما همراه باشید تا با مزایا و معایب چیلر آشنا شده و بتوانید بهتر برای خرید این محصول تصمیم بگیرید.

چیلر چیست؟

چیلر دستگاهی است که از طریق سیکل تبریدی تراکمی یا جذبی عمل سرمایش آب را انجام می‌دهد. چیلر‌ها به دو گروه جذبی و تراکمی طبقه بندی می‌شوند که وظیفه هر دو آنها سرمایش سیال است و سیال سردش  وظیفه تعویه ساختمان را دارد.

دمای آب سرد شده بین ۲ تا ۷ درجه است و با اضافه کردن مواد ضد یخ می‌توان دمای آن را به زیر صفر نیز برد. چیلر‌ها تا ۵۲۰۰ تبرید نیز تولید می‌شوند و چیلر‌های کمتر از ۱۵ تن مینی چیلر محسوب شده. چیلر‌ها قادر به سرمایش محیط خانه هستند و آب سرد شده درون چیلر از طریق هوا ساز و فن کیل پمپاز می‌شود.

چیلر‌ها مستقل از یکدیگر عمل می‌کنند و شما می‌توانید برای هر اتاق به صورت جداگانه چیلر نصب کرده و دمای مورد نظر همان اتاق را در نظر بگیرید.

چیلر‌های تراکمی به دو نوع آب خنک و هوا خنک تقسیم می‌شوند و نوع تراکمی چیلر‌ها ار نوع کمپرسور متفاوت است. چیلر‌ها فقط یک کار انجام می‌دهند و آن هم سرد کردن آب است و در مواردی قابلیت گرمایش نیز دارند.

چیلر با اخذ گرما تهویه و سرمایش مناسب دستگاه را فراهم می‌سازد و حرارت و دمای مایع را گرفته و منبع سرد شده را دوباره به جریان می‌اندازد. چیلر‌ها به عنوان دستگاهی جهت حذف گرما کاربرد دارند.

چیلر‌ها در مصارف صنعتی و خانگی مورد استفاده قرار می‌گیرند و معمولا روی پشت بام یا زیر زمین‌‌ها نصب می‌شوند و نقش به سزایی در سرمایش محیط در فصول تابستان دارند.

نحوه کارکرد چیلر

سیکل اصلی چیلر‌ها به گونه ای است که ماده مبرد بین انبساط، اپراتور، ابزوربر، پمپ، ژنراتور، کندانسور در حال چرخش است.

ماده مبرد وارد اپراتور می‌شود و گاز شهری را تامین می‌کند. ماده مبرد به گاز تبدیل شده و فشار اپراتور پایین می‌آید و فشار باید پایین باشد و گاز بالا در نتیجه نیاز به یک جاذب برای تخلیه آب موجود نیاز است.

بخار توسط جاذب جذب شده و سپس توسط لیتیوم بروماید و یا نمک از اپراتور خارج شده و به کمک پمپ‌ها به ژنراتور می‌رسد.

ژنراتور خود نیز یک مبدل حرارتی به شمار می‌رود، ماده مبرد و لیتیوم برومد را حرارت داده و پس از تبخیر، آبی که به آب مقطر تبدیل شده است، وارد شیر انبساط شده و دوباره وارد اپراتور می‌شود.

هر کدام از انواع چیلرها دارای مزایا و معایبی هستند که معایب آن باعث محدودیت و مزایای آن باعث قابلیت‌های تازه و نو می‌شود و می‌تواند استفاده از محصول را لذت بخش تر کند.

مزایا و معایب چیلر

هر کدام از انواع چیلرها دارای مزایا و معایبی هستند که معایب آن باعث محدودیت و مزایای آن باعث قابلیت‌های تازه و نو می‌شود و می‌تواند استفاده از محصول را لذت بخش تر کند.

مزایای چیلر

در ادامه قصد داریم به مزایای چیلر بپردازیم تا خریداران و مصرف کنندگان با مزایا این محصول بیشتر آشنا شوند

سر و صدای کم

محصول مذکور در عین بی صدایی راندمان بالایی دارد و هیچ مزاحمتی برای ساکنین خانه ایجاد نخواهد کرد. آزار و اذیت ساکنین خانه به دلیل سر و صدای سیستم‌های تهویه و مطبوع یکی از معضل های هر فرد به شمار می‌رود؛ در حالی که چیلر‌ها صدای بسیار کمی دارند و در بیشتر مواقع هیچ صدایی از خود تولید نمی‌کنند و همین عمر باعث ایجاد آرامش نسبی و رفاه ساکنین می‌شود.

امکان کنترل جدا گانه

شما قادر به نصب چیلر به صورت جداگانه و مستقل برای هر محیط و اتاق در یک ساختمان واحد هستید و می‌توانید دمای هر اتاق را بسته به نیاز تغییر داده  و از دمای مورد نظر خودتان نهایت لذت را ببرید.

مصرف بهینه انرژی

چیلر‌ها مصرف بسیار کمی در حوزه انرژی دارند و به هیچ عنوان مصرف بالایی در انرژی نداشته و قابلیت جلوگیری از هزینه‌های گزاف برق و انرژی را دارا هستند از نظر اقتصادی بسیار ‌موجه می‌باشند.

حداقل حجم و وزن

وزن محصول بسیار‌ مناسب است و به هیچ وجه فضای زیادی را در ساختمان شما اشغال نخواهد کرد و شما به راحتی می‌توانید این قطعه را جا به جا کنید. چیلرها هیچ تاثیری در دکوراسیون و اسباب خانه شما نمی‌گذارند و هیچ مزاحمتی برای شما ایجاد نخواهند کرد.

ایمنی

چیلر‌ها هیچ نوع خطر آفرینی ندارند و هیچ گزارشی حاکی از آسیب رساندن این محصول به افراد گزارش نشده، ایمنی این محصولات بسیار بالا بوده و دارای مجوزها و استانداردهای بسیار زیادی از نظر نوع طراحی و ساخت هستند.

سهولت در استفاده

چیلرها هیچ نوع پیچیدگی ندارند و شما به راحتی قادر به استفاده از این محصول هستید و می‌توانید به خوبی روش استفاده از آن را نیز یاد گرفته و مورد مصرف قرار دهید. تنظیمات چیلرها به صورت خودکار تنظیم شده است و هیچ نیازی به انجام کاری از طرف مصرف کننده نیست.

قیمت مناسب

چیلرها از نظر اقتصادی قیمت بسیار مناسبی دارند و قیمت چیلرها با بودجه خریداران سازگاری بالایی دارد و هیج فشاری به خریداران جهت خرید این محصول وارد نیست.

دوست محیط زیست

به جهت مصرف بهینه انرژی در چیلرها، آنها دوست محیط زیست محسوب می‌شوند؛ زیرا هیچ ضرری به محیط وارد نکرده و بدون ضرر قادر به انجام کار خود می‌باشند.

راندمان بالا در تابستان

این تجهیزات برای تابستان ساخته شده اند و هیج افت فشار کارایی در تابستان در این‌ محصولات مشاهده نخواهید کرد. چیلرها قادر به حفظ کارایی خود، حتی در گرم ترین روزهای تابستان نیز می‌باشند و حتی به طور چشم گیری افزایش نیز می‌یابند.

معایب چیلر‌

اکنون که با مزایای چیلر آشنا شدید، بهتر است معایب این سیستم را نیز بشناسید:

عدم داشتن تهویه

چیلر‌ها به خوبی عمل سرمایش را انجام می‌دهند، اما به هیچ وجه برای تهویه مناسب نبوده و تاثیری بر جریان هوای محیط نمیگذارند.

هزینه بالا برای تعمیر

هزینه سرویس و تعمیرات و بازرسی در ‌چیلر‌ها ممکن است کمی بالا باشد و مصرف کننده را به فشار بی‌اندازد و همین امر جزو معایب این‌محصول قرار گرفته است.

به منظور بهبود راندمان و کارایی محصول بازرسی و سرویس ماهانه و سالانه چیلر جزو لزومات است که نسبتاً گران و پر هزینه می‌باشد.  تعرفه‌های حفظ و نگه داری از چیلر به طور سالانه متغیر است و امکان تغییر ِقیمت در هر سال ممکن است.

وزن زیاد برخی از چیلرها

برخی از‌ چیلرها ممکن است دارای وزن زیادی باشند؛ زیرا این چیلرها به همراه تجهیزات بسیار زیادی نصب می‌شوند و ممکن است تجهیزات وزن زیادی داشته باشد. هرچند که چیلرهای وزن بالا برای ساختمان هایی با متراژ بالا بسیار مناسب هستند اما هزینه و جا به جایی و نگه داری این‌ نوع از چیلرها ممکن است طاقت فرسا باشد.

طول عمر پایین

چیلرها هیچ‌‌ پیچیدگی ندارند و از ساختار ساده‌ای برخوردارند و چند قطعه مهم دارند. استفاده از قطعات کم و ساده ممکن است طول عمر این ‌محصولات را کاهش دهد و شما مدت زمان بسیار‌ کمی بتوانید از چیلر خود استفاده نمایید. چیلرها در برابر نوسانات محیطی و شیمیایی بسیار آسیب پذیر هستند و همین امر سرویس سالانه را جزو الزامات مینماید.

انجام زیر ساخت قبل از نصب

چیلرها قبل از نصب نیاز به زیر ساخت مناسب و ایجاد یک فضای مناسب با چیلرها جهت نصب و قرار گیری این محصول دارند. اگر زیر ساخت متناسب برای نصب چیلرها تعبیه نشود، ممکن است چیلر به دیوار و محیط آسیب‌های جبران ناپذیری وارد نماید و با توجه به وزن و کارایی محصول باید فضای مناسب برای ایجاد و قرار گیری آن تعبیه شود.

سخن آخر

در این مقاله به بررسی مزایا و معایب چیلرها پرداختیم تا خریداران بتوانند با اگاهی بهتر و بیشتری اقدام به خرید این محصول نمایند. به طور کلی هیچ محصولی کارایی ۱۰۰ درصد نخواهد داشت و معایب یکی از ارکان جدا نشدنی از تجهیزات و سیستم‌های تعبیه و الکترونیکی به شمار می‌آید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *